Korfbal

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Hennie Baas coach nationale korfbalteam Tsjechie

Hennie Baas, lid van de Enschedese korfbalvereniging DOS-WK, is voor een periode van twee jaar aangesteld als trainer/coach van de nationale korfbalploeg van Tsjechië. Baas zal eindverantwoordelijk zijn voor de Tsjechische nationale ploeg tijdens het Europees Kampioenschap korfbal 2010 in Nederland en tijdens de Wereldkampioenchappen 2011 in China.

Baas is op dit moment coach van SK RG Prostejov dat uitkomt op het hoogste niveau van Tsjechië, de Extraleague. Baas beschikt over meer dan 40 jaar trainers ervaring en was in de begin jaren ’90 één van de korfbal pioniers in Tsjechië.

In de aanloop naar het EK zal de Tsjechische nationale ploeg diverse trainingen afwerken en oefenwedstrijden spelen in eigen land. Tsjechië is door loting ingedeeld bij de nationale teams van Portugal, Wales en Turkije. De poulewedstrijden worden gespeeld in de nog te openen topsporthal van Almelo, het IISPA (Internationaal Indoor Sportcentrum Almelo).

De Tsjechische korfbalbond hoopt door het aanstellen van Hennie Baas weer de nummer 3 van de wereld te worden, achter Nederland en België.

regiosportaktueel.nl
 

dennuzzz

Donateur
Na jaren wordt het stokje nu dus overgenomen van een andere nederlandse trainer/coach Edwin Bouman. Overigens doet Hennie Baas de begeleiding in samenwerking met de Tsjech Ivo Kracik uit Ceske Budejovice...

grt,
Dennis
 

Freddy2005

† In Memoriam
Top korfbal in actie

In het eerste weekend van februari wordt in Indoor Sportcentrum Eindhoven het EuroTop4 Korfball Tournament gespeeld.

Het EuroTop4 Korfball Tournament is een tweedaags toernooi waarbij de vier beste Europese landen (Nederland, België, Tsjechië en Rusland) het tegen elkaar opnemen. Dit internationale evenement is een buitenkans om alvast een voorproefje te nemen op het IKF Europees Kampioenschap Korfbal dat in oktober in Nederland wordt gespeeld. Een mooie gelegenheid om te zien hoe de Nederlandse top speelt en wat de concurrenten in huis hebben. Niet alleen de toppers van nu zijn te bewonderen, ook de nationale selecties van Nederland en België onder de 16 en 19 jaar.

Het programma begint op zaterdag 6 februari om 17.00 uur met de wedstrijd België tegen Tsjechië. Om 20.30 uur is poule B aan de beurt met een wedstrijd van Nederland tegen Rusland.
Op zondag 7 februari begint het programma om 11.30 uur met een wedstrijd tussen de verliezers uit poule A en B. Om 13.15 uur neemt Nederland<19 het op tegen België<19 en om 15.00 uur is de grote wedstrijd waarbij de winnaars uit beide poules het tegen elkaar opnemen.


deweekkrant.nl

knkv.nl
 

dennuzzz

Donateur
Ik denk niet dat het Tsjechie veel zal brengen een olympische spelen omdat de eerste 3 Nederland, Belgie en Rusland veel te sterk zijn...Helaas is er geen 4e medaille...;)
 

Freddy2005

† In Memoriam
Finale EuroTop4 tussen Nederland en België

De finale van het EuroTop4-korfbaltoernooi gaat tussen Nederland en België. De twee grootmachten in het korfbal wonnen zaterdagavond eenvoudig hun wedstrijd in de halve eindstrijd van het vierlandentoernooi.

Nederland klopte Rusland met 36-10, België versloeg Tsjechië met 21-14.

nusport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Oranje korfballers winnen Euro Top 4

Het Euro-Top-4-toernooi, met deelname van de vier sterkste korfbal-landen van Europa, in Eindhoven, is door het Nederlands team gewonnen. In de voorrondes won België met 21-14 van Tsjechië terwijl Oranje te sterk was voor Rusland, 36-10 via een 18-4 ruststand. Het Euro-Top-4-toernooi is vorig jaar in de plaats gekomen van de jaarlijkse interland tussen Nederland en België dat al vanaf 1960 ieder jaar gespeeld wordt.

