Korte vakantie 2019 in omgeving Cisovice

Topic in 'Hoe was jouw vakantie in Tsjechië?' gestart door Franky, 03-06-2019.

 1. Vrijdag 7 juni 2019

  Vandaag alweer de laatste volledige dag in Cisovice. Los van de file op de terugweg was het gisteren een vrij rustige dag. Met andere woorden, een stukske rijden kon vandaag wel weer. En dat stukje werd op de heenreis al weer gelijk een heel stuk. Door de befaamde Tsjechische wegwerkzaamheden. Kwam daarbij ook nog het missen van de juiste afslag naar het centrum, maar uiteindelijk konden wij de auto parkeren in Karlovy Vary.

  Parkeerplek.jpg

  Vanwege de sanitaire stop maar gelijk een terrasje uitgezocht en daarna ging het richting de prachtige binnenstad. Althans pas na dat verschrikkelijk lelijke bouwwerk van een hotel.

  Hotel.jpg

  Maar daarna …wat een prachtige stad is K.V. zeg. Vooral het skala aan kleuren van de gevels van de prachtige herenhuizen.

  Panorama KV1.jpg
  Panorama KV2.jpg
  Panorama KV3.jpg

  Voor het uitzicht besloten wij het wat hogerop te zoeken en werd ik weer getrakteerd op een enorme klim omhoog. Maar hoe hoger we kwamen kregen wij toch niet het uitzicht te zien waarop wij hoopten. Veel huizen waren namelijk niet toegankelijk vanwege enorme hekwerken. Kennelijk is K.V. echt wel een thuishaven voor de rich and famous.
  Na toch nog wat mooie plaatjes te hebben geschoten ging het weer naar beneden.

  Uitzicht KV1.jpg
  Uitzicht KV2.jpg

  En aangezien het alweer wat later op de middag aan het worden was besloten wij wederom ons middagmaal in K.V. te nuttigen.

  Eten KV1.jpg

  En geheel anders dan gisteren heerlijk gegeten en eindelijk de beroemde Tsjechische pepersteak kunnen bestellen.

  Eten KV2.jpg

  Zo het weer vanmorgen nog maar zo zo was, brandde nu de zon op ons terras. Heerlijk. Na het eten ging het weer verder K.V. in. Daarbij uiteraard de beroemde bronnen niet overgeslagen. Wat een bijzondere ervaring, zulk warm water vol mineralen.

  Bron 1.jpg

  Terwijl wij langzaam aan naar de auto liepen zagen wij een af en aan van Chinese maar ook Indonesische toeristen. Ik schat zo maar in dat hun bezoek aan K.V. hoogstens een uur bedroeg. Maar voor ons was kwam de dag ten einde. En in alle rust, zonder files zoals op de heenweg, keerden wij huiswaarts.
   
  Ad Verschoor, dennuzzz, Leo en 5 anderen vinden dit leuk/interessant.
 2. Weer een geweldig verhaal!
  Maar dat van die zuurpruim moet je nog maar even wat uitgebreider verklaren.:lmfao:
   
  Franky, bruinh, Pelhřimov en 1 andere persoon vinden dit leuk/interessant.
 3. Zaterdag 8 juni 2019

  De huisbaas hadden wij om 9.00 u besteld en geheel volgens afspraak kwam meneer ietsje vroeger naar ons huisje. Daarbij vergezeld van neef en aanhang. Die hielden zich met het zwembad bezig, dat wij overigens helemaal niet hadden gebruikt. Geen tijd, zoals gewoonlijk. Wat de afrekening betreft, zaten wij een beetje te knijpen of we wel genoeg kronen hadden.

  Maar uiteindelijk viel de rekening ontzettend mee en hadden wij nog genoeg kronen voor het middageten. Net als vorig jaar zaten wij eigenlijk te dicht bij Melnik om daar uitgebreid te kunnen dineren de Mexicaan. Wij besloten dus opnieuw voor de heerlijke döner salade te gaan bij de Turk in Teplice. Broodjes bij de Lidl in Dobris waren gekocht voor in de namiddag en de nodige drank voor thuis.

  Het restaurant met de originele naam Istanbul ziet er overigens niet uit, maar het eten is er geweldig.

  Eten Turk.jpg

  Turk.jpg

  Met de magen goed gevuld vingen wij vervolgens de terugtocht aan. Daarbij was de terugweg door Duitsland, ondanks het noodweer soms, goed te doen en maakten wij maar af en toe een stopje.

  Us2.jpg

  Door elkaar af te lossen hielden wij flink de vaart er in en aldus zette ik broertje af rond 21.30 u in Alphen en rij ik zelf rond 22.45 u Anna Paulowna binnen. Dat was Tsjechië met broer nummer 3. Wederom een geweldige en enerverende doe-vakantie. Op naar de wat rustigere Tsjechië gezinsvakantie nummer 7, maar eerst nog 7 weekjes werken. :sterretjes:
   
  henniekootstradekiel, Ad Verschoor, dennuzzz en 7 anderen vinden dit leuk/interessant.

