Kleinschalige campings

Topic in 'Kamperen' gestart door kruimel, 24-02-2007.

 1. Kleinschalig kamperen

  beste mensen
  Wij zijn op zoek naar kleine campings, tussen de 10 en 40 plaatsen, voor de echte rustzoeker en natuurliefhebber. Kleinschalig dus zonder "toeters en bellen". Campings waar je echt van de rust, die tsjechie te bieden heeft, kunt genieten, dus geen trein, autobaan etc. op gehoor afstand van de camping.
  Het gaat om de periode mei tot augustus. We gaan een trektocht maken.
  Wie heeft er goede tips, liefst met website adres.

  Kruimel
   
 2. hallo,

  kijk ook eens op www.tbvakanties.nl wij hebben een mini camping voor ongeveer 8 plaatsen. met nieuw sanitair gebouw.
   
 3. Camping Holmann in Prosecne (vlak bij Vrchlabi) zou aan jullie wensen kunnen voldoen. Wij hebben er twee jaar geleden met veel plezier gekampeerd.

  De stichting SVR (kamperen bij de boer) heeft een overzicht van soortgelijke campings in Tsjechië. Je moet wel lid (minimaal € 10.= p/j)zijn van de SVR om zo'n lijst te kunnen krijgen.
   
 4. Kleinschalig kamperen

  Er bestaat sinds vorig jaar een heel leuk boekje wat heet "Rustiek kamperen in Tsjechië" en daar staan leuke, gezellige campings in.
   
  henkborny vindt dit leuk/interessant.
 5. ida

  ida

  Rustiek kamperen is te koop bij de ANWB en goede boekwinkels.
  Een ander idee is misschien de Campingcard. Vooral in mei zijn nog veel campings gesloten. De ACSI card is speciaal gericht op het voor- en naseizoen. Deze campings vindt je www.campingcard.nl er staat ook bij wanneer ze open zijn.
   
 6. Hallo,

  kijk maar op camping Taboriste Svitacka. Hier tussen de rotsen in Český ráj kom je zeker tot rust en je komt wel zelf achter dat je met kleine dingen tevreden kan zijn. Geen luxe puur natuur..Je moet wel ff woordenboek bij de site pakken, het staat helaas alleen in het Tsjechisch. Sukses en het is echt waard om daarnaartoe te gaan
   
 7. je zou ook eens bij ons kunnen langskomen op camping kovarna vlakbij Pelhřimov. We hebben dan wel 50 plaatsen maar de camping ligt midden in de natuur en verder hebben we geen disco geen recreatie team etc. wat mensen bij ons als eerste opvalt is dat ze niks horen dus geen auto's geen trein helemaal niks behalve dan de vogels en heel af en toe een verdwaalde traktor
   
 8. cor

  cor

 9. Ken je de eceat gids, te bestellen bij www.eceat.nl . Geeft , per land, alleen kleine campings. We hebben er vele bezocht de laatste jaren en altijd goed bevallen. Helaas willen onze kinderen "meer ", dus zoeken we nu iets anders.
   
 10. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Dit is de eceat gids (2005),

  [​IMG]
  2005 editie
  ISBN 80-86468-10-0 51 8
  98pp 210 x 150mm

  De Groene Vakantiegids Tsjechië biedt adressen van zo'n 45 accommodaties op ecologische en traditionele boerderijen. De gids is bestaat uit twee onderdelen. De eerste optie "Vakantie op het platteland" geeft gedetailleerde beschijvingen van kleine campings, zomerhuisjes, en Bed & Breakfast-accommodaties.
  Het tweede onderdeel "Erfgoedpaden" zijn arrangementen voor de milieu-bewuste en actieve vakantiegangers. Deze wandel- en fiets-arrangementen zijn door vooraanstaande deskundigen samengesteld in samenwerking met vertegenwoordigers van de locale bevolking.

  In de Groene Vakantiegids Tsjechië vindt u een uitgebalanceerde keuze aan kleine campings bij de boer en gezellige, landelijk gelegen pensions, huisjes en kamers waar u kunt logeren. Voor natuur- en cultuurliefhebbers heeft Tsjechië veel te bieden: een afwisselend landschap, verscheidene nagenoeg ongerepte nationale parken en een groot aantal natuurmonumenten van wereldbetekenis.
  In de gids vindt u boeiende en uitgebreide informatie over de verschillende regio’s en het cultureel erfgoed van Tsjechië. Onder de naam “Erfgoedpaden” worden fiets- en wandelarrangementen aangeboden.

  Alle accommodaties in Tsjechië worden regelmatig gecontroleerd op comfort en gecertificeerd voor hun bijdrage aan milieubescherming of behoud van cultureel erfgoed op het platteland. Bij elke accommodatie vindt u een dergelijk certificaat, waardoor u makkelijker kunt kiezen welke overnachtingsmogelijkheid het beste bij uw overige vakantieactiviteiten aansluit.
  Van elke accommodatie zijn een beschrijving, routebeschrijving, adresgegevens, seizoen en gesproken talen vermeld. Over elke regio is een informatieve tekst opgenomen. De gids vermeldt ook of er speciale faciliteiten zijn, zoals bijvoorbeeld de verhuur van fietsen of paardrijen, en de prijzen daarvan.

