Langlaufen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Jizerská padesátka: langlaufmassaloop

De Scandinavische langlaufers hebben de 41° Ijzergebergte langlauf , Jizerská padesátka , overheerst. De traditionele skimarathon werd gewonnen door de Noor Anders Auckland. De 50 km lange wedstrijd legde de winnaar af in een tijd van 2h12,32,2 sec. Tweede was de tweevoudige winnaar Oskar Svärd uit Zweden en derde de broer van de winnaar, Jørgen Aukland.

Bij de dames werd Jenny Janson uit Zweden winnares in een tijd van 2h35:07,0. Dit jaar namen 3300 skiers deel, onder hen ook de grootste ooit, de Noor Bjørn Dæhlie.

radio.cz

A080113_PS_PADV_V.JPG
 

Freddy2005

† In Memoriam
Het internationale sportgerechtshof TAS heeft de door de FIS gevraagde strafvermeerdering voor de Tsjechische junior wereldkampioen Ondřej Horyna doorgevoerd. De tweevoudige wereldkampioen van 2006 moet nu 18 maanden in plaats van 6 maanden "pauzeren". Dat betekent dat hij tot 1 april 2010 op wedstrijd-stop staat. Horyna heeft tegen de FIS-doping-regels gezondigd door, ondanks het verbod, met de ploeg in het hotel te wonen en samen te trainen. De nu 22-jarige was in januari 2007 bij een nationale wedstrijd positief bevonden op het gebruik van een cortisone preparaat.

radio.cz

idnes.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Bauer wint wereldbekerwedstrijd in Otepää

Tsjechië's toploper Lukas Bauer heeft vandaag de 15 km klassiek gewonnen in Otepää (Estland).
In de wedstrijd waar een hele rij toppers niet aan de start was wist hij toch de lokale specialisten Veerpalu en Mae achter zich te houden.

In de totaalstand blijft Bauer op de tweede plaats.
De wedstrijd was een generale repetitie voor de olympische spelen in Vancouver.
Woensdag vertrekt Bauer naar het trainingskamp Silver Star, in Canada, voor een intensieve laatste voorbereiding.

idnes.cz

ELV308263_Estonia_World_Cup_MOSB116.jpg
 

Freddy2005

† In Memoriam
Jilemnická 50 langlaufwedstrijden

De Tsjechische Reuzengebergte Vereniging SKI en de stad Jilemnice nodigen alle sportliefhebbers uit op de Jilemnická 50.
Dit week-end worden zaterdag om 10h00 de 25 km vrije stijl en zondag om respectieveljk 10h30 en 10h00 de 25 km en 50 km klassieke stijl gelopen.
De wedstrijden worden gelopen in het skigebied Hraběnka.

skijilemnice.cz

jilemnicka-50.jpg
 

Freddy2005

† In Memoriam
Bauer tweede in Lahti

In het Finse Lahti is Lukas Bauer tweede geworden na de Fransman Maurice Manificat in de skiathlon. De wedstrijd over 2 x 15 km (klassieke en vrije stijl) telt voor de wereldbeker en met zijn goede prestatie verstevigd Bauer zijn tweede plaats in dit totaalklassement.

Bauer en de Fransman lagen een 50 seconden voor op een achtervolgende groep waarvan de Rus Ilja Černousov de spurt voor de derde plaats won. Bauer was niet opgewassen tegen de eindspurt van de Fransman en stak, ondanks dat hij zeer tevreden was over zijn race, de schuld op de vele verplichtingen na het Vancouver avontuur.

PAR3195fc_INLAND_CROSS_COUNTRY_SKI_WCUP_LON821.jpg

Het podium in Lahti.
 
Bovenaan