Kalkoenhaasje met pruimen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

voor 4 personen;
2-4 kalkoenhaasjes (afhankelijk van de grootte)
16 gewelde en gekookte pruimen
2 eetlepels smeer- of verse roomkaas
zout en peper
25 gram boter of margarine
1 dl vruchtensap
1 dl kippenbouillon (allesbinder)

Snijd de kalkoen vanaf de brede kant voorzichtig in zodat er een holte in het vlees ontstaat. Vul die met de pruimen en de kaas. Vouw het vlees dicht of gebruik een prikker.
Bestooi met zout en peper.
Verwarm de boter in de pan en bak hierin de kalkoen aan beide zijde bruin.
Bak kalkoen vlees altijd op een lage srand om"taai" worden te voorkomen. Neem de kalkoen dan uit de pan en houd warm in de folie of oven. Blus met het vocht en bind bij met de allesbinder.
Voeg de overige pruimen toe en leg de kalkoen terug in de saus. Verwarm nog 5 minuten.
Lekker met: gekookte rijst, vermengd met paprikasnippers en bleekselderij met verse dragon.

M
laugh.gif
nique
 
Bovenaan