Tsjechië derde

Om de 3e plaats streden Rusland en Tsjechië tegen elkaar. Tsjechië was de sterkste en won met, 16-10 via een 9-9 stand halverwege.

telesport.nl
 
Het wordt echt nog wel wat met korfbal in Tsjechie hoor. clubkorfbal wordt beter en de tsjechische clubs zoeken ook aansluiting en samenwerking met (vooral) nederlandse clubs.
Ik als grote korfballiefhebber en Tsjechie ganger kan dat alleen maar waarderen.
Het wordt tijd dat Nederland bredere concurrentie gaat krijgen.
 

kuurgast

Donateur
IKF Europees Kampioenschap Korfbal 2010

22 oktober 2010 - 31 oktober 2010
De volgende landen hebben zich geplaatst voor het IKF EK Korfbal 2010 in Nederland:
Poule A: Nederland, Duitsland, Hongarije, Servië
Poule B: België, Catalonië, Polen, Schotland
Poule C: Tsjechië, Portugal, Wales, Turkije
Poule D: Rusland, Engeland, Slowakije, Ierland.
Zie vnts.nl.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Top oefent tegen korfbalselectie Tjechië

De korfballers van TOP uit Vroomshoop spelen op donderdag 21 oktober een oefenduel tegen Tsjechië, één van de favorieten bij het komende EK korfbal, dat vanaf 22 oktober in Nederland wordt gehouden. Tsjechië is ingedeeld in poule C. De pouleduels worden gespeeld in de nieuwe indoor topsporthal in Almelo (IISPA).
Ook het oefenduel TOP- Tjsechië staat in de IISPA in Almelo op het programma. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Scheidsrechter is B. Komduur.
Tsjechië speelt samen met Portugal, Wales en Turkije in poule C wedstrijden van het EK korfbal in Almelo van 22 tot en met 24 oktober.
Het is de derde keer in de historie dat het eerste team van de vereniging uit Vroomshoop het opneemt tegen een landenteam. Aan het begin van deze eeuw speelde TOP ook tegen Tsjechië. Toen waren de Tsjechen op trainingskamp in Nederland.

tctubantia.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Korfballers Tjechië winnen met pijn en moeite van TOP

De nationale korfbalselectie van Tsjechië heeft donderdagavond een oefenduel gewonnen van TOP uit Vroomshoop, 20-18. De wedstrijd in de IISPA topsporthal in Almelo is voor de Tsjechen een training in de aanloop naar het Europees kampioenschap korfbal in Nederland. Het EK begint vrijdag.

Vanaf het begin van de korfbalwedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Onder het toeziend oog van onder andere de spelers en begeleiders van de nationale ploeg van Portugal en vertegenwoordigers van het Turkse team, werd op het scherp van de snede gestreden. TOP had na de eerste helft een 9-8 voorsprong. In de tweede helft brachten de Tsjechen wat verse krachten in het veld, namen het initiatief over van TOP en stelden uiteindelijk de 20-18 zege veilig. Top speelt zowel op het veld als in de zaal in de eerste klasse.

Het EK begint vandaag in de IISPA hal in Almelo met de wedstrijden Portugal - Turkije (aanvang 18.30 uur) en Tsjechië - Wales (aanvang 20.30 uur).

tctubantia.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
EK: Ervaring Tsjechië geeft de doorslag

In de tweede wedstrijd op de eerste dag van de voorrondes in Almelo speelde Tsjechië tegen Wales. Tsjechië was gewoon te ervaren en te sterk voor de onervaren tegenstander, bij rust was het al 19-5. Toch waren de Tsjechen niet echt tevreden, er werden nog vrij veel individuele fouten gemaakt waarvan Wales profiteerde. In de tweede helft liep alles wel naar behoren bij de Tsjechen en wonnen zij met 32-7.

ekkorfbal2010.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
EK: Tsjechen schieten Turken weg

In de tweede wedstrijd op de tweede dag van de voorrondes van het IKF EK Korfbal 2010 in Almelo kwam Tsjechië uit tegen Turkije. Tsjechië met de in Nederland geboren Tsjech Edwin Bouman in de gelederen was te sterk voor de Turken, rust bij 16-3. De Tsjechen trokken in de tweede helft van de eerste lijn door, steunend op sterke schutters als Bouman, de in Nederland spelende Roman Seifert (AKC/Ermasport) (elk 6 doelpunten) en Tomas Sladek (10x raak). Turkije verweerde zich zo goed als het ging met veel fysieke inzet maar het was niet genoeg tegen de sterk spelende Tsjechen, die met 39-6 wonnen. Er was lekker veel publiek, de organisatie moest tribunes bij plaatsen.

ekkorfbal2010.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Nederlandse Tsjech op RTV Oost

RTV Oost heeft een reportage rond de Tsjechische international Roman Seifert gemaakt. Seifert speelt in de Nederlandse competitie bij AKC/Ermasport. RTV Oost volgde de Tsjechische international bij de voorbereiding op de zaterdag 23 oktober gespeelde wedstrijd Tsjechië-Turkije.

