Karperwedstrijd in Tsjechië: "Stairs 2 Hell"

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Oktober 2019: Stairs 2 Hell - De inschrijving is geopend!

De wedstrijd ZONDER superlatieven, dát is hoe Stairs 2 Hell, de karperwedstrijd in Tsjechië wordt omschreven. Dat belooft wat, zeker als we naar de locatie kijken! Het befaamde stuwmeer ‘Lower Novomlýnská Lake’ staat met maar liefst 1.600 hectare bekend als een zeer lastig karperwater. De enorme omvang, ruige weersomstandigheden en obstakels maken het een extreem uitdagend karperwater waar competitieve vissers hun skills kunnen gaan beproeven. Dit alles in de jacht naar de titel én karpers van meer dan 30kg!


40619902_1993005204098002_3512076151864426496_o-1050x281.jpg


stairs-2-hell-2019-8.jpg

Lower Novomlýnská Lake: 1600 hectare aan uitdaging…

De insteek
De organisatie aan het woord: Veel karperwedstrijden proberen de grootste ter wereld te zijn, Stairs 2 Hell is ‘slechts’ de grootste van Tsjechië. Maar dit is ook zeker niet ons doel! Stairs 2 Hell focust zich niet op zoveel mogelijk teams, maar juist op die karpervissers die enkel voor het echte werk willen gaan. De voorwaarden voor de wedstrijd zijn zo georganiseerd dat iedere deelnemer in staat is om zijn/haar ding te doen en de wedstrijd te winnen! Juist hierom hebben we ervoor gekozen om slechts 96 teams te laten strijden op het immense reservoir.

stairs-2-hell-2019-3.jpg

Met 96 deelnemende teams heeft ieder team de ruimte om serieuze concurrentie te bieden!

Meedoen?
Inschrijven is op dit moment enkel mogelijk voor buitenlandse teams, zodat teams vanuit heel Europa een kans hebben om aan de wedstrijd mee te doen. Teams uit Duitsland, Oostenrijk, Polen, Nederland, Macedonië, Bulgarije, Hongarije, Slowakije en natuurlijk nationale teams uit Tsjechië zijn al aangemeld.

stairs-2-hell-2019-7.jpg

Naast teams uit Tsjechië zullen ook veel andere Europese landen vertegenwoordigd zijn.

Nieuw in 2019
De afgelopen jaren vonden de Stairs 2 Hell wedstrijden plaats in de hete zomers. De belangrijkste verandering voor 2019 is dat het evenement wordt verplaatst naar oktober, een veel betere periode! Volgens lokale vissers de beste tijd om op het meer van Novomlynska te vangen, sterker nog, dé tijd om je persoonlijk record te verbeteren.

stairs-2-hell-2019-2.jpg

Een mooie spiegel uit het enorme stuwmeer!

Het Novomlynska Lake is een complex bestaande uit drie onderling verbonden meren. Het middelste meer is een natuurreservaat waar niet gevist mag worden. Hier paaien de vissen en blijven veel grote karpers hangen tot het einde van de zomer. Zodra de poorten in het najaar weer worden geopend, trekken veel grotere vissen richting het lagere gedeelte waar de wedstrijd wordt georganiseerd. Juist hierdoor is de kans op een bak van meer dan 30 kilo relatief groot.

stairs-2-hell-2019-5.jpg

De filmploeg zal klaarstaan wanneer er een megavangst gedaan wordt.

Trailer
Het water bevat dus parels van karpers, maar die zullen niet komen aanwaaien. Je materiaal zal afgestemd moeten zijn op de ‘snags’ en de vele mosselbanken. Niet voor niets adviseren experts om voorslagen van 0,8 tot wel 1,2mm te gebruiken. Novomlynska is het ‘Jurassic Parc’ onder de karperwateren.

Voor de vissers die de uitdaging aan willen gaan, staat er dus een gaaf event op de internationale wedstrijdkalender. Op 5 oktober gaat de wedstrijd Stairs 2 Hell van start. Gedurende een week kruisen ruim 100 teams uit de hele wereld de degens (of hengels) in de strijd om de prijzenpot van meer dan €48.000,-!

stairs-2-hell-2018_9986-kopirovat.jpg

Vriendschappen ontstaan tijdens een evenement als Stairs 2 Hell.

Interesse? Check dan zeker de website en de Facebookpage van dit evenement. Inmiddels hebben al meer dan 50 teams zich ingeschreven!

Bron: karperwereld.nl
 
Bovenaan