Kettingbotsingen in Tsjechië door sneeuw.

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Kettingbotsing Tsjechië door sneeuw.

Sneeuwval in combinatie met wind hebben sinds dinsdagochtend geleid tot tal van belemmeringen van het wegverkeer in het oosten en noorden van de Tsjechië. In een paar uur tijd registreerde de politie meer dan zestig ongelukken. In het noorden van Bohemen was onder meer de weg van Tanvald naar het dorp Harrachov voor vrachtauto's afgesloten. Over de verbinding tussen Chomutov en de Tsjechisch-Duitse grens bij Hora Sv. Šebestiána zijn enkele vrachtwagens vastgelopen op de besneeuwde helling.
In Zuid-Moravië werd zelfs de noodtoestand uitgeroepen. Vooral het gebied rondom Brno en Znojmo is getroffen, aldus het verantwoordelijke verkeersbureau. Zo was onder meer de snelweg D1 in de richting van Praag tijdelijk geblokkeerd, nadat er vier ongevallen hadden plaatsgevonden waarbij 24 vrachtwagens en negen auto’s waren betrokken. In totaal zijn tien mensen naar het ziekenhuis gebracht. Eén slachtoffer raakte zwaargewond, meldt persbureau CTK op basis van de hulpdiensten. Met zwaar materieel moesten de vrachtwagens van elkaar worden gehaald.
Bron oa transport-online.nl met foto's en radio.cz/de.

Tot en met maandag wordt er nog meer sneeuw verwacht in Tsjechië. Bron portal.chmi.cz.
Let op dat je niet klakkeloos op tomtom de kortste route neemt en in de bergen vast komt te zitten zoals deze NL vrachtwagen , die weg is in de winter onderdeel van een blauwe langlauf-route.
De grote doorgaande wegen worden goed schoongehouden.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan