IJshockey

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
IJshockeylegende Jagr stopt bij Tsjechië

media_xll_6772185.jpg


Er komt een einde aan de interlandcarrière van de Tsjechische ijshockeylegende Jaromir Jagr. De 42-jarige spits kondigde vandaag zijn afscheid aan, na de 3-0-nederlaag van zijn land op Zweden bij het WK in Minsk. "Dit was mijn laatste duel voor Tsjechië. Ik blijf nog een jaar in de NHL spelen, maar niet meer voor mijn land."

"Volgens mij heb ik de afgelopen jaren meer wedstrijden gespeeld dan welke speler ook en ik ben geen 21 meer", aldus Jagr. Hij is een van de zeer weinige ijshockeyers die met zijn NHL-club de Stanley Cup heeft gewonnen en ook met zijn land wereld- en olympisch kampioen werd.

In de ranglijst van topschutters aller tijden staat Jagr als eerste niet-Canadees op de zevende plaats. Hij was 705 keer trefzeker in 1473 wedstrijden.

Bron: hln.be
 

Ad Verschoor

Donateur
Beschuldigde ijshockeycoach Tsjechië stopt

Bondscoach Vladimir Ruzicka van het Tsjechische ijshockeyteam heeft ontslag genomen na ernstige beschuldigingen over corruptie. De Tsjechische ijshockeyfederatie heeft dat woensdag bekendgemaakt. Ruzicka zou in zijn tijd als coach van ijshockeyclub Slavia Praag van ouders tienduizenden euro's hebben gevraagd voor de inzet van hun getalenteerde zonen. Ruzicka zelf ontkent de beschuldigingen.

image-4989540.jpg


Tsjechië werd dit jaar op het wereldkampioenschap in eigen land vierde na verlies in de strijd om de bronzen medaille van de Verenigde Staten. Als aanvoerder leidde Ruzicka zijn land in 1998 naar goud op de Olympische Spelen in Nagano.

Bron: ed.nl
 
De Tsjechische ijshockeylegende Jaromir Jagr heeft zijn interlandcarrière dan wel beëindigd, hij blijft scoren:

Het achttienjarige model Katerina Provazníková dacht geld te verdienen door de 43-jarige ijshockeyer Jaromir Jagr te chanteren. Ze maakte een zogeheten after sex-selfie, een fotootje na de copulatie, met de sporter en probeerde daarmee geld bij hem los te peuteren. Helaas voor Provazníková was de ijshockeyer haar te slim af en wordt het model nu belachelijk gemaakt op internet.

http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/a...tage-komt-als-boemerang-terug-bij-model.dhtml
 

kuurgast

Donateur
Jaromír Jagr verliest vier tanden door te hoge stick - maar niet zijn goede humeur

Het was niet fraai tijdens de NHL-ijshockeywedstrijd tussen Florida Panthers en de Ottawa Senators. De 43-jarige Tsjech Jaromir Jagr kreeg een te hoog geheven stick van Alex Chiasson recht in zijn gezicht. Het bloed op het ijs toonde meteen dat het ernstig was. Jagr verloor vier tanden. Op weg naar de bank gaf Jagr de 25-jarige Chiasson een liefdevolle tik op de helm als om te zeggen "het is allemaal goed jongen, ik vergeef je."

CW362iNUwAApNdE.png


Na verzorging nam hij weer deel aan de tweede helft van de wedstrijd.
Jaromir Jagr grapte na afloop: "Ik heb een aantal tanden verloren, maar ik verhoogde mijn snelheid."

Jaromír Jágr plaatste op twitter een foto van zijn geruïneerd mond samen met een verzoek: "Beste kerstman, kan ik nieuwe tanden krijgen voor kerstmis? Het zal lastig worden om goed te eten. Maar zo word ik tenminste niet dik."

Bron oa nieuwsblad.be en thescore.com.
 
IJshockeyer Jagr (44) alleen op derde plaats op 'puntenlijst' NHL

Bron: nu.nl - 8 maart 2016

IJshockeyer Jaromir Jagr heeft in de nacht van maandag op dinsdag beslag gelegd op de derde plaats op de 'eeuwige' puntenlijst in de NHL.

Tijdens het met 5-4 verloren duel met de Boston Bruins verzorgde de 44-jarige Tsjech van de Florida Panthers een assist bij een treffer van Aleksander Barkov.

Jagr staat nu op 1.851 punten, waarmee hij alleen nog voorrang hoeft te verlenen aan Wayne Gretzky (2.857 punten) en Mark Messier (1.887 punten). Tot maandag deelde de Tsjech de derde plek met Gordie Howe.

In het seizoen 1990/1991 vierde Jagr namens de Pittsburgh Penguins zijn debuut in de grootste ijshockeycompetitie ter wereld.

