Illustrator Chrudoš Valoušek in Amsterdam

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Expositie illustrator Chrudoš Valoušek in Amsterdam

De uitgeverij Boycott Books organiseert een tentoonstelling van Chrudoš Valoušek van 8 tot 31 augustus 2019 in Mini Galerie in Amsterdam.


Opening: donderdag 8 augustus 17.00 – 21.00 uur

"Uitgeverij BOYCOTT neemt deze augustus Mini Galerie over voor een speciale expositie van het met de Zilveren Penseel bekroonde boek De pittige pruim die een pop werd. Tijdens de expositie zijn de originele kunstwerken van het boek te zien – de linosneden, zwart-witprints en de schetsen van de illustrator. De legendarische Tsjechische kunstenaar en grafisch ontwerper Chrudoš Valoušek staat bekend om zijn unieke linosnedes. In de loop der jaren heeft hij meerdere prestigieuze boekenprijzen ontvangen, waaronder eerder dit jaar de Bologna Ragazzi award.
plakat.jpg
Over het boek
De pittige pruim die een pop werd volgt het spannende levensverhaal van een Pinokkio–achtig figuur en zijn fantastische avonturen. Wat maakt een pittige pruim allemaal mee voordat hij een houten pop wordt? Vol absurde humor en met een levendige fantasie deelt deze houten meesterverteller zijn levensverhaal."

Plaats: Mini Galerie, Kinkerstraat 12A, 1053 DT Amsterdam
Datum: 8 augustus t/m 31 augustus 2019
Expositie geopend van donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur
 
Bovenaan