Intercamp Kotva Praha

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Intercamp Kotva Praha, gelegen in het deelgebied Branik van Praag (zuiden) of, zoals ik het noemde, het ghetto van Praag. Camping en hostel zijn gelegen aan de rivier, verscholen achter verpauperde gebouwen en vage bedrijfjes.
100415743.jpg


De tramhalte ligt op 200m afstand of wat er tenminste van over is; een hoop graffiti en kapotgeslagen hokjes zijn de restanten.
M'n mede-vakantieganger was er 2 jaar eerder geweest en zei dat het wel te vertrouwen was. 's Avonds een gezellig wandelingetje maken zit er niet in, aangezien je in de middle of nowhere zit en laten we zeggen dat de jeugd de omgeving minder vriendelijk heeft gemaakt. Het contrast met overdag is groot, want dan wordt het omliggende gebied (parkje) graag gebruikt door veel skeelerfanaten (gezinnetjes met maxicosi).

Hostel
Op onze trip door Tsjechie zijn we begonnen in Praag en hebben we 2 dagen in het hostel van Kotva verbleven. Voor 400kr p.p. per nacht heb je een kamertje met 2 oncomfortabele bedden en deel je de doucheruimte met de rest van de verdieping. Voor de auto hebben ze een beperkt parkeergedeelte voor het gebouw, wat 's avonds wordt afgesloten.

Op elke verdieping heb je de beschikking over een klein kookhoekje met een koelkastje en thermische kookplaat. Maar waarom zou je moeilijk doen als je in het restaurantje lekker kan eten en drinken voor weinig. De bediening is zeer attent en vriendelijk.

08.jpg

Camping
Het kampeerterrein ligt achter het hostel aan de rivier en voor de douche-, was- en kookruimte kan je bij het hostel terecht. Meer info kan ik niet geven over het campinggedeelte, omdat we daar geen gebruik van hebben gemaakt.

Resumé
Camping/Hostel Kotva is een prima uitvalbasis als je Praag wilt bezoeken, maar verwacht geen luxe of pittoreske omgeving. Wij hebben het er naar ons zin gehad, al was het slapen ongemakkelijk op de harde springveermatrassen. Volgend jaar gaan we zeker weer een paar daagjes Praag pakken vanuit Kotva.

www.kotvacamp.cz
 
Bovenaan