Kofola - Cola voor het Oostblok

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Tsjechische cola "Kofola" viert vijftigste verjaardag

De Tsjechische cola Kofola viert zijn vijftigste verjaardag. In 1960 werd de eerste "Kofola" siroop als een bijproduct van de farmaceutische industrie gemaakt. De hieruit geproduceerde cafeïnehoudende frisdranken werden in het toenmalige Tsjecho-Slowakije al snel een vervanging voor de niet-beschikbare internationale cola.
Na de politieke veranderingen in 1989 had Kofola te maken met sterke omzetdalingen. In het kielzog van het privatiseringsproces ontstond ook een dispuut over de rechten van de merknaam.
Sinds het nieuwe millennium begint de verkoop van Kofola in de Tsjechische Republiek opnieuw te stijgen. De groep is ook uitgebreid in Slowakije, Polen en Hongarije en brengt er meerdere frisdranken op de markt.

radio.cz

kofola.cz
kofola1960_logo_32.png


kofola_03l_32.png
 
Onze jongens vonden het direct lekker en we hebben dan ook een aantal flessen mee naar huis genomen. Alleen al om de Kofola willen ze wel weer terug naar Tsjechië, wat dan ook in de planning zit voor komende zomer.
 
Vanaf morgen schenken we Kofola van de tap, want anders hoor je er niet meer bij in Tsjechie.
Flesjes kan wel, maar de enige echte is toch de Tocene Kofola. *Kofola van de tap*
 
Kofola is op

Wij zijn door onze voorraad Kofola heen en aangezien onze 'leverancier' en wijzelf voorlopig niet meer naar Tsjechië gaan wil ik graag een oproep doen aan (mede)Tukkers. Wie wil er voor ons Kofola meenemen? Onze jongens zouden jullie erg dankbaar zijn. :ja:
 
kofola.jpg

Kent u de verhalen van Tsjechische bedrijven? Traditionele Kofola heeft twee keer zijn weg naar ons hart gevonden


Elke Tsjech kent haar goed, ze staat bekend om haar unieke smaak en fantasierijke reclamecampagnes. Kofola is hier al 61 jaar bij ons. Maak kennis met het verhaal van traditionele Tsjechische limonade.

Kofola werd in 1959 opgericht in opdracht van de hoogste staatsgebieden. De communistische regering eiste een puur Tsjechoslowaakse drank die kon concurreren met buitenlandse rondes. Na twee jaar onderzoek werd het originele KOFO-sirooprecept uitgevonden door universitair hoofddocent Zdeněk Blažek. Het bedrijf gebruikt echter nog steeds zijn formule. Er zijn echter veertien kruiden- en fruitingrediënten, je kunt een van de ingrediënten ook zien in het logo zelf, waar het zoethoutblad staat afgebeeld ", aldus Kofola's woordvoerster Jana Ptačínská Jirátová.

sirup-kofo-se-sklada-ze-ctrnacti-prirodnich-ingrediencich-obohacenych-o-kofein-zdroj-zdroj-kofola-ceskoslovenskoas-1024x774.jpg

KOFO siroop bestaat uit veertien natuurlijke ingrediënten verrijkt met cafeïne.

Kofola
kroop snel in het voordeel van de inwoners van Tsjecho-Slowakije en was verkrijgbaar in elke consumptie of kantine. De belangstelling ervoor was zo groot dat telers moesten beginnen met het importeren van kruiden uit het buitenland. De bekendheid van Kofola vervaagde echter aanzienlijk na de Fluwelen Revolutie als gevolg van een toename van de vraag naar tot nu toe niet beschikbare buitenlandse limonades. De Griekse familie Samaras, die het recept en handelsmerk van Kofola kocht voor 215 miljoen kronen , blies de vergeten drank weer tot leven . Sindsdien won het bedrijf bijvoorbeeld de titel van het meest vertrouwde merk in zijn categorie of de prestigieuze Euro Effie Award voor originele communicatie in de reclamecampagne van Fofola .

v-roce-1970-dosahla-rocni-produkce-kofoly-180-milionu-litru-zdroj-kofola-ceskoslovenskoas-1024x752.jpg

In 1970 bereikte de jaarlijkse productie van Kofola 180 miljoen liter.

Het moederbedrijf Kofola ČeskoSlovensko is momenteel actief in Tsjechië, Slowakije, Polen, Oostenrijk, Slovenië, Rusland, Kroatië en Hongarije. Naast Kofola bezit het ook een aantal andere merken - zoals Jupí- sappen , Radenska en Rajec- water of Vinea- frisdrank .

bron: pozitivni-zpravy.cz
 
Bovenaan