Internationale vrouwendag 8 maart 2020

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Women in Science & Markéta Baňková

Ter gelegenheid van Internationale vrouwendag organiseert het Tsjechisch Centrum Rotterdam in samenwerking met andere EUNIC leden een literair-wetenschappelijke middag met als thema ‘Women in science’ in OBA, in de centrale stadsbibliotheek van Amsterdam. Ook de Tsjechische schrijfster en beeldend kunstenares Markéta Baňková zal aan het programma en de discussie deelnemen.

02201500.jpeg

Markéta Baňková combineert bellettrie met wetenschappelijke motieven en maakt zo op het eerste gezicht complexe thema’s toegankelijk voor niet alleen een breed publiek, maar ook voor kinderen. Markéta studeerde af aan de Academie voor beeldende kunsten in Praag en houdt zich naast graveerkunst, tekenen en fotografie ook bezig met literatuur.

Haar debuut ‘Straka v říši entropie’ (Ekster in het rijk der entropie), een verzameling fabels voor kinderen en volwassenen die bepaalde natuurkundige wetten op de kaart zetten, werd een bestseller en ontving in 2001 de Magnesia Litera prijs voor ontdekking van het jaar. Haar tweede boek ‘Maličkost’ (Een kleinigheid), een novelle waarin het wetenschappelijk gezien over genetica gaat, staat evenals het eerste boek van de schrijfster vol met illustraties van haarzelf.

Plaats: Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdok, 6e etage
Datum: Zondag 8 maart 2020 om 14.00 uur
Toegang vrij
Georganiseerd in samenwerking met het Tsjechisch Centrum
 
Bovenaan