Hou gaat het met "onze" kopschoppers?

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door camyl, 07-08-2018.

 1. Mogelijk langere straf na mishandeling Praagse ober

  PRAAG - Twee Nederlandse broers die worden verdacht van het mishandelen van ober Miroslav in Praag, kunnen daar langer achter de tralies verdwijnen dan eerder gedacht. Het Openbaar Ministerie (OM) in de hoofdstad Praag beschouwt de vechtpartij nu als een poging tot moord.

  Bron: De Telegraaf
   
  Luigi vindt dit leuk.
 2. Goede zaak.
   
 3. Gerechtigheid!!
   
 4. En wat is hier gerechtig aan? Omdat het in de media was wordt de straf hoger?
  Zolang er mensen voor ergere dingen minder straf krijgen kan je in dit geval niet van gerechtigheid spreken.
  En als je het niet met me eens bent, onderbouw je komentaar dan ook gelijk even.
   
  Kohout vindt dit leuk.
 5. Franky

  Franky Donateur

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het die ober vergaat en of hij ueberhaupt zijn oude beroep zal kunnen oppakken. Maar goed, dat is niet waar dit topic over gaat. Maar de media aandacht zal ongetwijfeld van invloed zijn geweest op de strafmaat. Ik kan daar persoonlijk niet mee zitten en voel ook niet de drang zuks te onderbouwen. Maar ik begrijp Kobus wel...
   
 6. Er staat nergens dat de straf hoger is omdat het in de media was. Mensen op deze manier volledig verrot trappen is erg slecht gedrag, als je er dan bij optelt dat ze ook nog kickboxers zijn begrijp ik zeker dat er anders naar gekeken wordt.
   
  Franky, camyl en PuNkEnStEiN vinden dit leuk.
 7. Nee, dat heeft er niets mee te maken.

  Ik zou niet weten waarom, iedereen die zijn hersens kan gebruiken snapt dat je iemand nooit zo mag mishandelen als hij alleen iets tegen je gezegd heeft!!
   
  camyl, dennuzzz en PuNkEnStEiN vinden dit leuk.
 8. Noodweer. noodweerexces, doodslag, gekwalificeerde doodslag en moord. Dat zijn zo ongeveer de smaken waar het O.M. uit kan kiezen. Poging tot moord moet een voorbedachte rade in zich dragen en als simpele lezer van dit gebeuren lijkt mij dit enorm lastig te bewijzen voor het O.M.. Doodslag of gekwalificeerde doodslag lijkt mij haalbaarder. Maar goed, ik ben het O.M. niet.
  En als je de Tsjechische kranten leest is dit ook waar het O.M. op doelt, niet op poging tot moord. Dit laatste bestaat niet eens in het strafrecht trouwens in Tsjechie.

  En dan even Corrie. het valt mij op dat u wel erg vaak wat roept en om vervolgens een ieder die dit niet wil zien of er niet mee eens is, met verbale uitroeptekens te mishandelen. De vraag om uitleg is legitiem in mijn optiek. Die beantwoorden met oogkwetsende uitroeptekens om het eigen gelijk te benadrukken is ietwat abject.

  Het filmpje liet namelijk ook zien dat de agressie ook wel degelijk bij de ober aanwezig was. Dit geeft uiteraard geen enkel excuus iemand helemaal in de kreukels te slaan, maar de ober is ook geen maagdelijk blaadje qua gedrag. Net zoals veel bedienend personeel in de Praagse horeca trouwens. Zelden zoveel gajes als in Praag gezien wat in die bedrijfstak werkzaam is.
   
  Kohout, zapalky en A.Smit vinden dit leuk.
 9. Ja, het is waar, ik ben gek op uitroepteken. Neemt niet weg dat ik bij dit onderwerp toch echt vind dat onze landgenoten begonnen en veel te ver door zijn gegaan met schoppen, daar mag van mij een behoorlijke straf op staan. Zo denk ik er over. (Jaja, en dit allemaal zonder uitroeptekens.)
   
  curious, smileyfromcz en camyl vinden dit leuk.

Deel deze pagina