Kortingskaarten voor toeristische bezienswaardigheden

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Prague Card Prague Card

Praag


De Prague Tourist Card - Prague Card - is het enige all-inclusive ticket voor 2 tot 4 dagen waarmee je bijna 60 belangrijke toeristische attracties in Praag gratis kunt bezoeken , ter waarde van meer dan 4.000 CZK, en je ontvangt ook een prachtige kleurengids naar de bezienswaardigheden van Praag. De prijs van de Prague Card voor twee dagen is CZK 1.840 , kinderen betalen CZK 1.320.

Met de kaart kun je bijvoorbeeld het Oude Koninklijk Paleis , het klooster van St. Agnes , de Petrin uitkijktoren , de Joodse stad met alle synagogen, het Nationaal Museum , het Lobkowicz Paleis en vele andere monumenten. Een boottocht op de Praag Venetië en sightseeingbus. U kunt de kaart krijgen bij de informatiecentra (Toeristeninformatiecentrum Praagse Burcht, Toeristeninformatiecentrum Husova Street, Toeristeninformatiecentrum Mostecká, Toeristeninformatiecentrum Panská, Toeristeninformatiecentrum Florenc en andere plaatsen). De kaart zal vanaf 1 juli 2021 opnieuw op de markt van dit jaar verschijnen .

Bespaar in het Reuzengebergte

Reuzengebergte


Er zijn twee toeristenkaarten in het Reuzengebergte. De eerste is de Harrachov Card voor de zomer - een klantenkaart voor bezoekers van Harrachov , waardoor u kortingen kunt krijgen op diensten en andere voordelen. U kunt de kaart gratis krijgen voor accommodatie in een hotel of pension dat is aangesloten op het Harrachov Card-systeem, of u kunt de kaart op geselecteerde plaatsen kopen. Dankzij de Harrachov Card brengt de kabelbaan u goedkoper naar de top van Čertova hora, waar u kunt kiezen uit talloze fiets- en wandelroutes.

Harrachov


De kaart geeft ook korting op het zwembad van Harrachov, op een rondleiding door de geitenboerderij en de parelmolen in Pěnčín , op de Šindelka-tentoonstelling, Energiemuseum Velké Hamry, Museum van Reuzenambachten of Museum voor Glas en Juwelen in Jablonec nad Nisou en Museum van Detoa Speelgoedproductie. Het Krkonoše Museum van KRNAP Administration, Safari Dvůr Králové of Zoo Liberec staat ook open voor kaarthouders. De kaart kost 200 kronen en is 2 maanden geldig . Je kunt het krijgen bij TIC Harrachov of bij online aankopen. Na het verstrijken van de geldigheidsduur wordt de kaart niet teruggegeven en blijft deze als herinnering aan een prettige vakantie in Harrachov. De gastenkaart, een kortingsproduct van de stad Pec pod Sněžkou, is ook populair, waardoor gasten die in Pec of Velká Úpa verblijven de mogelijkheid krijgen om een aantal kortingen te krijgen , waaronder kortingen op kabelbanen of parkeren op geselecteerde parkeerplaatsen. U ontvangt gratis een gastenkaart, het is voldoende om bij een van de logiesverstrekkers te verblijven. Tegelijkertijd kunt u er zeker van zijn dat de verhuurder de recreatiegelden heeft betaald voor de stad Pec pod Sněžkou . U kunt korting krijgen op de Pec - Sněžka kabelbaan, in het Relax Park, op sport en wellness in de Horizont en Panorama hotels of op consumptie, bijvoorbeeld in Chalupa na rozcestí, Viktorka cottage, Pecr restaurant, Smetánka cottage, Energetik hotel of Hvězda hotel.

Naar Šumava met Lipno Card

Lipno


Er is momenteel slechts één kaart in het Boheemse Woud, de aantrekkelijke Lipno.card vol voordelen en tips die je tijd zal openen in Lipno voor een vakantie vol plezier. Het is gratis, u betaalt alleen een borg van 100 CZK. Het is pas actief nadat het is toegewezen voor registratie op de projectwebsite. De kaart is verkrijgbaar bij sommige accommodatieverstrekkers, in het Lipno Informatiecentrum, in de Intersport Rent Kapitanát-verhuurwinkel, in de Intersport Rent-scooterverhuurwinkel, in de Bikepark Rent-verhuurwinkel en in de Lanovka Cottage.

