Langlaufen in Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Hoi, we denken erover om eens in Tsjechie te gaan langlaufen, maar hebben echt geen idee waar.
Heeft iemand tips? Gebieden, accommodaties, prijzen?
We willen wel loipes gebruiken, dus geen wild-track.
Alvast bedankt voor jullie reacties.

Harry
 
Mijn voorkeur gaat naar het Sumava gebied. Wij gaan er nu al meer dan 10 jaar langlaufen en zijn de omgeving nog steeds niet beu, je hebt er kilometers genoeg zodat je elke dag een andere tour kan maken.
 
Heb nog eens wat info opgezocht.
In totaal zijn er in het ganse gebied 373 km getrokken loipes, en nog eens 131 Km bijkomende loipes van 2de kategorie.

In de bijlage een overzicht van de loipes, het gebied is in 4 delen opgesplitst, maar zijn zo goed als met elkaar verbonden.

Wij gaan steevast naar Kvilda of Horska Kvilda. Horska Kvilda is het hoogst gelegen dorpje in het Sumava gebied, maar lang niet zo toeristisch als bv Zelezna Ruda.

Website van Horska Kvilda : http://www.infocentrum-horska-kvilda.cz/de/
en van Kvilda : http://www.infocentrum-kvilda.cz/
(onder ubytovani zijn wel wat links naar pensions)

big_bilastopa_cela_05_rub (Large).jpg big_bilastopa_cela_05_lic (Large).jpg
 

Pasqual

Forumleiding
Administrator
Een stukje over Harrachov van de site van tsjechoreizen: :)

Harrachov is één van de populairste skiplaatsen van Tsjechië en behoort zonder twijfel tot de top van de skicentra in Tsjechië. Dit sfeervolle gezellige skidorp is gelegen aan de westelijke kant van het Reuzengebergte en ligt 3 km van de Poolse grens. De laatste jaren is dit stadje, door de skischans wedstrijden, ook een internationaal bekend sportcentrum geworden. Daarnaast biedt Harrachov twee stoeltjesliften. De vierpersoons stoeltjeslift naar de Certova Hora (1022 m) garandeert een vervoerscapaciteit van 1800 personen per uur. Verder zijn er 8 sleepliften, goed geprepareerde pistes en kunnen skiërs genieten van zwarte (1), rode (2) en blauwe (1) afdalingen.

Harrachov beschikt over een goede infrastructuur en biedt een breed scala aan kwalitatief hoogstaande diensten op toeristisch gebied. Er rijden regelmatig skibussen van en naar de pistes. Men kan zelfs ’s avonds skiën op de daarvoor bestemde piste in het centrum. De twee skigebieden Harrachov en Rokytnice nad Jizerou staan door middel van een langlaufloipe met elkaar in verbinding waardoor in beide skicentra geskied kan worden. Snowboarders kunnen in Harrachov, als één van de weinige skicentra, alle afdalingen benutten. Voor de langlaufliefhebbers zijn er tal van prima onderhouden loipes (110 km). Ze treffen hier een bont aanbod aan terreinen van verschillende moeilijkheidsgraden aan.

Vooral de bekende langlaufroute langs de Mumlava watervallen is erg populair onder de langlaufers en wandelaars. Uw winterse ontspanning kan afgewisseld worden met een bezoek aan de glasfabriek (Boheems Kristal) waartoe een glasmuseum en een bierbrouwerij behoort. Ook is er een regelmatige busverbinding met Liberec waar een bezoek aan het aquapark gebracht kan worden. Uitgaan kunt u tot in de late uurtjes. Er is in het centrum een gezellige cocktailbar en er zijn een aantal leuke discotheken met o.a. lasershows. Aan de voet van de stoeltjeslift is een sfeervolle après-ski tent, waar gezellig de ervaringen van de dag uitgewisseld kunnen worden. Harrachov leeft! Het is omringd door veel bossen en is voorzien van veel winkels, een bowlingcentrum, weinstubes, een tennishal, hotelzwembaden, fitness, bioscoop, solarium en een glasmuseum. Sneeuwkanonnen aanwezig..
 
Hallo allemaal,

Mijn vriend en ik willen in december voor het eerst op wintersport. Wij willen niet skieen, maar langlaufen. Waar kun je het beste heen als beginnende langlaufer? Kun je ergens ook een dag een les krijgen (het lijkt makkelijk, maar een beetje techniek kan vast geen kwaad).
we willen wel een biertje drinken, maar willen liever geen supertoeristisch gebied. In de file staan kunnen we tenslotte thuis ook. Gezellig druk is uiteraard wel prima.
Heeft iemand een goede suggestie waar je als beginnende langlaufer het beste naar toe kunt in tsjechie?
 
Goedenmorgen,
De langlauf loipes beginnen voor ons huis in Jilemnice.
Onze dochter kan jullie wel wat leren aangaande langlaufen heeft dit ook op school als gym.
Groeten Jurg
 
Inderdaad, in de omgeving van Jilemnice en Vrchlabi kan je prima langlaufen. Elke skyschool geeft ook langlauflessen. Hou er wel rekening mee dat het een vermoeiende bezigheid is. Maar wel door prachtige stille natuur. Maar of er al genoeg sneeuw ligt in december ?????
 
De langlauf loipes beginnen voor ons huis in Jilemnice.
Onze dochter kan jullie wel wat leren aangaande langlaufen heeft dit ook op school als gym.
Dat is mooi van je dochter. Wij hebben een huis in Levínská Olešnice, 2 km vanaf Nova Paka, niet ver van Jilemnice af.
Wij gaan in januari en kunnen ook wel wat hulp gebruiken. Bij ons huis heb je een heuvel die niet al te hoog is daar kunnen wij het mooi leren
Groetjes Arie
 
In het Reuzegebergte bij b.v. Bedrichov (Liberec) kun je goed langlaufen en is individueel les krijgen mogelijk en niet duur. Uitrusting is voor niet teveel geld dagelijks te huren.
Sneeuw is in dec erg onzeker, jan en febr is eigenlijk op die hoogte wel sneeuwzeker.
 

Esthertje

Geroyeerd Lid
Bedrichov ligt niet in het Reuzengebergte maar in Jizerske hory en sneeuwzeker..... vertel dat de wintersporters van vorig jaar maar :lmfao: Tuurlijk hopen we allemaal dat het dit jaar beter zal zijn, maar niks is zeker, zeker niet hier.
 
Best Skiedier,

Wil je de grootste kans op sneeuw hebben, dan moet je op de hoogste bergen zijn.
Dus Reuzengebergte, de plaats Jilemnice ligt mooi centraal en je hebt daar goede pensions waar je je verstaanbaar kunt maken in het nederlands.

Groetjes Loek
 

kuurgast

Donateur
Van Šumava nationaal park tot onder het Lipnomeer bij de Oostenrijkse grens is een traject van 140 kilometer voor langlaufers. Deze route wordt 2 keer per week onderhouden en je kan op de diverse plaatsen starten.

Traject:
Železná Ruda - Prášily - Modrava - Horská Kvilda - Kvilda - Bučina - Strážný - České Žleby - Stožec - Nová Pec - Pestřice.
 
Bovenaan