Kunstklapper

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Sinds enkele maanden heb ik een prachtige kunstklapper in mijn mond. Er is niets mis mee, maar zou graag een "reserve" willen laten maken (better safe than sorry).

Heeft iemand enig idee waar dit in Praag mogelijk is?

Kan ik gewoon naar een Tandarts gaan of zijn er net zoals in NL speciale praktijken voor?
 
Waarom een reserve?
Als er iets mee is kan je toch naar een tandarts gaan?
Er zijn wel speciale praktijken maar ik heb via een tandarts een nieuwe aan laten meten.
 

Tabe

† In Memoriam
Ik wil dit topic graag ietsjes uitbreiden.
Sinds er vrije tarieven zijn ingevoerd in de tandartsensector en de rekeningen deels of vaak niet worden vergoed door de verzekering, denk ik er hard over om controles en behandelingen in Tsjechie uit te laten voeren. Is dit een goede optie?
 
Waarom een reserve?

Omdat ik om heel eerlijk te zijn niet van plan was om een tijdje zonder tanden door het leven te gaan :stout: Zo oud ben ik nog niet :fluit: Daarnaast is een vanmijn hobbies Extreme Sports dus de kans dat ik ergens sta en mijn tandjes in 100 stukjes liggen aanzienlijk :sterretjes:
 
Tabe ik weet een tandarts bij jou {Zbyslav} in de buurt die je per behandeling gewoon cash betaald .Ze heeft veel Duitse klanten die in een pension verblijven in de buurt .
Deze mensen laten de hele boel saneren voor heel weinig .Reken op ca.200-300 kronen per behandeling. Ze vult met witte vulling die je niet ziet . In Domazlice zit trouwens een heel goede prothesemaker .
 

Tabe

† In Memoriam
Nee, zowel in Nederland als in Tsjechie zou ik een tandartsbehandeling moeten betalen. Ik heb nog steeds een behoorlijk stel tanden en kiezen en zonder problemen. Vraag me nu af of ik inderdaad beter in tsjechie naar de tandarts kan gaan voor controle en eventueel behandeling.:denk:
 
Met zo'n EU zorgpas krijg je het geloof ik allemaal vergoed mits je jezelf laat behandelen bij door de overheid gefaciliteerde specialisten. Private clinics worden niet vergoed.

Ik geloof dat je in CZ wel even een paar losse CZK moet meenemen voordat ze je helpen
 

Vodnik

† In Memoriam
Ik neem aan dat met EU zorgpas de EHIC bedoeld.

Als je in CZ werkt en via je tsjechische werkgever verzekerd bent, dan geeft de EHIC die je in CZ gekregen hebt overal in EU hulp voor spoedgevallen (kiespijn: ja, kunstklapper: neen)

Woon je in CZ zonder CZ inkomen maar inkomen uit NL dan heb je een zorgpas van een tsjechische verzekeraar (meestal VZP) die je recht geeft op full service in CZ maar ALLEEN in CZ.
Van CVZ| (Nederland) krijg je een EHIC die in europa geldig is voor spoedeisende zorg (deze EHIC is sinds 1-1-2012 ook geldig in NL)
 

Vodnik

† In Memoriam
........................

Ik geloof dat je in CZ wel even een paar losse CZK moet meenemen voordat ze je helpen

Bij een tandarts die niet bij je verzekeraar is aangesloten moet je betalen, dit is normaal.
Elek tandarts die bij je verzekeraar is aangesloten zal je normaal behandelen, niks smeergeld, da's echt verleden tijd. (in uitzonderingen zal het mischien weleens voorkomen maar uitzonderingen heb je in NL ook)
 
Volgens mij is het zo dat je in CZ voor iedere behandeling wat moet betalen. Als mijn vriendin naar de docter gaat kostdat iets van 50 czk, eerste hulp in ziekenhuis 90 czk enzovoorts...
 

Vodnik

† In Memoriam
klopt, is je eigen bijdrage, 30 czk voor huisarts, 90 czk ziekehuis. Tandarts volgens mij niet.
(deze tasrieven zijn van 2011, kan zijn dat het net iets opgetrokken is, voor ziekenhuis opname wilde men het naar 100czk per dag brengen)
 
Bovenaan