Het beeldverslag zal te zien zijn in de uitzendingen van RTV Oost op zondag 24 oktober om 18.09u en in de herhalingen om 19.09u, 21.09u en 22.09u herhaald. Degenen die op zondag niet in de gelegenheid zijn om de uitzending te zien, kunnen via Internet op uitzending gemist het verslag zien.

ekkorfbal2010.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
E K: Portugal en Tsjechië maken er een fantastische wedstrijd van

In Almelo werden de voorrondes van het IKF EK Korfbal 2010 afgesloten door Portugal en Tsjechië. Beide ploegen waren al geplaatst voor het A-del van het toernooi maar wilden allebei als eerst eindigen in de C-poule. Het werd fantastisch spannend wedstrijd. In de eerste helft had het verrassend goed spelende Portugal een licht voordeel, 7-10 bij rust, en hield dat voordeel de tweede helft lang vast. De Tsjechen behielden hun rust en kwamen op 15-15 gelijk. Daarna konden de Lusitaniërs in de achtervolging. Na 17-17 lukte gelijk maken ook niet meer en zo won Tsjechië met 20-17.

ekkorfbal2010.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
EK: Catalonië en Tsjechië zorgen voor spektakelstuk.

De tweede wedstrijd in Rotterdam vandaag was er één om van te smullen. Groepswinnaar uit poule C, Tsjechië, trad aan tegen de nummer 2 uit poule B, Catalonië.

Tot aan de rust verliep alles op rolletjes voor de Catalanen. Bij een 10-8 ruststand had de ploeg van Tilbert La haye geen moment achter gestaan en zag het Tsjechië alleen bij een stand van 8-8 op gelijke hoogte komen.

Na rust kwamen de ploegen dichter bij elkaar en wist Tsjechië bij een stand van 14-15 zelfs de voorsprong te pakken. Catalonië wist aan te haken en bij een stand van 17-17 moest een golden goal beslissen wie zich winnaar van deze mooie wedstrijd mocht noemen.
Zelfs binnen de 10 minuten extra tijd wisten de ploegen elkaar in evenwicht te houden, totdat invaller Vlastimil Krejci 5 minuten voor tijd de wedstrijd in Tsjechisch voordeel wist te beslissen. Eindstand: 17-18.

ekkorfbal2010.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
EK: België soepel langs Tsjechië.

De Belgen bezegelden hun tweede wedstrijd in Rotterdam met een 35-15 zege op Tsjechië. De ploeg van Eddy van Hoof wist door het aanhouden van een hoog baltempo de Tsjechen al vroeg op achterstand te zetten.

Toch wisten de Tsjechen nog 6 keer te scoren in de eerste helft. Ze zochten de Belgen in de duels slim op waardoor er veel strafworpen werden verdiend en verzilverd. België had vaak al meteen daaropvolgend een antwoord klaar liggen en speelde in de beginfase vooral de dames aan. Zij namen uiteindelijk ook 15 goals voor hun rekening.

Na een ruststand van 17-6 in het voordeel van de Belgen, kon Tsjechië het tempo van de Belgen niet bijhouden. Bart Cleyman was de te kloppen man en wist in de slotseconden nog een EK2010-record op zijn naam te schrijven. Hij scoorde toen namelijk zijn 13e goal van de wedstrijd! Met de eindronden in zicht lijkt het een lastige opgave te worden om deze score nog te verbeteren of te evenaren.

België scoort uiteindelijk 35 keer maar moest ook genoegen nemen met 15 tegentreffers van de Tsjechen, waarvan 8 strafworpen.

ekkorfbal2010.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
EK: Belgie soepel langs Tsjechie

De Belgen bezegelden hun tweede wedstrijd in Rotterdam met een 35-15 zege op Tsjechië. De ploeg van Eddy van Hoof wist door het aanhouden van een hoog baltempo de Tsjechen al vroeg op achterstand te zetten.

