Leuke hotels in Praag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur


5x Leuke hotels in Praag om te overnachten


Een bezoekje aan het mooie Praag is altijd leuk. De kleurrijke stad zit vol met schattige straatjes, heerlijke restaurants en veel anders fijns. Daarom is een paar dagen die kant op helemaal niet zo’n gek idee. Zoek je nog een plek om te slapen in Praag? Bij een van deze hotels in Praag zit je goed.

Van design tot aan een boetiek hotel. Dit zijn een paar van onze favorieten:

Mosaic House
Op tien minuten wandelen van de Praagse Karelsbrug ligt het milieuvriendelijke Mosaic House. Dit hotel biedt verschillende kamers aan, van superluxe penthouses en simpele tweepersoonskamers tot bedden op slaapzalen. Door deze diversiteit hangt er een gezellige en gemoedelijke sfeer. Leuk zijn de livemuziekavonden die vaak in het weekend worden gehouden.

NYX Prague
Voor de echte kunstliefhebbers is NYX Prague the place to be. Het designhotel ligt op nog geen minuut wandelen van het Wenceslausplein en biedt een stijlvol interieur met moderne kunstwerken van jonge kunstenaars. Het hotel wordt omringd door gezellige cafés, goede restaurants en leuke winkels.

Dancing House Hotel
Wie iets meer te besteden heeft kan zich wellicht een paar nachten in het beroemde Dancing House Hotel veroorloven. Het hotel bevindt zich, hoe kan het ook anders, in het Dansende Huis vlakbij rivier de Moldau. Het gebouw is door Time Magazine bekroond met het ontwerp van het jaar wereldwijd. Iets voor op de bucketlist dus.

7 Tales Suites
Once upon a time... 7 Tales Suites is een apart hotel met een wel hele bijzondere inrichting. Het interieur is namelijk geïnspireerd op Tsjechische sprookjes. Elke kamer is anders, wat terugkomen leuk maakt. De accommodatie ligt op 200 meter van het Oude Stadsplein, waardoor je vanuit de kroeg rollend naar bed kan.

Hotel Liberty
Hotel Liberty ligt direct aan het beroemde Wenceslausplein en beschikt over charmante en volledig gemeubileerde kamers en suites. Wie fan is van Wes Anderson kan zijn geluk hier niet op. Pastelblauwe muren, lichtroze fauteuils en bloemengordijnen. Voor de een ouderwets, voor de ander een plaatje.

Bron: triptalk.nl
 
Bovenaan