Holandština Utrecht

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ahoj, právě jsem se přestěhovala za přítelem do Utrechtu a protože se mi zatím nepodařilo sehnat práci, chtěla bych se naučit holandsky, abych měla více pracovních možností. Víte někdo o nějakém jazykovém kurzu v Utrechtu, pokud možno nějaký intenzivní tak na měsíc? Našla jsem jenom ten, který nabízí Babel a který stojí skoro 700 euro. Mohl byste mi někdo poradit jestli existují i jiné nebo jestli máte s Babel alespoň nějaké zkušenosti? Děkuji strašně moc!

Případně kdybyste někdo z okolí Utrechtu věděl o jakékoli práci (opravdu bych brala téměř cokoli), kterou bych mohla dělat i bez velké znalosti holandštiny?
 
Ahoj, akurát teraz si pozerám toto fórum, a narazila som na teba :) pretože mám rovnaký problém ako ty pred rokom :) preto som sa ťa chcela opýtať či si našla nejaký dobrý kurz pre začiatočníka, alebo nejakú učiteľku v Utrechte...za odpoveď vopred ďakujem :)
 
Ahoj,
asi tě moc nepotěším, ale aspoň odpovím. Neměla jsem moc peněz a kurzy byly poměrně drahé, tak jsem si nakonec našla jenom nějaké hlídání a učilo mě několik známých. Nejvíc mi pomohlo číst holandské knížky a koukat na televizi. Ale pořád vlastně holandsky neumím pořádně. Teď jsem se přestěhovala do Maastrichtu a studuju, takže holandštinu vlastně nepotřebuju. Zkus možná hledat přes univerzitu, protože spousta studentů by si asi ráda přivydělala klidně i učením holandštiny, ale já sama jsem nakonec do žádného kurzu nešla, tak ti nemůžu poradit. Přeju hodně štěstí a ať se máš v Utrechtu líp než já... ;)
 
Bovenaan