Toch wisten de Tsjechen nog 6 keer te scoren in de eerste helft. Ze zochten de Belgen in de duels slim op waardoor er veel strafworpen werden verdiend en verzilverd. België had vaak al meteen daaropvolgend een antwoord klaar liggen en speelde in de beginfase vooral de dames aan. Zij namen uiteindelijk ook 15 goals voor hun rekening.

Na een ruststand van 17-6 in het voordeel van de Belgen, kon Tsjechië het tempo van de Belgen niet bijhouden. Bart Cleyman was de te kloppen man en wist in de slotseconden nog een EK2010-record op zijn naam te schrijven. Hij scoorde toen namelijk zijn 13e goal van de wedstrijd! Met de eindronden in zicht lijkt het een lastige opgave te worden om deze score nog te verbeteren of te evenaren.

België scoort uiteindelijk 35 keer maar moest ook genoegen nemen met 15 tegentreffers van de Tsjechen, waarvan 8 strafworpen.

Uitslag: Belgie - Tsjechie 35-15

Vol Topsportcentrum ziet Oranje finale bereiken

De NOS, Eurosport 2 en KorfbalTV zagen Nederland al vroeg uitlopen naar wat een monsterscore leek te worden. Tim Bakker ging door met waar hij was geëindigd in zijn laatste wedstrijd, door 4 goals van zijn zijde stond het al snel 1-8.
Na de snelle 1-8 verzwakte de afronding van Nederlandse kant wat, waardoor de Tsjechen met vlagen goed spel konden laten zien. Mede door slimme passes van Edwin Bouman wisten zij voor rust nog 5 keer tot scoren te komen. Tsjechië was dus op koers om over de 12 goals van Rusland heen te gaan.

Vlak voor rust nog een minder moment voor Nederland, Rick Voorneveld kwam verkeerd neer na een sprongduel en moest behandeld worden aan zijn enkel. Hij kon de eerste helft uitspelen, maar keerde in de tweede helft niet meer terug. Ruststand: 5-15.

Vervanger voor Rick Voorneveld, Jos Roseboom nam de reboundfunctie feilloos over waardoor Tim Bakker direct na rust 2 maal raak schoot. Toen Oranje eenmaal de 20 goals had bereikt steeg het “showgehalte” en trakteerde Leon Simons het publiek op mooie goals en passes.

Bondscoach Jan Sjouke van den Bos liet zijn vermoedelijke basisacht niet in zijn geheel staan. Hij bracht Mirjam Maltha in voor Suzanne Struik en Barry Schep kwam binnen de lijnen voor André Kuipers. Schep wist zijn invalbeurt te bekronen met de mooiste goal van de avond. Na een no-look pass van Leon Simons wist hij een doorloper schitterend af te maken. Deze actie liet het publiek van de banken komen, wat zelfs het geluid van dweilband ‘De Slobbers’ overstemde.

Het hoge “showgehalte” had wel als gevolg dat de scores een tijdje op zich lieten wachten. Nederland had in deze wedstrijd gemakkelijk de 40 goals kunnen halen maar bleef steken op 36. De wedstrijd eindigde met een ander minder moment voor Nederland. Kim Cocu kon haar eerste wedstrijd op Rotterdamse bodem niet uitspelen en moest na een blessurebehandeling alsnog vervangen worden door Rosemarie Roozenbeek.

Uitslag: Tsjechië - Nederland 11-36
 

Freddy2005

† In Memoriam
Basisscholieren ‘Tsjechië’ winnen EK Schoolkorfbal

Tijdens het IKF EK Korfbal 201 zijn er diverse zogenaamde side events. Een daarvan was het EK Schoolkorfbal.

Woensdag 27 oktober werd voor de groepen 4 uit het basisonderwijs in het Topsportcentrum Rotterdam het Europees Kampioenschap Schoolkorfbal gespeeld.

De finale werd uiteindelijk gespeeld tussen het team van Tsjechië, de Vier Leeuwenschool uit Kralingen-Crooswijk, en het team van Turkije, Het Nokkenwiel uit Alblasserdam. Na het nemen van de beslissende strafworpen werd het team van Tsjechië kampioen. Zo mag dit team zich het komende jaar Europees Kampioen Schoolkorfbal noemen.
 

Freddy2005

† In Memoriam
EK 2010: Brons voor Tsjechie

Tsjechië heeft in Rotterdam beslag gelegd op de derde plaats tijdens het EK korfbal 2010. De Tsjechen waren in een sfeervol Ahoy Duitsland overtuigend de baas: 18-11.

