Lelies & Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

MartinaK

Moderator
Op 15 september 1964 werd de Lelie-kwekers Club in Praag opgericht. Dit was een voorloper van de latere gestichte belangenvereniging Martagon, www.martagon.cz

In april 1967 verscheen het eerste nummer van het bulletin Liliář, uitgegeven door de organisatie Martagon. Dit eenvoudige, twee pagina's tellende document werd uitgebracht door Blahoslav Vajgent van Lhoty bij Dolní Brezany. Hij bedacht ook de titel Martagon, verwijzend naar het feit dat Lilium Martagon wijdverbreid is in Tsjechië en wereldwijd bekend.

716.jpg


Oorspronkelijk waren er in 1967 55 leden en gasten. Nu biedt deze organisatie veel tips, een lelie catalogus van soorten en interessante artikelen met Hollandse samenwerking.
 

MartinaK

Moderator
Op de tentoonstelling in Lysa nad Labem is een nieuwe lelie ''Jizerské ticho" gedoopt. Het is de nieuwe Tsjechische lelie gecultiveerd door een lid van de Tsjechische lelie club www.martagon.cz. De lelie valt in de Oriental hybriden groep.

Ik moet u waarschuwen, het is een zeer delicate lelie die niet geschikt is voor amateurs om te kweken. In dergelijke omstandigheden heeft de lelie slechte een korte levensduur. De lelie is nog niet te koop...

Lelies.JPG
 
Bovenaan