Aanrader Klassieke muziek in het operagebouw van Liberec

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Een paar keer per jaar wil het orkest van de opera in Liberec ook wel eens in het centrum van de belangstelling staan. Ik wil daar graag van genieten, maar vind het een sport om dat zeer voordelig te doen. Kies je een plaats op het derde balkon, dan betaal je maar 80 kronen (iets meer dan 3 euro) voor een kleine 2 uur geweldige klassieke muziek. Ruim 50 muzikanten doen hun uiterste best om je tevreden te stellen. Voor mensen met hoogtevrees is dit geen aanrader, want je zit erg hoog. Voordeel is wel dat je alle instrumenten van het orkest goed kunt volgen. Daarnaast reflecteert de vloer van het podium het geluid zodat je dit uitstekend kunt horen.

Zondag j.l. stond op het programma:
Richard Strauss: Vier letzte Lieder (Čtyři poslední písně)
Richard Wagner: Předehra k opeře Tristan a Isolda / Isoldina smrt z lásky (z opery Tristan a Isolda)
Petr Iljič Čajkovskij: Symfonie č. 6 h moll, „Patetická“, op. 74
dirigent: Martin Doubravský, sólo: Lívia Obručník Vénosová

Kenners zullen dit heel mooie muziek vinden. Voordeel ten opzichte van het Concertgebouw in Amsterdam is dat er heel weinig storing door kuchen en hoesten is. Nadeel is dat de akoestiek wat droog is. Een aanrader dus!

De site is saldovo-divadlo.cz. Je kunt tot op de dag zelf via 'reserveren' kijken waar nog plaatsen beschikbaar zijn en dan bij de kassa een kaartje kopen.
 
Bovenaan