Jiří Stivín: muziekrevue Di-vid-lo (live stream)

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Jiří Stivín: Czech Centres concert (live stream)

In het kader van zijn wereldwijde pilotproject ten tijde van de pandemie is er op zaterdag 25 april een exclusieve live stream van de muziekrevue van Jiří Stivín, genaamd Di-vid-lo. Dit evenement wordt voor de liefhebbers mogelijk gemaakt door het Tsjechisch Centrum in Nederland.
Barokmuziek, improvisatie, jazz, chansons en spoken word zullen de revue passeren.
In zijn muzikaal-artistieke onemanshow wisselt de bekende muzikant en componist Jiří Stivín spel en zang af met fragmenten van Tsjechische en Slowaakse films en muziekoptredens.


cet.jpg

Jiří Stivín (*1942 Praag) is een Tsjechische jazzmuzikant, multi-instrumentalist, componist en oorspronkelijk filmmaker van beroep. Hij studeerde cinematografie aan de Praagse Filmacademie (FAMU), maar richtte zich vervolgens uitsluitend op de muziek.
Zijn performance wordt gekenmerkt door uitbundigheid, improvisatie en frequente overgangen tussen verschillende muziekstijlen. Hij participeert als solist veel in zowel eigen als ook andere muziekprojecten en treedt regelmatig op in het buitenland. Met het Collegium Quodlibet ensemble brengt hij veel klassieke stukken ten gehore uit voornamelijk de barok en renaissance.
Hij doceert fluit aan het Praagse conservatorium en maakt tevens film- en theatermuziek.

Hier zal z.s.m. de link naar de live stream komen.

Jiří Stivín webpagina, Jiří Stivín live

Datum: zaterdag 25 april 2020 om 20.00 uur
Georganiseerd door: České centrum
 
Bovenaan