Juni 2021 naar Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Hallo,

Half juni gaan we eindelijk weer naar Tsjechië, maar nu met de camper.
Heeft er iemand leuke tips voor ons? We hebben een route via nkc gekocht, maar kunnen daar van afwijken.
Wij vinden markten en evenementen met oude voertuigen en of klederdrachten prachtig. Ook een rit met een stoomtrein vinden we interessant. Ook de oorlogshistorie is aan ons besteed.
Hebben jullie tips, alles is welkom.

Alvast hartelijk dank.
Peter en Ria
 
Niet direct in Tsjechië maar wel aan de grens bij het drielandenpunt Duitsland-Polen-Tsjechië. Zittau. Een leuk stadje en er is een camperplaats op loopafstand van het station vanwaar je een rit per smalspoor- stoomtrein naar het Zittauer gebergte kunt maken. En vanaf Zittau kun je de reis voortzetten naar Tsjechië. Liberec, Reuzengebergte, Boheems Paradijs op een uurtje rijden. Het boheems Paradijs is ook mooi en er zijn veel kastelen en andere bezienswaardigheden in de buurt zoals het Skoda museum in Mlada Boleslav. En ook veel campeermogelijkheden. Vandaar kun je verder Tsjechië in.

http://caravan-zittau.de/
 
Laatst bewerkt door een moderator:
De smalspoorbaan van Jindřichův Hradec

Meer dan honderd jaar maken twee lokaalspoorwegen deel uit de omgeving van Jindřichův Hradec. De spoorwijdte is maar 760 mm, maar de smalspoorbaan is 79 km lang. Beide spoorwegen, Jindřichův Hradec - Nová Bystřice en Jindřichův Hradec - Obrataň worden tot nu toe dagelijks gebruikt voor personen- en vrachtvervoer. Het gaat ook om een belangrijk technisch monument en een van de meest bezochte trekpleisters van de regio. Als u de honderd jaar oude stoomtrein neemt naar de prachtige gebieden van Česká Kanada, maakt u een unieke uitstap naar het verleden. Een belevenis die u niet mag missen.

* Jindřichohradecké místní dráhy a. s. (Lokaalspoorwegen van Jindřichův Hradec) verzorgen op eigen spoorwegen:
* motor- en stoomtreinen voor publiek op vaste tijdstippen
* pleziertreinen op aanvraag met stoom- en/of elektrische locomotief
* bruiloftstreinen, treinen voor een gesloten gezelschap, voor foto- en filmopnames
* begeleidend programma bij de treinen (hapjes en drankjes, picknicken, pret, muziek, voorstellingen i.v.m. oude en nieuwe historische gebeurtenissen)
* accommodatie in dorpsstationnetjes
* verbindingsvervoer met historische bussen
* printen van historische kartonnen treinkaartjes

Jindřichohradecké místní dráhy a. s., Nádražní 203/II, 377 01 Jindřichův Hradec
tel/fax +420 972 552 391
E-mail: office@jhmd.cz
WWW: http://www.jhmd.cz/

Informatie wordt verleend ook op onze stations:
Nová Bystřice, tel. nr. +420 384 386 110
Kamenice nad Lipou, tel. nr. +420 565 434 136

U kunt de dienstregeling van onze spoorwegen in het landelijk dienstverlening van de Tsjechische spoorwegen in de landelijke dienstregeling vinden onder de spoornummers 228 en 229, en op onze website!

-----

Brandweermuseum CHH Přibyslav

Sinds 2006 houder van het internationale certificaat "Brandweermuseum" CTIF. CTIF is een internationale brandweer die de korpsen van landen over de hele wereld bestrijkt.
In de gebouwen van een renaissancekasteel, uitgebreid en aangepast in de 18e eeuw, is een permanente tentoonstelling Geschiedenis van brandbeveiliging. De 15 hallen presenteren de oudste blusmethoden, de ontwikkeling van brandweerkorpsen sinds het midden van de 19e eeuw, de ontwikkeling van brandweeruniformen en voorbeelden van historische en hedendaagse technologie.
Het is ook mogelijk om de hal van internationale samenwerking van CTIF-landen te bezoeken met brandweeruniformen uit verschillende landen of de regionale tentoonstelling Přibyslavsko.

http://www.chh.cz/o-nas/ms-1126/p1=51

Echt de moeite waard!! 3.000 m²!

-----


Als je een liefhebber bent van geschiedenis en je houdt ook van uitstapjes door ons prachtige thuisland, dan ben je hier aan het juiste adres.

Slavkov u Brna

We hebben voor u een interessante reis voorbereid door de plaatsen waar de Europese geschiedenis werd gevormd. We nemen je mee naar de oude slagvelden van Napoleontische campagnes, naar de kasteelkamers en interessante museumtentoonstellingen. Kom naar Zuid-Moravië en u zult zien dat u zich bij ons op uw gemak zult voelen en dat uw verblijf u interessante ervaringen zal opleveren!

https://www.morava-napoleonska.cz/cz/

https://www.pamatnik-terezin.cz/?lang=en

-----

Concentratiekamp

http://www.lidice-memorial.cz/en/

belangrijke herdenkingsplaats waar een massamoord plaatsvond in 1942
 

kuurgast

Donateur
"We hebben een route via nkc gekocht, maar kunnen daar van afwijken."
Als je even aangeeft hoe die route is kan men wat gerichter tips geven. Nu is het in een glazen bol kijken.
 
Bovenaan