Met de Lipno Card krijg je kortingen op sportieve activiteiten, sightseeing cruises, verhuur van sportartikelen, ingangen van kastelen, kastelen, musea of reizen met ČD. In het bijzonder kunt u kiezen uit kortingen in Aquaworld Lipno, motorboot of een elektrische boot in de boot huren Captain of zeilboot , fietsverhuur voor Floutrejl , korting voor klimpark , korting voor Zoo Hluboká , korting voor cruises door Lipno lijn of korting voor toelating tot alle exposities Kloosters van Český Krumlov.

De Olomouc Region Card is geldig voor Midden-Moravië en het Jeseníky-gebergte

Olomouc


Dit is een toeristenkaart die u het recht geeft om gratis meer dan 90 van de meest interessante plaatsen in Olomouc, Midden-Moravië en het Jeseníky-gebergte te bezoeken. Dit zijn voornamelijk kastelen, kastelen, musea, dierentuinen en andere plaatsen. Daarnaast kun je nog andere aantrekkelijke kortingen trekken (ongeveer 80 extra zitplaatsen) en kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in Olomouc. Voor elke kaart die je koopt ontvang je gratis een kleurenbrochure met praktische informatie en tips. Er zijn twee varianten van kaartgeldigheid om uit te kiezen. Wilt u een weekend doorbrengen in de regio Olomouc, kies dan voor de Olomouc Region Card.
48 uur Als u voor een langer verblijf gaat, raden wij u Olomouc region Card 5 dagen aan. Je kunt beide soorten kaarten ook in de kinderversie kopen. De kinderkaart is geldig tot 15 jaar. In dit jaar wordt de 2021-kaart een nieuw formulier en kan deze online worden gekocht. De prijs voor een 48-uurkaart is CZK 240 , een 5-dagenkaart kost CZK 480.

Een andere optie in het Jeseníky-gebergte is de YES Card Jeseníky, die meer dan vijftig ervaringen biedt. De kaart is 365 dagen geldig vanaf de uitgiftedatum, dus u kunt hem in elk seizoen gebruiken tijdens uw reizen in de toeristische gebieden Jeseníky en Rychlebské. De kaart voor accommodatie vanaf twee of meer nachten krijgt u rechtstreeks bij de verhuurders.

Gastenkortingskaart Jizerky Card

Reuzengebergte


Dankzij de zogenaamde gastenkaart - Jizerky Card, krijg je een aantal voordelen en geniet je van een vakantie, een paar dagen of een verlengd weekend in de bergen. U ontvangt de kaart gratis als u 2 of meer nachten verblijft bij een accommodatieverschaffer die lid is van de Vereniging voor Toerisme in het IJzergebergte.

Dankzij de kaart krijgt u korting op Dinopark Liberec, zwembad Palvec in Jablonec nad Nisou, Speelgoedmuseum Detoa, korting op de aankoop van sieraden in Palace Plus, Speelgoedmuseum in Jablonec nad Nisou of korting op toegang tot het Glasmuseum en Juwelenmuseum in Jablonec nad Nisou.

Regio Karlovy Vary met Regio Karlovy Vary Card

Carlsbad


In de regio Karlovy Vary kunt u besparen met de Karlovy Vary Region Card, die u de mogelijkheid biedt om herhaaldelijk gebruik te maken van meer dan 100 kortingen op diensten die worden aangeboden in Karlovy Vary en omgeving. Na aankoop bij de filialen van het Karlovy Vary Infocentre, in het Mariánské Lázně Infocentre, in het Loket Infocentre, in het Cheb Transport Terminal Infocentre of bij een van de Karlovy Vary hotelpartners, kun je meer dan 40 plaatsen bezoeken - galerijen, musea, historische monumenten, traditionele productie- of sportfaciliteiten - zowel in Karlovy Vary zelf als in de hele regio Karlovy Vary. Er zijn ook meer dan 20 plaatsen die kortingen aanbieden voor concerten, theatervoorstellingen, verhuur, vervoer, diensten, sport.

