Hyundai

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Hyundai splitst Europese productie

De ix20 en ix35 zullen vanaf de tweede helft van dit jaar in zowel Hyundai's eigen Europese fabriek te Tsjechië als in de Kia-faciliteit te Slowakije van de band rollen. Momenteel ziet de ix35 het Slowaakse levenslicht, de ix20 rolt in Tsjechië van de band.

De Koreaanse autobouwer ziet zich genoodzaakt te schuiven met de productieplaatsen, aangezien beide Hyundai-modellen beter dan verwacht verkopen, terwijl ook de vraag naar de Kia Sportage enorm is. Voor de ix35 bijvoorbeeld, rekende Hyundai op een verkoopvolume van 33.000 eenheden over 2010, maar dat werden uiteindelijk 100.000 orders. De i30 wist eveneens een verkooprecord te boeken.

autotelegraaf.nl

-----

Na twee jaar activiteit in Nošovice verdienen ze wel een topic met alleen Huyndai berichten. ;)
 
Stuurmanswegen: Met de Hyundai i30 N naar Brno

Tsjechië leent zich uitstekend voor een lekkere autoreis vol met spannende routes. Niet geheel toevallig werd er op de uitdagende wegen rondom Brno vanaf 1930 op een bloedsnel stratencircuit gereden: het Masaryk-circuit. Dat bestond uit snelle slingers, gemene hairpins, lange doordraaiers en veel obstakels om te raken. Autovisie-testredacteur Peter Hilhorst raast met de Hyundai i30 N over het uitdagende asfalt.

https://www.autovisie.nl/video/autovisie-vlog/stuurmanswegen-met-de-hyundai-i30-n-naar-brno
 

Ad Verschoor

Donateur
Driemiljoenste Hyundai rolt van Tsjechische band

In een kleine elf jaar tijd weet Hyundai driemiljoen auto’s van de productieband in Nošovice te laten rollen. De mijlpaal krijgt een sportief tintje, want het jubileumnummer is een i30N.


vjdyu5obhvx5_800.jpg

uljye10bl2y2_800.jpg


De fabriek, met de weinig inspirerende naam Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC), werd in 2008 geopend en biedt ondertussen plaats voor 3.300 werknemers. Hyundai spreekt over zijn meest moderne Europese productieplaats door de aanwezigheid van 500 robots. Dagelijks zien 1.500 Hyundai’s het levenslicht in de Tsjechische fabriek. In de afgelopen elf jaar waren het vooral de Tucson (905.500 exemplaren) en drie generaties i30 (1.077.700 stuks) goed voor het grootste gedeelte van het werk.

De auto’s die in de fabriek worden gemaakt, worden veel naar andere Europese landen geëxporteerd, maar verlaten voor een groot gedeelte ook ons continent. Zo staan Mexico, Egypte en Australië hoog in het lijstje van de landen die de ‘Tsjechische Hyundai’s’ ontvangen. De top vijf wordt aangevoerd door Duitsland, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk en Rusland. De driemiljoenste Hyundai die in de fabriek is gemaak, wordt naar Duitsland verscheept. Het gaat om een lichtblauwe i30 N hatchback.

qjty4g3b6e7k.jpg
 

Ad Verschoor

Donateur
Hyundai zou Kona willen produceren in Nošovice

Hyundai zou de productie van de Hyundai Kona Electric willen verplaatsen naar Tsjechië. De Kona Electric is in Europa erg gewild. Wachttijden lopen langzaam op en het is duidelijk dat Hyundai niet aan de vraag kan voldoen.

kona_electric_online-730x600.jpg


Hyundai heeft een echte verkooptopper te pakken met de Hyundai Kona Electric. Voor een redelijke prijs krijg je een auto met een actieradius van boven de 300 kilometer. Als je nu een Kona Electric nieuw bij Hyundai bestelt, kan het zo een half jaar duren voordat de auto op de stoep staat. Mede hierdoor zou Hyundai de productie van de elektrische Kona deels willen verplaatsen naar Europa.

De Hyundai Kona Electric wordt op dit moment alleen geproduceerd in het thuisland van Hyundai, Zuid-Korea. Naar verluid zou het automerk de productie begin 2020 willen starten in het Oost-Europese land. De productie van de Kona zou door de extra locatie kunnen verdubbelen. Jaarlijks worden er nu 48.000 Kona Electric’s geproduceerd in de Koreaanse stad Ulsan. Volgens het uitgelekte rapport zou Hyundai jaarlijks 46.000 Kona’s willen produceren in de Hyundai fabriek nabij Nošovice (Tsjechië).

Het is de eerste volledig elektrische auto van Hyundai die niet in het thuisland geproduceerd wordt. Ook de vernieuwde Hyundai Ioniq Electric die de komende maanden op de markt komt, wordt in Zuid-Korea geproduceerd. Het bedrijf wil omgerekend 80 miljoen euro investeren in de nieuwe productielocatie voor de Kona.

Bron: BusinessKorea |
 

Ad Verschoor

Donateur
Hyundai start productie Kona in Tsjechie

Hyundai is klaar voor de productie van de KONA Electric in zijn Tsjechische fabriek Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o. (HMMC) in Nosovice. In maart 2020 zullen de eerste volledig elektrische compacte SUV's daar van de band rollen. De productie van het accupakket gaat eveneens plaatsvinden in Europa, zodat een stabiele toevoer van batterijen voor de KONA Electric is gegarandeerd.

Bron: dagelijksauto.nl
 
Bovenaan