Info over streek rond Kraliky (Oost Bohemen)

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

wilfred,

ons huis ligt in lichkov (www.lichkov.cz) 8 kilometer van kralicky. het is een hele mooie streek erg gevarieerd, je hebt het pastviny stuwmeer (zwemmen, varen), het adelaarsgebergte (orlici hory), veel bossen om te wandelen en vooral RUST !! leuke stadjes om te bezoeken zijn:
litomysl (klein praag), zamberk (zwemparadijs), jablonne nad orlici (heel mooi plein), vlakbij lichkov heb je de "bouda" een groot bunkercomplex, net buiten kraliky heb je een oorlogsmuseum etc. er is genoeg te doen. de mensen zijn gastvrij en behulpzaam. op het plein van kraliky zitten twee goede restaurants en net buiten de stad kan je het gerestaureerde klooster bezoeken met uitzicht over de vallei. kortom het zal zeker gaan lukken in oost-bohemen.

wij zijn er in mei en juli mocht je in de buurt zijn laat het even weten doen we een pivo !

ron
 
Kraliky betekent konijn. En het mooiste aan Kraliky is het klooster dat boven het stadje toornt. De berg van de moeder god's. Een lange weg omhoog en binnen een trap die je op de knieën moet beklimmen.

En dan het ernaast gelegen pelgrimshuis. Absoluut de moeite waard. De nonnen leveren de beste volkskeuken van Tsjechië. Heerlijke Krusovice van de tap erbij. Die verse koolsalade in de middag.

Wandel dit. Laat de auto thuis. Het is een levenservaring.

Ik noemde het ooit de plek die het dichtst bij de hemel ligt.
 

Macek

Geroyeerd Lid
Kraliky betekent inderdaad konijn, vroeger werd deze streek overwegend bevolkt door konijnen. Maar een schitterende syreek met veel kazamatten en bunkers.
 
Bovenaan