Diana Vary


De kaart dient niet alleen als kaartje voor het openbaar vervoer, maar stelt je ook in staat om gratis te reizen met de Diana-kabelbaan of de keizerlijke kabelbaan, je kunt hem meenemen op een populaire autotrein in beide steden of op een historische bus op de Karlovy Vary - Loket - Bečov - Karlovy Vary bezienswaardighedenlijn. De kaart kan voor 2 dagen worden gekocht voor CZK 350 , voor 4 dagen voor CZK 550 en voor 7 dagen voor CZK 1.000.

Vakantie in de Beskydy: Beskydy Walachije Card en Cieszyn Silesia Region Card

Beskydy


Je zult fantastische ervaringen beleven in het Beskydy-gebergte met de Beskydy-kaart vol voordelen! U kunt het gratis krijgen in geselecteerde accommodatiefaciliteiten , waar de kaart deel uitmaakt van het verblijfspakket als u er minimaal 2 nachten verblijft. Bovendien kan het ook worden gekocht bij elk informatiecentrum in het Beskydy-gebergte voor CZK 99, voor kinderen CZK 69. Dankzij de kaart krijg je veel kortingen op bezienswaardigheden, maar ook op sport- en ontspanningsactiviteiten. Het project omvat bijvoorbeeld het technisch museum van Tatra Kopřivnice , de expositie van hoeden in NC Nový Jičín , het bezoekerscentrum Marlenka , het bezoekerscentrum van de Radegast Nošovice-brouwerij , het Kunín-kasteel ,Bolt Tower Ostrava , Malý svět techniky U6 en Velký svět techniky , Landek Park , Hukvaldy Castle , geitenboerderij Zerlina , Štramberská trúba , Lešná chateau , uitkijktoren van het nieuwe stadhuis in Ostrava , rondleidingen In de voetsporen van Frýdlant gietijzer en email , zwembad in Kopřivnice , Aquapark Olešná , touwlabyrint Opičárna , Tarzanie en vele andere plaatsen.

Ostrava


Gaat u de omgeving van Těšín Silesia bezoeken? Koop dan de Cieszyn Silesia Region Card, die kortingen biedt op toonaangevende attracties en diensten in dit toeristische gebied. U kunt bij meer dan 50 aanbieders kortingen aanvragen op het gebied van cultuur, militaire geschiedenis, accommodatie, zomersportactiviteiten, adrenalinesporten, animatieprogramma's voor kinderen, beauty-, wellness- en spaservices. U krijgt kortingen op attracties zoals het prehistorische Dinopark in Ostrava, Bohumín Aquapark, wellnessdiensten van toonaangevende resorts, bobsleebaan in Mosty u Jablunkova, gigantische aquaria en archeopark in Cottbus, kasteel in Fryštát, technisch museum in Petřvald of adrenaline-paragliding in Javorový! De kaart kan worden gekocht bij geselecteerde informatiecentra in het toeristische gebied van Těšín Silezië voor een enkele prijs van CZK 85 (kinderen onder de 15 jaar CZK 70) of u kunt hem gratis krijgen als voordeel bij het accommodatiepakket.

ZnojmoRegion + 2021

Znojmo regio


De toeristenkaart van ZnojmoRegion zit vol met voordelen, beloningen en bonussen. Het is een geprinte kaart , die de gehuisveste gast aantoont bij de uitkeringsverschaffer. De toeristenkaart " ZnojmoRegion + " richt zich op de ondersteuning van accommodatiefaciliteiten, die tijdens het coronavirus waarschijnlijk het meest te lijden hadden van alle belangrijke toeristische diensten.

Elke toerist ouder dan 18 jaar ontvangt de kaart, die in de periode van 1 juni tot 31 oktober 2021 minimaal 1 nacht in geselecteerde hotels, pensions of kampen in het toeristengebied van Znojmo en Podyjí zal verblijven. De kaart garandeert gasten verschillende geschenken, kortingen en bonussen op interessante en toeristisch aantrekkelijke plaatsen. U kunt b.v. gratis toegang tot monumenten of zwembaden, kortingen op consumptie in restaurants, wijnmakerijen of regionale brouwerijen of originele geschenken en bonusdiensten. Het aanbod van beloningen en voordelen van bijna 40 betrokken entiteiten - leden en partners van de ZnojmoRegion - is zeer divers en zal worden gekozen door gezinnen met kinderen, jonge stellen en actieve senioren.

bron: kudyznudy.cz
 
Bovenaan