Laat Nina's droom van nieuw bejaardenhuis uitkomen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
De dood van Nina: familie wil haar grootste wens vervullen

De zaak van Nina Hustedova (24) roept grote emoties op bij het publiek. Het slimme en getalenteerde meisje had een geweldige toekomst voor zich, ze was van plan anderen te helpen, maar helaas liep alles anders.

Haar zus Anna was de eerste die op zoek ging naar Nina, omdat ze niet was aangekomen bij verschillende afspraken, wat niets voor haar was. “Hallo, velen van jullie schrijven mij, dus ik informeer jullie hierbij. Nina, mijn geliefde zus, wordt sinds gistermiddag vermist. Ze zou drie bijeenkomsten bijwonen, maar bij geen daarvan is ze aangekomen, zelfs niet vanmorgen. We weten dat ze het laatst in Praag was (Hůrka, Petřiny, Palmovka) op vrijdagmiddag 6 november tijdens een ontmoeting met Jan Polyák (34). Sindsdien is geen van beide bereikbaar.

Dit werd gevolgd door een meerdaagse zoektocht waaraan ook het publiek deelnam, en duizenden mensen deelden de verdwijning van het meisje op internet. Toen kwam er schokkend nieuws: vriend Jan, die de laatste was met Nina voordat ze verdween, beëindigde zijn leven door onder de metro te springen! Toen begon het te speculeren of hij in de hele zaak zijn vingers niet had! Maandagavond 9 november vonden ze eindelijk een lichaam in het Hvězda-park in Praag, en de politie bevestigde later dat het van de vermiste Nina was...

Anna besloot toen alles te doen om de erfenis van haar zus te behouden en onmiddellijk in actie te komen. Laten we een rusthuis bouwen voor Nina Hustedová! Laten we haar droom laten uitkomen!

De familie Husted zou Nina's droom willen vervullen, die volgens hen het beste beschrijft hoe geweldig ze was. Toen de grootmoeder van Nina in Denemarken stierf, werkten zij en haar zus Anna de hele zomer in het plaatselijke bejaardentehuis. Nina was erg onder de indruk van de vriendelijkheid, zorgzaamheid, liefde en kansen voor ouderen om een fatsoenlijk leven te leiden in de instelling en wilde een bejaardentehuis bouwen dat volgens een soortgelijk principe zou werken in hun thuisland Tsjechië. Helaas heeft Nina ons voor altijd verlaten, dus deze droom kan niet met haar worden vervuld. Maar het kan voor haar worden vervuld.
Nina's familie zou samen met beste vrienden zo'n familie bejaardentehuis willen bouwen, dat haar naam draagt, waar iedereen begrip en liefde zal vinden, waar altijd dingen te doen zijn en waar iedereen zijn plaats en waardigheid zal vinden. Als dit project slaagt, wordt het huis gedeeld met een kleuterschool zodat verschillende generaties elkaar regelmatig kunnen ontmoeten. Hierdoor zou Nina's droom uitkomen. Deze droom beschrijft op de beste manier hoe Nina was. Het is een droom die het gezin zoveel mogelijk onder zoveel mogelijk mensen wil verspreiden.

Alleen al in de eerste 24 uur werden maar liefst 11 miljoen kronen opgehaald voor Nina's droom. Vanaf maandagochtend bedroeg het bedrag meer dan 13,5 miljoen kronen.
Bij het zoeken naar info kwam ik een interview met haar tegen van vorig jaar op english.radio.cz + bron world-today-news.com.

De geldinzameling wordt georganiseerd door Rotary Club Prague International, via website darujme.cz.
 
Bovenaan