Hrad Kost

Topic in 'Oost Bohemen' gestart door Lina, 19-05-2010.

  1. kuurgast

    kuurgast Donateur

    Dit staat nu nog in de krant. :confused:

    :nee: geen Freddy helaas.
     
  2. Hoi Lina,

    Afgelopen zaterdag (7 mei) hebben we met de kinderen het kasteel bezocht. De kinderen hadden het helemaal naar het zin en wilde ook niet naar huis toe. Maar ja, aan alle leuke dingen komt gewoon een eind. Dank je wel voor de leuke tip :top:

    Jacqueline
     
  3. kuurgast

    kuurgast Donateur

    [​IMG] [​IMG]

    Voor liefhebbers van mysterie: 30 + 31 juli Witch Congres/heksenbijeenkomst met speciaal programma voor vermaak van het hele gezin. Markt, astrologen, zieners en veel meer.

    6 + 7 augustus Historische dag in het hrad/kasteel Kost.
    Programma: middeleeuwse markt, ambachten, riddergevechten, dans en anderen.
     
  4. kuurgast

    kuurgast Donateur

    Zondag zijn drie mensen van de historische groep gewond geraakt bij het laden van een kanon.
    De bezoekers stonden gelukkig op gepaste afstand.
    Bron: tn.nova.cz.
     
  5. Ad Verschoor

    Ad Verschoor Donateur

    Lina, in mijn reisverslag heb ik gelinkt naar dit verhaal van jouw over de kasteeldagen in Kost. Door dit verhaal zijn we gestimuleerd om een jaar later deze dagen te bezoeken. Ik vind, dat aan je verhaal met z'n prachtige foto's, de sterren nog ontbreken, Bij deze en nog bedankt
    Marijke, Ron, Marja en Ad
     
  6. Ik las net je verslag over Kost en heb daar ook al iets gepost, jullie hebben het ook het dus net als ons ook erg naar jullie zin gehad. Bedankt voor je sterren, maar vind het nog leuker om te horen dat je de moeite hebt genomen om het destijds te lezen!
    Een jaar later betekent dat dubbel plezier. :D
     
  7. Lina, zijn die ridders enz er altijd in het hoogseizoen of zijn die er alleen op bepaalde dagen of in de maand mei waar je over sprak.
     
  8. kuurgast

    kuurgast Donateur

    Ilderijari de ridders zijn alleen op speciale dagen aanwezig. Heb nog niet gezien wanneer dat dit jaar zal zijn want de uit-agenda is nog niet bijgewerkt van hrad-kost.cz.
    Ander kasteel daar in de omgeving waar wel vaker activiteiten zijn in historische kledij is Staré Hrady. Hun website staryhrade.cz is alleen in Tsjechisch maar evt vertaalprogramma en kijkend naar de data kom je verder.
     
    ave271 vindt dit leuk/interessant.
  9. geweldig dank je wel!!
     
  10. kuurgast

    kuurgast Donateur

    De Kulturní kalendář van de website is nog niet bijgewerkt en vraag me af of ze dat wel gaan doen.
    Er is namelijk een andere website van de kinskycastles waar nieuwe informatie staat. Zo is er 5 mei iets te doen en het weekend van 6+7 juli zijn de eerder genoemde Historické dny/kasteeldagen ipv in mei. 28+29 juli is Čarodějnický kongres/heksencongres met zieners ,astrologen ,markt en veel vermaak voor het hele gezin.
    Vanaf april gaat het nieuwe restaurant U DRAKA open in het kasteel.
    Verder staat er Rytířské turnaje na Kosti/steekspel toernooien van mei t/m september dagelijks op het programma.
     
  11. kuurgast

    kuurgast Donateur

    26.7 - 28.7.2013 X. čarodějnický kongres/10de heksen congres.
    Hekserij in het kasteel Kost met mysterie, magie, markt, workshops en nog veel meer voor het hele gezin.

    10.8 - 11.8.2013 Historické dny na hradě Kost/Historische dagen bij Kasteel Kost.
    Met valkenier, historische gevechten, dansvoorstellingen en een koorddanser.
     
  12. kuurgast

    kuurgast Donateur

    5 + 6 juli zijn er weer de historische dagen van het hrad Kost zie cesky-raj.info.
    Zie alle mooie foto's aan het begin van dit topic.
     
