Jilemnice

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Vlakbij Jilemnice ligt het lieflijke dorpje Mricna, met volgens velen de beste Hospoda in de verre omtrek, U Maika, als die open is tenminste. Is die dicht, dan is het bij de kiosk van de koupaliste goed toeven. Lekker bier en luisteren naar het geouwehoer van de stamgasten is zelfs als je geen Tsjechisch verstaat of spreekt een genot. Daarnaast heeft het dorp de mooiste Ludovi Dum van de streek, beslist de moeite van het bekijken waard (als je er komen kan want de weg is opgebroken). Het huis er schuin tegenover met de groene gevelbekleding is uniek in zijn soort.
 
In Jilemnice is een beetje slaperig. Hoewel het voldoende terrasjes en restaurantjes kent. Wij zitten er in de vakantie 15 km vandaan. Minstens 1* gaan we op de stadsfiets naar Jilemnice. Dat is best pittig over de glooiende wegen maar de omgeving is gewoon prachtig. Verken de omgeving op je dooie gemak. Voor meer drukte moet je op bezoek in Vrchlabi (10 km).

Dikswijls kijk ik op de webcams van de Jilemnice en de omgeving. Dat geeft alvast een indruk. https://webkamery-krkonose.cz/
 
De functie "travel tips" bij mapy.cz levert in het algemeen aardig wat bezienswaardigheden op.
Zie: https://en.mapy.cz/zakladni?x=15.5138118&y=50.6125662&z=13&q=Travel%20tips
Door onderaan de kolom aan de rechterkant op "next" te klikken vergroot je de cirkel rondom Jilemnice.

Wellicht dat een duidelijker omschrijving van "Wat is er te doen in de omgeving Jilemnice" je ook wat meer gerichte tips op gaat leveren.
Zoek je zoek je sport activiteiten, zoek je rust en natuur, cultuur, musea, uitgaansleven, gaan er kinderen mee enz?
Hoe ver gaat het begrip "omgeving"? Heb je eigen vervoer of ben je afhankelijk van openbaar vervoer?
 
Bovenaan