Beste forumleden,
na negen jaar in Tsjechie op vakantie te zijn geweest en een veelvoud daarvan bij Tsjechische vrienden en bij hun kinderen uitgenodigd te zijn om te eten zit ik met een dilemma.
Wie is nu de betere keukenprinses, de Tsjechische of de Nederlandse vrouw?
Na lang twijfelen kies ik voor de Tsjechische.
Dit behoeft enige uitleg.
Als mijn vrouw recepten uitwisselt met de gastvrouwen blijkt dat de Tsjechische vrouw veel vaker verse ingredienten dan wij(mijn vrouw en ikzelf) gebruiken.Ik spreek nu voor onszelf.
Gebak wordt meestal zelf gemaakt, de salades bij de borrel meestal zelf gemaakt, om maar enige voorbeelden te geven.
In Nederland word het gebak en de salades vaak gekocht en komen de salades soms zelfs in de orginele verpakking op tafel.
Kortom, ik denk dat de Tsjechische vrouw meer tijd en energie in het verwennen van haar gasten steekt.:top:
Als u ervaring heeft in het eten bij Tsjechische vrienden/buren etc dan graag uw reactie/kritiek.
m.vr.gr.
André
na negen jaar in Tsjechie op vakantie te zijn geweest en een veelvoud daarvan bij Tsjechische vrienden en bij hun kinderen uitgenodigd te zijn om te eten zit ik met een dilemma.
Wie is nu de betere keukenprinses, de Tsjechische of de Nederlandse vrouw?
Na lang twijfelen kies ik voor de Tsjechische.
Dit behoeft enige uitleg.
Als mijn vrouw recepten uitwisselt met de gastvrouwen blijkt dat de Tsjechische vrouw veel vaker verse ingredienten dan wij(mijn vrouw en ikzelf) gebruiken.Ik spreek nu voor onszelf.
Gebak wordt meestal zelf gemaakt, de salades bij de borrel meestal zelf gemaakt, om maar enige voorbeelden te geven.
In Nederland word het gebak en de salades vaak gekocht en komen de salades soms zelfs in de orginele verpakking op tafel.
Kortom, ik denk dat de Tsjechische vrouw meer tijd en energie in het verwennen van haar gasten steekt.:top:
Als u ervaring heeft in het eten bij Tsjechische vrienden/buren etc dan graag uw reactie/kritiek.
m.vr.gr.
André