De Panthers staan ondanks het verlies nog steeds tweede in de Atlantic Division van de NHL. De ploeg van Jagr heeft net zoveel punten als de Bruins, maar nog één wedstrijd tegoed.
 

Ad Verschoor

Donateur
WK ijshockey: Denemarken verrast Tsjechië

IJSHOCKEY - Tsjechië heeft zijn eerste nederlaag geleden op het WK ijshockey. In Moskou gingen de Tsjechen na shoot-outs onderuit tegen Denemarken. In de perioden en overtime scoorden beide teams slechts één keer. Zweden kwalificeerde zich voor de kwartfinale dankzij een zege na shoot-outs op Zwitserland: 2-3.

Bron: sportdome.nl

Het WK is al even bezig en Tsjechië speelt haar wedstrijden in poule A. Tsjechië staat nu op de eerste plaats in deze poule met 15 punten uit 6 wedstrijden en wordt gevolgd door Zweden (2) en Rusland (3).
 
Laatst bewerkt:

Ad Verschoor

Donateur
WK ijshockey: Tsjechië uitgeschakeld in kwartfinales

Tsjechië is niet doorgedrongen tot de halve finales tijdens de wereldkampioenschappen in Moskou. Zij verloren hun wedstrijd tegen Amerika met 2 - 1.


Amerika (USA) neemt het in de halve finale op tegen Canada. Finland ontmoet Rusland in de andere partij.
 

Ad Verschoor

Donateur
Kevin Bruijsten tekent in Tsjechië

International Kevin Bruijsten verhuist van Frankrijk naar Tsjechië. De geboren Nijmegenaar tekende een contract bij Orli Znojmo, dat uitkomt op het hoogste niveau in Oostenrijk.


WK_Jaca_kans_Bruijsten_tegen_Servie.jpg


Dat meldt de site op zijn website. De club speelde vorig jaar om het kampioenschap in de Ebel, waarin werd verloren van Salzburg. Het team speelde in het verleden op het tweede niveau in Tsjechië, maar maakte in 2011 de overstap naar het hoogste niveau in Oostenrijk, dat is uitgegroeid tot een internationale competitie met teams uit verschillende landen.

Znojmo is een stad in het Tsjechische Moravië, ruim dertig kilometer ten zuidwesten van Brno met bijna 34.000 inwoners. Een bekende speler bij de club is de voormalige Oostenrijkse international André Lakos. Vorig jaar speelden Canadezen als Corey Trivino en Colton Yellow Horn voor de ploeg.

Bruijsten speelde de afgelopen twee jaar voor Amiens in de Franse competitie, waar hij vorig jaar in 29 wedstrijden acht goals en twaalf assists voor zijn rekening nam. In de Franse beker voegde hij daar nog twee goals en zeven assists in zes wedstrijden aan toe. Ook was hij als captain belangrijk voor Oranje bij de promotie terug naar Division IB. In vijf wedstrijden had Bruijsten vijf goals en een assist.

'Hij komt met erg goede referenties, is goed voor het net en staat op de juiste plek om te scoren. Het is een speler met een winnende mentaliteit en leiderschapscapaciteiten. Hij kan ook universeel worden ingezet. Kevin kan zowel als center als op beide vleugels uit de voeten', zegt sportmanager Rostislav Docekal van de club op de website van Znojmo.

Bron: ijshockey.com
 

Ad Verschoor

Donateur
IJshockeyscheidsrechter sterft na puck tegen hoofd

In Tsjechië is de 24-jarige ijshockeyscheidsrechter Pavel Lainka om het leven gekomen nadat hij een puck tegen zijn slaap kreeg. Dat gebeurde tijdens een jeugdwedstrijd.


Weliswaar droeg Lainka een helm maar toch kwam de puck tegen zijn slaap aan. Het incident vond in augustus plaats, afgelopen zaterdag werden de verwondingen hem uiteindelijk fataal.

Volgens de Tsjechische ijshockeybond was de jonge scheidsrechter iemand met veel ambities, die zelfs over zijn vak een proefschrift schreef aan de Masaryk Universiteit van Brno. Komend speelweekend wordt er bij alle ijshockeywedstrijden in Tsjechië een minuut stilte gehouden, meldt het AD.

Bron: powned.tv
 

Ad Verschoor

Donateur
WK ijshockey 2017 voor dames.

In het Amerikaanse Plymouth is het wereldkampioenschap ijshockey voor dames gisteren van start gegaan. Er wordt gespeeld in 2 groepen. In groep A zijn de sterkste landen ingedeeld. In deze groep plaatsen de nummers 1 en 2 zich voor de halve finales. De nummers 3 en 4 spelen tegen de nummers 1 en 2 van groep B om halve finaleplaats. De nummers 3 en 4 uit groep B spelen degradatieduels.

