Film Jan Hřebejk - The Teacher (Ucitelka)

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Pelhřimov

Donateur
Vanavond (5 september) is op Canvas (België 2) om 22:35 uur de Tsjechisch-Slowaakse film Ucitelka (The Teacher) te zien.

The Teacher (originele titel: Ucitelka) is een Tsjechisch-Slowaaks comedydrama uit 2016, geregisseerd door Jan Hřebejk. De hoofdrollen worden gespeeld door Zuzana Mauréry, Zuzana Konečná en Csongor Kassai.

Sinds de komst van de nieuwe lerares, Maria Drazdechova, op de school in de buitenwijken van Bratislava in 1983, staat het leven van ouders en leerlingen op zijn kop. Na het slechte gedrag van de lerares en - mede in verband daarmee - een zelfmoordpoging van één van de leerlingen, doet het hoofd van de school een spoedoproep aan de ouders voor een bijeenkomst die plotseling de toekomst van alle families op het spel zal zetten. Ze worden gevraagd een petitie te tekenen om Maria Drazdechov te ontslaan. Door de contacten van de lerares met de communistische partij, voelt iedereen zich bedreigd, maar nu is het moment om in beweging te komen. Zullen ze in opstand komen tegen Maria Drazdechova en koste wat kost voor zichzelf opkomen, of zullen ze niks doen en het laten voor wat het is?

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/ucitelka
 
Bovenaan