  13. kuurgast

    kuurgast Donateur

    Hrad Kost is tot 31 december open voor rondleidingen in kerstsfeer van 11:00 tot 15:00 uur.
     
    ave271 en dennuzzz vinden dit leuk/interessant.
  14. kuurgast

    kuurgast Donateur

    De historische dagen van hrad Kost zijn dit jaar 9+10 juli en 13+14 augustus.
    23+24 juli zal het kasteel in het teken staan van 700ste geboortedag Boheemse koning en Roomse keizer Karel IV met soortgelijke activiteiten als de historische dagen die hierboven in het topic beschreven zijn.
     
    ave271 vindt dit leuk/interessant.
  15. kuurgast

    kuurgast Donateur

    Archeologen ontdekken zeldzaam Renaissance-Barok brouwhuis in ‘Tsjechisch paradijs’.

    Archeologen hebben een zeldzaam Renaissance-barok brouwhuis onthuld in de diepten van hrad Kost, zelf een architecturaal juweel in de regio "Boheems Paradijs". De kleine brouwerij werd opgericht in 1576 en is al eeuwen in gebruik, maar het team van gravers had niet veel meer verwacht dan puin.

    Český ráj, of Boheems Paradijs, was het eerste gebied in de Tsjechische landen dat in 1955 als beschermd natuurgebied werd aangewezen. Maar welke zichzelf respecterende Tsjech zou echt in het paradijs kunnen zijn zonder een brouwerij in de buurt?

    De ontdekking van het goed bewaarde, eeuwenoude brouwhuis in het kasteel van Kost zal bierdrinkers zeker bevallen. Maar archeoloog Radek Novák zegt dat zijn collega's die gespecialiseerd zijn in historische brouwerijen dolgelukkig zijn, omdat er nog maar weinig van dergelijke pre-industriële sites over zijn.

    “We hadden nooit gedacht dat hier verborgen intacte overblijfselen van het oude brouwhuis, dat in gebruik was in het Renaissance-Barok-tijdperk van de brouwerij, verborgen zouden zijn. Dit is een van de weinige sites waar we de feitelijke vorm van constructie uit die tijd kunnen bestuderen. ”

    In de middeleeuwen in de Tsjechische landen hadden alleen burgers officieel het recht om bier te brouwen, tot het Verdrag van Saint Wenceslas in 1517, waarin het monopolie werd ingetrokken, en de adel kwam in het spel.

    Maar het was pas in 1576 dat Krištof Popel van Lobkovic een brouwerij installeerde in hrad/kasteel Kost, het nieuwe paleis met zijn naam dat hij naast de oorspronkelijke vestingwerken had gebouwd.

    Radek Novák zegt dat de opgraving een aantal vaten heeft blootgelegd waarin bier werd gebrouwen, samen met een oven en funderingen gemaakt van het overvloedige zandsteen in de regio Boheems Paradijs. Munten opgegraven op de site bevestigen dat het brouwhuis stopte met functioneren in de vroege 19e eeuw.

    "Deze vierkante, solide fundering bevatte ooit een zogenaamd" sloopbak ", een vat waarin het water en de mout werden gemengd ... We vonden overal munten. De jongste zijn uit de jaren 1830, wat overeenkomt met de tijd van een andere grote reconstructie, toen een nieuw brouwhuis werd gebouwd. ”

    De laatste partij bier die op de nieuwere locatie werd gebrouwen, werd ergens in 1942 gemaakt, midden in de Tweede Wereldoorlog.
    Tot 1946 werden bieren van andere locaties ook gebotteld in hrad Kost.

    Volgens beheerder van het kasteel Kost, Jan Macháček, zijn plannen om de fundamenten van het oudere brouwhuis te herstellen en er rondom beschermende glazen wanden te plaatsen met daarbij een nieuw restaurant.

    Het maakt allemaal deel uit van een doorlopende complete reconstructie van het historische landgoed, dat kort na de Fluwelen revolutie werd teruggegeven aan de adellijke familie Kinský. Het kroonproject van 100 miljoen begon in april en zal naar verwachting tot 2021 duren.
    Bron radio.cz/en.
     
    Ad Verschoor vindt dit leuk/interessant.

Deel deze pagina