Internationaal FilmFestival Rotterdam 2020

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
IFFR 2020

De 49ste editie van IFFR vindt plaats van woensdag 22 januari tot zondag 2 februari 2020. Het volledige festivalprogramma inclusief schema per dag is op 15 januari beschikbaar. De officiële kaartverkoop start op 17 januari om 20.00 uur.


Lees meer: IFFR

Communism and the Net or The End of Representative Democracy
regisseur & script: Karel Vachek
producenten: Mikuláš Novotný, Radim Procházka, Robert Kirchhoff
editing: Renata Pařezová, Helena Papírníková
geluid: Dušan Kozák
foto: Karel Slach
tijd: 335 min

"Zelden wordt in de filmwereld de naam Karel Vachek genoemd als het gaat over de slachtoffers van de onderdrukking tijdens de Praagse Lente en het daaropvolgende proces van 'Normalisatie’. Pas later zou deze cinessayisthors des normes naam maken. Na het verbod op zijn eerste speelfilm Spřízněni volbou (1968) duurde het tot 1992 voordat hij een nieuwe film kon uitbrengen. Nový Hyperion aneb Volnost, rovnost, bratrství is in zekere zin een uitgebreide versie van zijn debuut.

In de decennia daarna bracht Vachek nog vijf films uit, allemaal met een gemiddelde lengte van vier uur. De bijtende epische films geven inzicht in de ontwikkelingen van Tsjechië als onafhankelijk land – de republiek is een zeer merkwaardig voorbeeld van de manier waarop de wereld zich ontwikkeld heeft onder het liberalisme. Communism and the Net or the End of Representative Democracy voelt als een optelsom van Vacheks filmkunst: een niet te classificeren monster van een film, enorm discursief, ironisch, fel, pittig – iets waaraan huidige publieke intellectuelen nog een voorbeeld kunnen nemen."

(Text © IFFR)

Trailer



Plaats: Rotterdam
Datum: woensdag 22 januari t/m zondag 2 februari 2020
Georganiseerd in samenwerking met het Tsjechisch Centrum
 
Bovenaan