Kunst Křistof Kintera

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Křistof Kintera - Your light is my life

100X100__spirit-leaving-gravitation4.jpg


In de Kunsthal is vanaf 28 februari tot en met 7 juni voor het eerst in Nederland een grote overzichtstentoonstelling van Křistof Kintera te zien. In de Kunsthal richt Kintera naar eigen inzichten een 1200 vierkante meter grote ruimte in met zijn absurdistische en ontregelende werk, variërend van een pratende raaf die klaagt over de belastingen, een van aardappels gemaakt echtpaar, tot een jukebox die de meest bizarre geluiden uitstoot.


Krištof Kintera (1973) woont en werkt in Praag. Van 1992 tot 1999 studeerde hij aan de Praagse Academie van Beeldende Kunsten bij Milan Knížák en in 2003-2004 bracht hij een studiejaar door aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. In Nederland is van hem Miracle te zien, een lantaarnpaal in Tilburg die een standbeeld van St. Franciscus van Assisi in een bijzonder licht plaatst. Kintera's werk is vaak speels en humorvol, maar heeft ook een duistere kant. Veel van zijn creaties bevatten een confronterende, maatschappijkritische ondertoon, die bijvoorbeeld terug te vinden is in Of one's own volition - memento mori (2011), een monument voor mensen die van de beruchte Nuslebrug in Praag zijn gesprongen, of Bike to heaven (2013), een eerbetoon aan alle in Praag omgekomen fietsers en in het bijzonder aan de ook verongelukte Jan Bouchal, een activist die zich in Praag sterk maakte voor fietsers.

Kijk voor openingstijden en toegangsprijzen hier.


Beeldmateriaal: http://kristofkintera.com

Plaats: Kunsthal Rotterdam, Museumpark, Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam

Datum: 28 februari t/m 7 juni 2015

Georganiseerd in samenwerking met het Tsjechisch Centrum
 

Ad Verschoor

Donateur
Museumnacht 7 maart 2015 - The Tchendos

Tijdens de Rotterdamse Museumnacht op 7 maart komt de spetterende Tsjechische band The Tchendos de Kunsthal op stelten zetten. Zij spelen daar op speciaal verzoek van Křistof Kintera, die vanaf 28 februari een grote tentoonstelling in de Kunsthal heeft.


100X100__the-tchendos.jpg


Tijdens de museumnacht zijn van 20.00 tot 24.00 uur tientallen Rotterdamse musea, galeries en culturele instellingen te bezoeken. Een passe partout kost € 17,50. Kijk hier voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling van Křistof Kintera hier.


Plaats: Kunsthal Rotterdam, Museumpark, Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam
Datum: 7 maart 2015 om 20.00 uur
Georganiseerd in samenwerking met het Tsjechisch Centrum
 

kuurgast

Donateur

De Kunsthal Rotterdam introduceert in Nederland een grote solotentoonstelling van de Tsjechische kunstenaar Krištof Kintera. Vol ironie, met bijna slapstickachtige, soms duistere humor, stelt Kintera met tot de verbeelding sprekende installaties, politiek geladen onderwerpen aan de orde. Zijn werk is overrompelend fantasievol en krachtig en geeft op subtiele wijze stof tot nadenken. De sculpturen en installaties van Kintera ‘leven', kunnen bewegen, communiceren, disfunctioneren en zijn soms volkomen absurd. In de tentoonstelling worden bezoekers ondergedompeld in Kintera's wereld: een bijzondere ervaring en een ‘must-see'.
 

Ad Verschoor

Donateur
Krištof Kintera - MAY BE IT IS HERE

Krištof Kintera, van wie momenteel in Rotterdam een grote tentoonstelling te zien is, heeft vanaf 16 mei ook een expositie in Galerie Ron Mandos in Amsterdam.


MAY BE IT IS HERE:
Er zijn maar weinig kunstenaars die in staat zijn om dubbelzinnigheid zo aantrekkelijk te maken als Krištof Kintera (1973). Kintera staat al lange tijd bekend als maker van werken die zelfs voor een ‘kunstanalfabeet’ begrijpelijk zijn. Wat zijn werk zo bijzonder maakt, is niet alleen de hoge mate van toegankelijkheid, maar ook zijn talent om scherpzinnige, vaak op intuïtie geënte werken te creëren die sterk gelaagd zijn.

Kijk voor meer informatie op: www.ronmandos.nl

Plaats: Galerie Ron Mandos, Prinsengracht 282, 1016 HJ Amsterdam
Datum: 16 mei t/m 27 juni 2015
 

Ad Verschoor

Donateur
Krištof Kintera in Amsterdam

100X100__kristof_kintera_2018_-19.jpeg


Galerie Ron Mandos introduceert een van de meest prominente hedendaagse Tsjechische kunstenaars: Krištof Kintera. Zijn tentoonstelling is tot 29 december te zien in Amsterdam.

Plaats: Galerie Ron Mandos, Prinsengracht 282, 1016 HJ Amsterdam

Lees meer hier
 
Bovenaan