  Arrangementen: De Nationale Coordinator van ECEAT in Tsjechië heeft meerdaagse individuele wandel- en fiets-arrangementen samengesteld waarbij op boerderijen wordt overnacht. Bijvoorbeeld:

  Wandeltochten:
  - in het dal van de Doubrava
  - in de noordelijke Jeseniky bergen
  - in Sumava met oerbossen en moerasgebieden.

  Fietstochten:
  - rond Telc in het zuiden
  - door de bergorchideeënweiden van de Karpaten
  - door het zuidelijke hoogland met zijn wijngaarden.  vb van enkele blz;

  [​IMG]
   
 11. Tsjechië is inmiddels zo populair, dat het voor bijna alle campings in het hoogseizoen nodig is om te reserveren. Jammer, maar het is niet anders.
   
 12. cor

  cor

  ik denk dat dat wel mee valt.meestal zijn de campings van niet-tsjechen vol in het hoogeseizoen.we kamperen al een jaar of 15 in cz en altijd een gedeelte van het hoogseizoen.we hebben nog nooit gereserveerd en nooit geen problemen gehad.
   
 13. beste mensen

  Nu komt er wat binnen waar wij iets mee kunnen, ga zo door want we hebben nog lang niet genoeg campings voor onze rondreis:snotter:
   
 14. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Heb je de "onderlink" ook doorgenomen javorice.cz

  En zo ziet het er uit vanuit de satelliet mapy.cz

  Midden op de foto tussen de bomen en de grote boerderij.
   
 15. cor

  cor

  als je er voor het eerst komt, mijn advies: ga eerst boven kijken hoe en waar er plek is voordat over het vrij steile weggetje naar boven rijdt. als je met een caravan bent is het BIJZONDER moeilijk draaien daarboven. erg mooie omgeving.
   
 16. Hoi Corrie,

  Het boekje heet "Rustiek kamperen Tsjechie & Slowakije" en is via bol.com online te bestellen. (kost € 13,50)

  Ik heb het bekeken bij een goede boekwinkel en ziet er best leuk uit, maar of alle camping allemaal even "rustiek" zijn ?

  groeten Michel
   
 17. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  En zo ziet dat boekje eruit:

  9021582449.jpg

  En dit is nog enig commentaar erover:

  Midden-Europa is volop in beweging. Het is nu nog de tijd om erdoorheen te reizen, te genieten van eenvoud en goedheid, van vriendelijke prijzen en eerlijke diensten. Maar bovenal zult u hier genieten van nog ongerepte natuur, prachtige diepe wouden, rotsgebergten als uit sprookjes, glooiend weidelandschap, gezond bronwater, bosvruchten en paddenstoelen. 'Rustiek kamperen' is voor die mensen die respect hebben voor natuur en rust en die rustieke plekje juist opzoeken in de hoop dat ze zullen blijven bestaan. Kosmos-Z&K Uitgevers heeft voor u een selectie gemaakt van de meest bijzondere campings. Alleen kleinschalige terreinen die landschappelijk aantrekkelijk en idyllisch gelegen zijn en waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat, kwamen voor 'Rustiek kamperen in Tsjechid en Slowakije' in aanmerking.
   
 18. Je kunt ook goed kamperen op de camping in Lesna in de omgeving van Znojmo (www.veteransalon.cz), is kleine camping achter een motormuseum. Er is een restaurant bij. Rustige ligging in mooie omgeving nabij de Oostenrijkse grens. Als je in het hoogseizoen gaat, is het niet onverstandig tevoren te bellen of ze nog plaats hebben. Wij hadden destijds geen geluk en moesten verder zoeken.
   
 19. mooi museum oldtimers.

  Fantastisch mooie site, Marijcke. Voor de oldtimerliefhebber een must om naartoe te gaan. Ben er twee jaar geleden langsgereden, maar we hadden helaas geen tijd om dit museumpje te bezoeken. Ga het zeker zsm eens doen.
   
 20. Camping u jezu

  Wij hebben een aantal jaren op camping U Jezu gestaan in Klasterec nad Orhi. Dit is een kleine camping geen poes pas. Simpele sanitaire voorziening. Dit was dan wel een aan tal jaren geleden. Er zit inmiddels een andere eigenaar op. Zij wilden het sanitair veranderen hoorde ik van mijn oom en tante die er ook altijd naar toe gingen.
  De camping ligt aan de Orhi je kijkt uit op een kasteeltje en aan de achterkant van de camping kijk je op tegen een berg.

  http://www.muklasterec.cz/fotogalery/rest_hot/e00005.html

  Op de foto (zie link) zie je de stuw bij de camping op de achtergrond de berg. Rechts achter se stuw ligt de camping (10 a 15 plaatsen).
   

Deel deze pagina