Tsjechië komt uit in groep B
en hebben haar 1e wedstrijd gespeeld tegen Zwitserland. Na 4 rondes is de stand gelijk 1-1, maar Zwitserland wint in de 5e ronde na penalty's

De stand in groep B:

Duitsland 1- 3
Zwitserland 1- 2
Tsjechië 1- 1
Zweden 1- 0 Vandaag (Zaterdag) speelt Tsjechië tegen Duitsland
 

Ad Verschoor

Donateur
Wacht Tsjechië degradatiewedstrijden ?
In haar 2e groepswedstrijd heeft Tsjechie verloren van Duitsland. De uitslag na 3 periodes was 2-1. De Tsjechische dames moeten nu wachten op het resultaat van Zwitserland tegen Zweden. Bij winst door de Zwitsers wachten degradatiewedstrijden en dat mag dan toch verrassend heten. Maandag spelen de Tsjechen de laatste groepswedstrijd tegen de Zweedse dames.

De stand in groep B:
Duitsland 2-6
Zwitserland 1-2
Tsjechie 2-1
Zweden 1-0

 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië verliest ook laatste wedstrijd
Tsjechië heeft de laatste wedstrijd, die zij moest spelen in groep B van het wereldkampioenschap ijshockey voor dames, verloren met 3-1 van Zweden. Daardoor zijn zij laatste in de groep geworden. Zij spelen nu degradatieduels.
 

Ad Verschoor

Donateur
De degradatieduels
In de degradatieduels gaat het om de beste uit maximaal 3 wedstrijden. In deze strijd gaat het tussen Zwitserland en Tsjechië. De eerste wedstrijd is gewonnen door Tsjechië met 4-2. De volgende confrontatie tussen beide landen staat donderdag op het programma en een derde duel op vrijdag.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië degradeert.
Ook de 3e degradatiewedstrijd tussen Zwitserland en Tsjechië (dames) is afgesloten met een verlies voor de laatste.
Tsjechië degradeert naar de divisie 1A. Ruim aandacht heb ik gegeven aan de hun wedstrijden, omdat in mijn ogen Tsjechië altijd een voorname rol heeft gespeeld in het ijshockey. Deze rol lijkt de komende jaren van de baan en er is werk aan de winkel om weer terug te keren naar de hogere divisie.
 

Ad Verschoor

Donateur
WK IJshockey heren op dreef.
Het WK ijshockey voor heren is op gang gekomen. Tsjechië is ingedeeld in groep B en speelt haar wedstrijden in Parijs. De eerste wedstrijd werd verloren van Canada met 4 - 1, waarna afgelopen zaterdag Wit-Rusland werd verslagen met 6 - 1.

Na stand in groep B is nu als volgt:
Canada 2- 6
Zwitserland 2- 5
Frankrijk 2- 3
Tsjechië 2- 3
Noorwegen 2- 3`
Finland 2- 3
Slovenië 2- 1
Wit-Rusland 2- 0

De nummers 1 tot 4 gaan naar de kwartfinales. Vandaag wordt Finland - Tsjechië gespeeld en moet duidelijk worden, of Tsjechië een rol kan gaan spelen in de kwartfinales. Aan de Tsjechen in het thuisland zal het niet liggen, want de vlaggetjes op auto's zijn hier weer volop aanwezig.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië wint na verlenging.
Tsjechië heeft een belangrijke poule wedstrijd tegen Finland, na verlenging, gewonnen met 3 - 4
Donderdag volgt Noorwegen als tegenstander.
De tussenstand in groep B, om de eerste 4 plaatsen, is nu als volgt:

Canada 3- 9
Zwitserland 2- 5
Tsjechië 3- 5
Finland 3- 4
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië wint van Noorwegen.

Tsjechië heeft haar volgende poulewedstrijd in groep B van het WK gewonnen van Noorwegen.
Pas in de 4e periode werd gescoord en mocht een winst van 1-0 worden bijgeschreven.
Tsjechië blijft daarmee op een 3e plaats in de algemene rangschikking. Vrijdag wordt gespeeld tegen Slovenie
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië wint met 5 - 1 van Slovenië.
Door deze ruime overwinning is Tsjechie in de algemene rangschikking op plek 2 terecht gekomen en verwerft zich daarmee een prima uitgangspositie voor de kwartfinales.

Stand groep B:
Canada 4-12
Tsjechië 5-10
Zwitserland 4- 9
Noorwegen 4- 7
Finland 4- 7
Frankrijk 4- 5
Slovenië 5- 1
Wit-Rusland 4- 0
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië naar de kwartfinales.
Na de winst op Frankrijk met 5-2 heeft Tsjechië zich verzekerd van een plek in de kwartfinales.
Dinsdag moeten zij nog aantreden voor de laatste poulewedstrijd tegen Zwitserland. Voor beide landen is die niet meer van belang, omdat zij beiden zich geplaatst hebben voor de volgende ronde.
 
Bovenaan