Jawa

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Dobry Den,
Ik ben op zoek naar (motor)winkels die Jawa onderdelen verkopen. Misschien zijn er ook binnenkort onderdelen-markten in Tsjechië??? Wij gaan zelfs naar Praag, omgeving Brno en Trutnov. Wie kan mij adressen en/of data van markten geven.
Alvast hartelijk bedankt.
Regina

60119-Afbeelding 153.jpg
 
Re: Adressen voor Jawa-onderdelen gezocht

Ohhh mn oom is motor gek, nu weet ik alleen niet meer wat voor motors hij heeft, hij weet geloof ik wel waar je wat kan halen dus ik zal eens informeren als ik hem zie/spreek.
 
Re: Adressen voor Jawa-onderdelen gezocht

Hallo,

Ik heb geen enkel verstand van motoren (maar wel van google), maar begin eens bij de JAWA-club Praag: http://www.jawaklub.cz/ dat zijn enthiouastelingen die je vast verder willen helpen.
Meer JAWA-links: http://www.jawamania.cz/a_odkazy/odkazy.htm het is de moeite die site ook even door te spitten, er is oa een online onderdelenuitwisselbeurs en onder kontakty vind je nog meer nuttige links.
En anders is er ook nog een Nederlands forum http://www.jawa.nl/forum/ (gevonden via http://jawa.startkabel.nl/k/jawa/index.php?nr=1).

Google gezocht op jawa praha

Succes!
 
Re: Adressen voor Jawa-onderdelen gezocht

De JAWA-club Praag komt elke donderdag vanaf 7 uur bij elkaar in het Zizkovse (een Praagse wijk) café hospody "U sokola" gelegen Konevova 61, 13000 Praha 3.
 
Re: Adressen voor Jawa-onderdelen gezocht

Nogmaals ik heb daar helemaal geen verstand van, maar natuurlijk dat is er ook:
http://www.mz-b.de/jawa/history/museum/emuseum1.htm (site van onderdelenspecialist uit Duitsland).
Het is in Netvořice en dat schijnt dicht bij de bron van Jawa te zijn.. Verlaat Praag richting Benesov, houdt Týnec nad Sazavou aan en vandaar Netvořice. Meer info: http://www.eltsen.cz/jawa/netvorice/index-uk.html
En Nederlands: http://jawa.nl/evenementen_agenda.htm

Nog even en ik weet alles van Jawa...
 
Re: Adressen voor Jawa-onderdelen gezocht

Hoi,
Dat er sites van Jawa zijn dat wist ik al, ook zijn we lid van de Jawaclub Nederland. Onze ervaring is dat je het dubbele betaald op die sites dan in Tsjechië zelf dus vandaar ik op zoek ben naar winkels in Tsjechië. In Vchlabí zit er 1 maar daar komen wij dit jaar niet in de buurt. Een bezoek aan het museum staat in ieder geval op ons verlanglijstje!! Net als de fabriek.
Groetjes, Regina
 
Jawa en andere klassieke motormerken

Klopt het dat het merk Jawa nog steeds bestaat? En is dat nog altijd hetzelfde bedrijf of is de boel overgenomen door anderen?

Ik vraag dat omdat ik bij toeval deze website tegenkwam.

Wie kan hier meer over vertellen? :oeps:
 

Tabe

† In Memoriam
Jawa 250 cc 1952/53

Was 16 jaar toen ik een Jawa motor 250cc uit ik, meen 1952 of 1953, kocht voor 200 gulden Rood van kleur en een oud leren zadel. Toen mijn vader het in de gaten kreeg was het uit met de pret. Afgepakt en ruim een jaar in de schuur gestaan. Plotsklaps we. Verkocht en had ik 300 gulden meer op mijn bankboekje. Eigenlijk verwijt ik het wijlen mijn vader nog steeds !! Had ik dat ing nu nog maar .... zucht... nostagie. :)
 
Maar je had wel een verstandige vader Tabe!!

Stel je voor dar je een ongeluk had gekregen en iemand blijvende verwondingen had opgelopen, was je daar nu dan blij mee geweest??:fool:
 

Tabe

† In Memoriam
Klassieke motoren waaronder Jawa en CZ

Onze Tsjechische vriend Jirka uit Zbyslav is lid van een vereniging van klassieke motoren in Tsjechie, Automoto Klup Nepomuk. Hij is zelf de trotse bezitter van een "Engelse "Ariel uit 1927. Een fantastisch mooie en authentiek gerestaureerde motorfiets. Daarnaast is hij eigenaar van nog een aantal restauratie-objecten waaronder Jawa's en een CZ uit de jaren 50.

Tevens doet hij mee aan verschillende rally's van klassieke motoren en auto's in Tsjechie.
Hij wees mij op de volgende site, waar in de Fotogalerie onder Nepomucky Trojuhelnike een 100-tal mooie foto's staan van antieke motorfietsen.

http://amk.nepomuk.cz/

Ook Jirka met zijn Ariel staat op de foto. Voor de liefhebber van oude motorfietsen een erg leuke foto-galerij.

Overigens is de Ariel van Jirka te koop maar daar moet wel fors voor in de buidel worden getast.
 

Pelhřimov

Donateur
Tabe, leuk om te zien al die foto's van oude motoren. Ik moest gelijk weer terugdenken aan de tijd dat wij een nog DKW motorfiets uit 1936 hadden en ritjes gingen maken of internationale treffens bezochten met de DKW-club. Helaas "Dat Kreng Weigerde" nogal vaak, dus er werd meer aan gesleuteld dan dat 'ie reed...
 
Leuk bericht, Tabe. Oude motoren zijn ook mooi! Zo eenkennig ben ik niet, hoor, dat 't alleen maar Tatra mag zijn. Dit plaatje van een zeldzame CZ 500 Vatikan schoot ik op de vorige Tsjechische Veteranen Dag. In april 2007 wordt de volgende weer gehouden, in de buurt van Arnhem. Als ik meer details weet, komen ze uiteraard op het forum!

CZ 500 Vatikan.jpg
 
Bovenaan