Ivana Trump (73) overleden

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
De in Tsjechië geboren Ivana Trump stierf op 73-jarige leeftijd in New York.

Ivana Trump, de in Tsjechoslowakije geboren zakenvrouw en ex-vrouw van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, is op 73-jarige leeftijd overleden. Mevrouw Trump stierf in haar huis in New York City, schreef Donald Trump op Truth Social, eraan toevoegend dat ze een "geweldige, mooie en geweldige vrouw was, die een geweldig en inspirerend leven leidde".

Het lichaam van de ex-vrouw van de Amerikaanse tycoon en ex-president Donald Trump is donderdag gevonden door haar assistent en dienstmeisje. Volgens pathologen is Trump hoogstwaarschijnlijk van de trap gevallen.

Ivana Trump, geboren als Ivana Zelníčková in de Moravische stad Zlín in 1949, werd in haar vroege leven als een ervaren skiër beschouwd en was de eerste vrouw van Donald Trump. De twee waren prominente figuren in de New Yorkse samenleving gedurende de jaren tachtig. Ze kregen drie kinderen: Donald Jr., Ivanka en Erik Trump.

Nadat ze in 1992 van haar man scheidde, schreef Ivana Trump verschillende boeken en nam ze deel aan een breed scala aan zakelijke ondernemingen.

President Miloš Zeman betuigde zijn medeleven aan de kinderen van Ivana Trump, die donderdag is overleden. In een condoleancebrief beschreef hij IvanaTrump,die hij in het verleden meermaals had ontmoet, als een uitstekende atleet, een capabele manager en een trotse Tsjech.
Bronnen oa expats.cz + tn.nova.cz.
 
Bovenaan