Kunstrijden op de schaats

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechische resultaten bij het EK kunstrijden

In Minsk in Wit Rusland worden deze dagen de Europese Kampioenschappen kunstrijden gehouden.

Na de korte kuur, gisteren, was er bij de heren een 8e plaats voor Michal Brezina met 83.66 punten.
Bij de dames werd Elioska Brezinova 12e en zij kreeg 55.85 punten van de jury.

Tijdens dit kampioenschap geven de eerste 24 plaatsen het recht om deel te nemen aan de vrije kuur, zodat we beiden nog zullen terugzien in dit toernooi.
 

Ad Verschoor

Donateur
Wie is Michal Březina

Michal Březina (Brno, 30 maart 1990) is een Tsjechisch kunstschaatser. Hij is drievoudig Tsjechisch kampioen en nam deel aan twee edities van de Olympische Winterspelen: Vancouver 2010 en Sotsji 2014.


Michal Březina (2013)

Persoonlijke informatie
Geboortedatum: 30 maart 1990
Geboorteplaats: Brno, Tsjechië
Lengte: 173 cm

Biografie
Březina is een zoon van een kunstschaatscoach. Zijn zes jaar jongere zus Eliška Březinová is eveneens een talentvol kunstschaatsster. Březina huwde op 10 juni 2017 met kunstschaatsster Danielle Montalbano.

Hij was aanvankelijk na de Olympische Spelen in Nagano, geïnteresseerd in ijshockey, maar zijn vader raadde hem aan om eerst schaatslessen te volgen. IJshockey viel echter tegen en na een paar maanden richtte hij zich dan ook volledig op het kunstschaatsen. Hij nam deel aan tien Europese kampioenschappen en zeven wereldkampioenschappen. Březina won bij de EK 2013 de bronzen medaille. Op de WK's van 2010 en 2011 behaalde hij met de vierde plaats zijn beste eindklasseringen.

Bij zijn twee deelnames aan de Olympische Winterspelen eindigde hij zowel in 2010 als in 2014 op de 10e plaats.

Bron: nl.wikipedia.org
 

Ad Verschoor

Donateur
Goede eindklasseringen Tsjechen bij EK kunstrijden

Vandaag werd door de 24 hooggeplaatsten de vrije kuur verreden en beide Tsjechen klommen iets in de eindrangschikking.
Bij de heren eindigde Michal Brezina op de 7e plaats met 234.25 punten. Zijn zus Eliska Brezinova werd bij de dames 10e met een totaal van 166.77 punten.

 

Ad Verschoor

Donateur
WK kunstrijden in Saitama (Japan)

Na een goede 7e plaats tijdens het Europees Kampioenschap gaat Michal Brezina ook in dit WK goed van start. Op de gehouden korte kuur eindigde hij op plek 8 met 86,96 punten, waarmee hij zich een goede uitgangspositie verschafte voor de finale.
 

Ad Verschoor

Donateur
WK kunstrijden in Saitama (Japan)

Michal Brezina is er tijdens de vrije kuur niet in geslaagd om zijn positie van afgelopen donderdag te verbeteren. In de eindstand van dit WK is hij terug te vinden op een 8e plaats met 254,28 punten. De Amerikaan Nathan Chen prolongeerde zijn titel en kwam tot een totaal van 323,42 punten
 

Ad Verschoor

Donateur
EK kunstrijden in Graz (Oostenrijk)

Michal Brezina won dinsdag de korte kür en verwierf daarmee een uitstekende positie voor een podiumplek. Vandaag verprutste de Tsjech echter zijn vrije oefening en kwam hij twee keer te vallen. Hierdoor was hij in het eindklassement pas terug te vinden op plaats 7 met 231,25 punten. De Russische kunstrijder Dmitri Alijev werd Europees kampioen.
 
Bovenaan