In de aanloop naar de climax van het EK openden Duitsland en Tsjechië het middagprogramma met de strijd om het brons. Het korfbal leeft steeds meer in de onze omringende landen, dat bleek wel uit de goed gevulde supporters vakken van beide landen. De fans van Tsjechië konden als eerste juichen want met 3-0 voorsprong kenden ze een vliegende start. Maar de Duitsers lieten zich niet gek maken en kwamen terug in de wedstrijd middels twee strafworpen, luid toegejuicht door de fans van onze oosterburen. Bij de Tsjechen kwam er pas na een kwartier weer een score op de borden. Na eerder een strafworp gemist te hebben vond Vlastimil Krejci nu wel het gat in de korf: 4-2. Bij deze stand was er op het moment dat Duitsland een strafworp moets nemen een defect aan de vloer. Dit oponthoud haalde Fabian Rodenbach uit zijn concentratie, hij miste deze buitenkans. Toch bleven de Duitsers goed in het spoor van hun buren. Tsjechië had verdedigend te veel overtredingen nodig om ‘Der Manshaft’ van het scoren te houden. Pas na een Time-Out van de Tsjechische bondscoach Hendrik Baas werd er voorzichtiger gespeeld. Hierdoor lukte het zijn ploeg om wat afstand te nemen, al was het met 8-5 bij rust zeker nog niet beslist.

Opnieuw was het Tsjechië dat het beste uit de startblokken kwam. Het opnieuw missen van een strafworp door Fabian Rodenbach kwam de spanning in de wedstrijd niet ten goede, want Tsjechië was inmiddels uitgelopen naar 11-5. Bondscoach van de Duitsers, Jan Hof, moest ingrijpen. Het inbrengen van Alexander Grafe bracht in ieder geval nieuw elan in zijn ploeg. Hij scoorde, koud in het veld, de 11-6. Maar de Tsjechen lieten zich het kaas niet meer van het brood eten. Rustig de juiste kansen zoekend en missend werd de tijd gevuld. De Duitse aanval deed in dit spelletje hard mee, leuke acties, goede kansen maar geen doelpunten. In de laatste tien minuten kwam de doelpuntenmachine van beide ploegen wel weer op gang, maar spannen werd het niet meer 18-11.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechische korfballers doen ervaring op in Putten

Korfbalvereniging De Meeuwen had afgelopen week bijzondere gasten: twee nationale selecties van Tsjechië, onder-15 en onder-17, bivakkeerden van 26 t/m 28 mei op het terrein van de Puttense korfbalclub.


Op het programma stond een trainingsstage, met onder andere oefenwedstrijden tegen jeugdteams van De Meeuwen. Tsjechië is momenteel nummer zeven op de wereldranglijst van de Internationale Korfbal Federatie (IKF).

Donderdagavond kwamen beide teams aan in Putten. Na het uitpakken van de spullen stond er direct een vriendschappelijke wedstrijd tegen de B2 van De Meeuwen op het programma, waarbij Tsjechië aantrad met een mix van beide teams. De gasten hadden duidelijk de lange busreis nog in de benen, wat De Meeuwen B2 direct de gelegenheid gaf om een op een mooie voorsprong te komen. Eenmaal warmgedraaid kwamen de Tsjechen nog wel terug, maar in een fair duel trok De Meeuwen aan het langste eind.


Vrijdag werd er door de buitenlandse gasten ontbeten in de kantine van De Meeuwen, waarna ze per bus vertrokken naar Bennekom voor een training. Ook speelden ze daar wedstrijden tegen de jeugdselecties van regio 'De Vallei'.



Zaterdag waren de teams weer in Putten te bewonderen. Zo speelde de D1 tegen Tsjechië onder-15. Deze tegenstander was voor De Meeuwen D1 letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. De eerste tien minuten konden de withemden nog een beetje meekomen, maar al snel daarna gaf Tsjechië vol was en namen ze een voorsprong die niet meer werd weggegeven. Ook de C1 kwam nog in actie: zij speelden tegen Tsjechië onder-17. D1-coach Jaap van den Brink noemt de wedstrijden 'een leuke en leerzame ervaring voor alle deelnemende ploegen'.



Na deze wedstrijden werd het voor de gasten tijd om de spullen weer in te pakken en zo kwam er een einde aan de trainingsstage. Voor zowel De Meeuwen als de Tsjechische korfballers was het een bijzondere samenwerking, die mogelijk later dit jaar nog vervolgd gaat worden.

Bron: deputtenaer.nl
 
Bovenaan