 4. Okay, het staat er inderdaad wat cryptisch. Maar het zat zo. Voor het tanken van LPG is het wenselijk c.q. verplicht dat je om assistentie vraagt. Daartoe hangt er een bel bij de tank. Zo had ik ook dit keer de bel ingedrukt. Nu ben ik, zelfs op vakantie, niet de meest geduldige en had ik herhaaldelijk belletje getrokken. En uiteindelijk kwam dus die zuurpruim aangesjokt. Serieus, ze liep zo langzaam dat ze bijna achteruit liep. Maar goed, toen begon madam tegen mij in het Tsjechisch. Herhaaldelijk in mijn beste Tsjechisch aangeven dat ik geen Tsjechisch sprak maakte op mevrouw geen enkele indruk. Die bleef maar raaskallen. Dit was het dus.

  Heb ik tenslotte toch ook maar een vraag aan jullie. Is het in Tsjechiè verplicht om assistentie te vragen bij het tanken van LPG? Tijdens onze eerste Tsjechië vakantie in 2011 kreeg ik wel eens een opmerking dat zelf tanken niet mocht
   
  dennuzzz, bruinh, Pelhřimov en 2 anderen vinden dit leuk/interessant.
 5. Bedankt dat we met u mee mochten reizen,heel fijn. Bedankt voor de mooie verhalen en foto's !
   
  bruinh, Franky en Pelhřimov vinden dit leuk/interessant.
 6. Het was weer leuk om te lezen Franky, en wat een heerlijk vooruitzicht dat je over 7 weken weer mag! :yess::top:
   
  bruinh, Franky en Pelhřimov vinden dit leuk/interessant.
 7. Pelhřimov

  Pelhřimov Donateur

  Franky, bedankt voor de leuke vakantieverslagen :toppie: en alvast heel veel voorpret met de voorbereidingen voor de nieuwe reis.
   
  bruinh en Franky vinden dit leuk/interessant.
 8. Bedankt jullie allen en dat met de voorpret gaat vast goedkomen. Overigens zitten wij straks in ongeveer dezelfde regio dus plaatsen als Praag, Kutna Hora en wellicht Karlovy Vary worden vast nog eens bezocht :cheerleader:
   
  dennuzzz, hgmw, Pelhřimov en 2 anderen vinden dit leuk/interessant.
 9. Jak se říká: Vítejte zpět!:toppie:
   
  Pelhřimov, bruinh en Franky vinden dit leuk/interessant.
 10. Ja, maar eerst nog bijna 6 weken werken :wow:
   
  Pelhřimov, zapalky en bruinh vinden dit leuk/interessant.
 11. Franky het was weer fantastisch, bedankt op naar het volgende verslag, Gr. Hans
   
  Pelhřimov en Franky vinden dit leuk/interessant.
 12. Goed plan. Eerst nog even wat pecunia scoren en dan weer terug!
  Sterkte.:)
   
  bruinh, Pelhřimov en Franky vinden dit leuk/interessant.
 13. dennuzzz

  dennuzzz Donateur

  Franky bedankt voor de tour....in Praag sprak je over zlin....je bedoeld zlicin denk ik?
   
  Pelhřimov vindt dit leuk/interessant.
 14. Scherp Dennis, dat krijg je van typen en onderwijl :champagne:
   
  elske, bruinh, Pelhřimov en 1 andere persoon vinden dit leuk/interessant.
 15. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Franky, volgens mij, ga je binnenkort naar hetzelfde vakantieadres. Ik geef je daarom in overweging om het centrum toch nog aan te doen. Het is werkelijk de moeite wel waard. Zie mijn verslag van 2012
  Overigens ben ik nu alweer nieuwsgierig naar je nieuwe belevenissen. Veel plezier met alle voorbereidingen
   
  Pelhřimov, bruinh en Franky vinden dit leuk/interessant.
 16. Niet hetzelfde adres Ad, maar veel scheelt het niet. Straks in augustus zitten wij aan de oostkant van Praag. Eigenlijk net buiten Praag zelfs, bij het dorpje Vsestary, vlakbij Ricani. En ja, Plzen gaan wij zeker nog wel aandoen, maar dan wel buiten de spits:stom:. Alhoewel, afgaande op jouw vakantieverslag is het eigenlijk wel altijd druk in Plzen;)
   
  Laatst bewerkt: 09-07-2019
  Ad Verschoor, Pelhřimov en bruinh vinden dit leuk/interessant.
 17. Veel plezier,en we zijn benieuwd naar de nieuwe belevenissen.
   
  Pelhřimov, bruinh en Franky vinden dit leuk/interessant.
 18. Beste mensen, nog maar 2 dagen te gaan en na 3 jaar gaan wij weer met ons 4 naar Tsjechië:wow:. Zo ontzettend veel zin in:yess:
   
  A.Smit, henniekootstradekiel, bruinh en 4 anderen vinden dit leuk/interessant.
 19. Wat fijn voor jullie Franky, ik hoop dat jullie weer erg zullen genieten! Ik verheug me al weer op je verslag. Alvast een goede reis gewenst.
   
  Franky, bruinh en Pelhřimov vinden dit leuk/interessant.
 20. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Fantastisch om na alle zorg dit weer te kunnen doen. Heel veel plezier gewenst en een goede vakantie.
   
  Franky, bruinh en Pelhřimov vinden dit leuk/interessant.

Deel deze pagina