Honden en zwemmen

Topic in 'Kamperen' gestart door b.vanderheijden, 18-04-2011.

 1. Hoi allemaal,

  Ik hoop dat er iemand is die een antwoord kan geven op mijn volgende vraag.
  We gaan dit jaar voor de eerste keer in Tsjechie kamperen. We nemen tijdens onze vakantie altijd onze hond mee. ( wil er ook wel eens tussenuit nl en gedraagt zich ook altijd keurig op vakantie ) Nu zie ik dat er volop meren zijn in Tsjechie met een flink aantal campings in de buurt.
  Mag de hond ook gewoon zwemmen in die meren of geld daar meestal een verbod voor, wat wij helaas steeds vaker tegenkomen in andere landen. Er is nl. niets zo erg als een hond die graag zwemt en waar je dan tegen moet zeggen dat hij het water niet in mag. Als je ooit een heeel zielig kijkende hond wilt zien dan moet je die van ons op zo'n moment maar eens aankijken. We gaan natuurlijk ook niet op een strandje met de hond liggen waar veel mensen aan het zwemmen zijn.
  Heeft iemand hier ervaring mee of moet ik onze hond gaan vertellen dat hij zijn snorkel en flippers weer thuis moet laten?

  Groetjes, Beppie
   
 2. beste Beppie, wij zij vaak te gast geweest op Camping Eden in Jinolice bij Jicin. Deze Camping ligt aan een meertje, heel mooi met daar acher bos met rotspartijen. De tenten of wat ook staan daar direkt aan waater en men kan zo het waater in.De honden doen daar zwemmen en het gaat er gemoedelijk aan toe.Ik heb geen aandeelen in die Camping en schrijv wat ik er zo zag.
   
 3. Bij ons is het ook geen probleem. De honden kunnen lekker in de Elbe.
   
 4. Geweldig Mazackova en Jan.
  Ik ben in ieder geval weer een beetje gerust gesteld en ik hoop dat het op meerdere campings zo zal gaan want we zijn wel rondtrekkers. Jullie hebben onze hond Sam in ieder geval erg gelukkig gemaakt. Dank je
   
 5. Tussen haakjes Jan, ik heb net effe het "bij ons" gegoogeld en ziet er prima uit daar bij jullie. De camping is genoteerd en als we in de buurt zijn komen we zeker camperen.
   
 6. Als je ooit een heeel zielig kijkende hond wilt zien dan moet je die van ons op zo'n moment maar eens aankijken.

  Laat je niet inpakken door zo'n zielig kijkende hond hoor Beppie, daar zijn ze goed in, ik had er ook zo een.
   
 7. Onze hond kijkt heel zielig als hij in of door het water moet.
   
 8. Nou, die van ons kan niet wachten om in het water te springen, en dan nog het liefst stenen van de bodem opduiken. Ook zo'n leuke hobby van haar.
   
 9. Stenen zat, maar ze zijn wel zwaar.
   
 10. Geen probleem voor die van ons. Ze is zelf ook nogal uit de kluiten gewassen.
   
 11. Wat voor merk is het?
   
 12. Pas wel op voor scherpe stenen .Onze labrador heeft op kempAnnin een flinke snee in zijn poot opgelopen . Ze zwom in de Otava-rivier

  Dierenartsen zitten bijna overal en kosten niet veel.
   
 13. Houdt-ie ook van kippen???:D
   
 14. Uhh Jan..?? Ik durf het bijna niet te vragen.. Maar, mag ik er ook in..??
   
 15. Alleen als je drie keer blaft en pootjes geeft.
   
 16. Lijkt sprekend op een Rotweiler maar dan met staart en smaller.
   
 17. Oh ja, en ze houd zeker van kippen. Hebben er hier een stuk of 20 los rond lopen. Geen probleem. Ze heeft vorig jaar zomer zelfs 2 kleine kuikentjes mee opgevoed. Die waren kloek loos. ( waarschijnlijk uitgebroed door een duif ) Die 2 kippetjes lopen nog steeds heel de dag achter de hond aan. 1tje springt er zelfs altijd op zijn rug om mee naar binnen te kunnen. Onze hond maakt nl zelf de deur open.
   
 18. Ook bij ons vinden honden het vaak geweldig. Ze kunnen gelijk vanaf de camping zwemmen in de rivier en wandelen in het bos.
   
 19. En bij ons gelijk achter de waterval en wandelen die van mij loopt altijd los
   

Deel deze pagina