Kerstgroepen uit Oost Europa in Vollenhove

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Vollenhove volop in de kerststemming
Tentoonstelling 'Kerstgroepen uit Oost Europa'


Naar een oud-Tsjechisch gebruik is de tentoonstelling 'Kerstgroepen uit Oost Europa' in Vollenhove geopend. Kinderen gaan zingend met een kastje met een zelfgemaakte papieren kerstkribbe huis-aan-huis om geld of snoep op te halen. Onderdeel van de tentoonstelling is een kastje met erin een papieren kribbe. Beertje Pieters uit Vollenhove heeft onder het zingen van een kerstlied deze papieren kribbe getoond aan de aanwezigen en zo deze bijzondere tentoonstelling geopend.

Tot en met 6 januari 2019 zijn in het museum aan de Bisschopstraat 36 in Vollenhove meer dan 150 kerstgroepen te zien.

Groepen, groot en klein, uit de voormalige Oostblok landen, Rusland, Oost-Duitsland en de Baltische Staten. Agnes Vernooij uit Steggerda, Timothy Bottema uit Bilthoven en Truus Burgers uit Beesd, alle drie lid van de Vereniging 'Vrienden van de Kerstgroep', bezitten elk een verzameling uit die landen en hebben daarmee de tentoonstelling ingericht.

Bewoners in de Kerkstraat en de Bisschopstraat in Vollenhove zetten hun kerststallen, kerstgroepjes, kerstbomen, kerstengelen of andere kerstversieringen weer achter de ramen, waardoor de binnenstad in kerstsfeer is en Vollenhove weer kerststallenstad wordt.

Het stadsmuseum is tot en met 6 januari 2019 dagelijks geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Avondopenstelling: vrijdag 14 december en zaterdag 15 december van 19.00 tot 21.00 uur.
Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten.
Tweede Kerstdag geopend.
Toegang volwassenen 3,00 euro; kinderen van 8-12 jaar betalen 2,00 euro.
Voor de donateurs geldt geen vrije toegan. (www.chcvollenhove.nl).

Bron: brederwiedekrant.nl
 
Bovenaan