Muziek Jan Hammer, bekend van muziek in Miami Vice

Topic in 'Muziek, Film, Radio & TV' gestart door Ad Verschoor, 17-04-2017.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  17 april, de verjaardag van Jan Hammer

  Jan Hammer, geboren op 17 april 1948 in Praag, Tsjechoslowakije, viert vandaag zijn 69e verjaardag. Hammer, componist, pianist en toetsenist raakte in de vroege jaren ’70 bij het publiek bekend als toetsenist bij het Mahavishnu Orchestra. In de jaren ’80 werd Hammer wereldwijd bekend toen hij de muziek verzorgde voor de populaire Amerikaanse tv-serie Miami Vice. Voor deze serie componeerde hij de hits ‘Miami Vice Theme’ en ‘Crockett’s Theme’.

  jan hammer.jpg

  Jan Hammer heeft samengewerkt met een aantal van de meest vooraanstaande musici van dit tijdperk, waaronder John McLaughlin, Jeff Beck, Al Di Meola, Mick Jagger, Carlos Santana, Stanley Clarke, Billy Cobham, Tommy Bolin, Neal Schon, Steve Lukather en Elvin Jones.

  Hammer componeerde en produceerde tot op heden de muziek van minstens 14 original motion picture soundtracks, de muziek voor 90 afleveringen van Miami Vice en voor 20 afleveringen van de Britse TV-serie Chancer. Voor deze composities mocht Jan Hammer diverse Grammy Awards in ontvangst nemen.

   
  dennuzzz vindt dit leuk/interessant.
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  17 april, de verjaardag van Jan Hammer

  Jan Hammer, geboren op 17 april 1948 te Praag, Tsjecho-Slowakije, viert vandaag zijn 71e verjaardag. Hammer, componist, pianist en toetsenist raakte in de vroege jaren ’70 bij het publiek bekend toen hij als toetsenist te horen was bij het Mahavishnu Orchestra. In de jaren ’80 werd Hammer wereldwijd bekend toen hij de muziek verzorgde voor de populaire Amerikaanse tv-serie Miami Vice. Voor deze serie componeerde hij de hits ‘Miami Vice Theme’ en ‘Crockett’s Theme’.

  Jan Hammer heeft samengewerkt met een aantal van de meest vooraanstaande musici van dit tijdperk, waaronder John McLaughlin, Jeff Beck, Al Di Meola, Mick Jagger, Carlos Santana, Stanley Clarke, Tommy Bolin, Neal Schon, Steve Lukather, en Elvin Jones.

  Hammer componeerde en produceerde tot op heden de muziek van minstens 14 original motion picture soundtracks, de muziek voor 90 afleveringen van ‘Miami Vice’ en voor 20 afleveringen van de Britse TV-serie ‘Chancer’. Voor deze composities mocht Jan Hammer diverse Grammy Awards in ontvangst nemen.  Bron: maxazine.nl
   
 3. dennuzzz en kuurgast vinden dit leuk/interessant.
 4. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Ha,ha, die is leuk. Ik heb slechts tot vorig jaar terug gezocht :lache:
   
  PuNkEnStEiN vindt dit leuk/interessant.
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Lachen, hetzelfde artikel als vorig jaar, maar jarig is ie !!!!!!!

  17 april, de verjaardag van Jan Hammer

  Jan Hammer, geboren op 17 april 1948 te Praag, Tsjecho-Slowakije, viert vandaag zijn 72e verjaardag. Hammer, componist, pianist en toetsenist raakte in de vroege jaren ’70 bij het publiek bekend toen hij als toetsenist te horen was bij het Mahavishnu Orchestra. In de jaren ’80 werd Hammer wereldwijd bekend toen hij de muziek verzorgde voor de populaire Amerikaanse tv-serie ‘Miami Vice’. Voor deze serie componeerde hij de hits ‘Miami Vice Theme’ en ‘Crockett’s Theme’.

  Jan Hammer heeft samengewerkt met een aantal van de meest vooraanstaande musici van dit tijdperk, waaronder John McLaughlin, Jeff Beck, Al Di Meola, Mick Jagger, Carlos Santana, Stanley Clarke, Tommy Bolin, Neal Schon, Steve Lukather, en Elvin Jones.

  Hammer componeerde en produceerde tot op heden de muziek van minstens 14 original motion picture soundtracks, de muziek voor 90 afleveringen van ‘Miami Vice’ en voor 20 afleveringen van de Britse TV-serie ‘Chancer’. Voor deze composities mocht Jan Hammer diverse Grammy Awards in ontvangst nemen.

  Bron: maxazine.nl
   
  kuurgast, PuNkEnStEiN en dennuzzz vinden dit leuk/interessant.
 6. :deuk:
  Wat een stelletje luie flikkers bij dat Maxazine, zeg! Gelukkig neemt er nog wel iemand de moeite om zijn leeftijd jaarlijks aan te passen...
   
  Ad Verschoor en dennuzzz vinden dit leuk/interessant.
 7. Geweldig jeugdsentiment en een geweldige serie (althans toen)!
  Ik heb nog foto's van mijzelf uit die tijd (tiener) met de bekende jasjes met schoudervullingen en stoere zonnebril.
  Oh ja, en met veel haar. Toen nog wel....
  Nooit geweten dat Jan Hammer een Tsjech was trouwens...:denk: Weer iets geleerd
   
  PuNkEnStEiN en Ad Verschoor vinden dit leuk/interessant.
 8. Ik heb nog een elpee (later ook de cd) van hem, gekocht in 1975, The First Seven Days. Totaal anders dan wat hij verder heeft gemaakt, een soort klassiekachtige mix met veel synthesizers. Gaat, zoals de titel al verraadt, over de schepping van de aarde.
  Hoewel hier en daar wat gedateerd, vind ik het nog altijd mooie, indrukwekkende muziek. stereo.gif

  the-first-seven-days-55fa894abb888.jpg

  Voorbeeldje:
   
  Olivier en Ad Verschoor vinden dit leuk/interessant.

Deel deze pagina