Jičín město pohádek/Jičín - de stad van sprookjes

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

MartinaK

Moderator
Dit jaar is het de 20ste jubileum van het festival en het zal de kinderen het meeste plezier te geven .
Festival Jičín - De stad van Fairy Tales vindt plaats in een gebied met een rijke historie en sprookjesachtige. Je kunt hem bezoeken vanaf morgen tot met 12de September 2010.

Jičín.jpg
WAG2902ee_Rumcajs.jpg
 

Ad Verschoor

Donateur
De VVV in Jicin heeft een 2-tal Nederlandse folders uitgegeven getiteld
sprookjesstad Jicin. Hierin is o.a. het volgende te lezen: Sprookjes, inclusief mythen, sagen en legenden vormen een onuitputtelijk thema en hebben als zodanig enkele enthousiaste liefhebbers op het idee gebracht om elk jaar het culturele festival Jicin sprookjesstad te organiseren.
En zo vindt dit jaarlijks vanaf 1991 plaats. Midden in september overhandigt de heer burgemeester de stadssleutels aan de kinderen.
Niet alleen uit Jicin, maar ook van verre komen kinderen hier naar toe om te dansen, toneel te spelen, te tekenen, spelletjes te doen, te werken in de schildersateliers en in tal van creatieve werkplaatsen.

Voor informatie en programma zie: www.pohadka.cz
 
Is er al iemand geweest ,want ik ben benieuwd wat er in de kramen is die je op de webcam ziet. :denk:

Het gebruikelijk spul wat je altijd op dit soort markten vindt. Maar misschien wat meer gericht op kinderen. Dus veel speelgoed, snoep etc. Trouwens ook veel stands met activiteiten voor kinderen. Dus je eigen houten speelgoed beschilderen etc etc.

We waren er afgelopen zaterdag. Perfecte dag, ideaal weertje en goed gezelschap. De theater voorstellingen zijn wel allemaal in het Tsjechisch, dus is het eigenlijk alleen interessant als je kleintjes deze taal beheersen...
 
Bovenaan