Hoe gaat het met "onze" kopschoppers?

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door camyl, 07-08-2018.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Geheime troef advocaten: De ober Miroslav viel op zijn hoofd en verwondde zichzelf!

  De politie kwalificeerde hun aanval van april als een poging tot moord.
  Maar dit kan worden voorkomen door de geheime troef van de advocaten van de broers. Ze merkten op een van de belangrijkste camerabeeldendat dat de ober tijdens het gevecht op de grond viel en zijn hoofd tegen de tegels sloeg, wat de echte reden voor zijn ernstige verwondingen zou kunnen zijn, in plaats van een harde schop in het gezicht!

  Een door het gerecht aangestelde deskundige zal beoordelen of hun claim waar is. Armin's advocaten eisten de oproeping van Chief Executive Hladík, Rechter Tomáš Kubovec stond hen toe en zijn ondervraging zou eind april moeten plaatsvinden. Ze hebben vandaag zelfs gevraagd om projectie op een groot scherm toe te staan, zodat ze het moment in detail kunnen analyseren.

  Advocaat van ober Miroslav Michal Marini probeerde de dagvaarding van de voorgestelde kenner aan te vechten door te zeggen dat hij een ontrouw persoon is, wat aangeeft dat hij geen goede ervaring met hem had. De rechter heeft hem echter van zijn stuk gebracht, met het argument dat hij integendeel een zeer bekwame expert is.

  Of dergelijk bewijs de broers van Nahvi zou kunnen helpen, zal worden aangetoond door verdere rechtszittingen. Het proces zal morgen worden voortgezet met een verklaring van de restaurantmanager, waar de aanval plaatsvond, enkele deskundigen en getuigen.
  goochelvertaling van bron: expres.cz.

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Hieronder nog maar eens de originele video's van de politie met beelden van de vechtpartij.


  Hier zie je na 5 sec. de ober links boven lopen naar het terras, vanaf 45 sec. begint het gevecht.


  Hier komt de ober bij 14 sec. aanlopen en escaleert het na 47 sec.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Nu vraag ik me af over hoeveel alcoholische consumpties ging het eigenlijk die ze meebrachten?
  Was dat een persoon met een blikje of waren dat meerdere personen?
  Ze waren in een nabij gelegen park geweest en wilden wat eten.
  Enkele mannen van de groep ging op zoek naar een eetgelegenheid.
  Er stond geen bordje op de tafel dat die gereserveerd was toen ze aankwamen.
  De anderen liepen nog rond en kwamen op de woordenwisseling af.
   
  Laatst bewerkt: 15-04-2019
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Getuige: 'Oberschoppers' Armin en Arash niet betrokken bij uitbreken ruzie Praag.

  De Haagse broers Armin en Arash N. stonden vandaag opnieuw voor een Tsjechische rechter. De vechtpartij in Praag vorig jaar april, waarbij ze ober Miroslav ‘Mirek’ Vitek onder invloed van drank letterlijk het licht uit de ogen sloegen en schopten, kan het duo op 18 jaar cel komen te staan. Hen wordt poging tot moord verweten. Verslaggever Victor Schildkamp was in de rechtszaal en volgde de zaak live.
  Lees verder bij bron ad.nl.

  ’Waarom gaf u een van de mannen een duw? Ze gingen toch al weg?’
  Manager mishandelde ober gaf eerste aanzet tot geweld.

  PRAAG - Wie was nu precies de aanstichter van al het geweld dat op 21 april vorig jaar ober Miroslav Vitek bijna het leven kostte? Op de tweede dag van het strafproces in Praag tegen twee Nederlandse broers bleef dat onduidelijk, alle pogingen van rechtbankvoorzitter Tomás Kubovec om erachter te komen ten spijt.
  Lees verder bij bron telegraaf.nl.

  Het was interessant om de rechtszaak via de tweets van Journalist nieuwsdienst AD en de Rechtbankverslaggever De Telegraaf te volgen. :toppie: 30 april gaat deze zaak verder.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  De tweede dag van het proces met de Nederlandse broers begon met informatie van Dr. Alena Gay, expert op het gebied van de psychiatrie. Ze beoordeelde beide beklaagden. In het verleden vond de expert geen psychische stoornis of stoornis op het moment van de misdaad of ten tijde van het deskundigenonderzoek. "Ik heb de cognitieve, controle- of cognitieve vaardigheden niet verminderd. Als ze onder invloed van alcohol zouden blijken te zijn, zouden hun controlemogelijkheden zachtjes worden verstoord, niet substantieel, "zei de expert.
  "De aanval was fysiek gecoördineerd, het was gericht", zei ze. Zelfs als de broers onder invloed van alcohol waren, zoals ze maandag zeiden, zouden hun controlevaardigheden volgens de expert slechts in beperkte mate worden verminderd. Evenzo zei psycholoog Petr Weiss dat resocialisatie bij beide mannen gunstig is. Hij heeft zowel Armin als Aräsh gerangschikt als mannen van bovengemiddelde intelligentie en niet gevaarlijk voor de samenleving. Hij zei dat beide broers erg op elkaar leken. "Ik vond geen pathologisch verhoogde neiging tot agressief gedrag, "zei Weiss.

  Restaurantmanager Milan M zei dat hij ten tijde van de aankomst van de Nederlandse groep aan een tafel zat met kennissen, dus de inkomende mannen konden zich niet voorstellen dat hij een lokale manager was. Twee leden van de groep gingen aan de gereserveerde tafel zitten met hun eigen drankje. "Ik wees erop dat de tafel gereserveerd is en dat ze hier niet met hun eigen drankje kunnen komen. Ze zeiden dat het me niet kon schelen, maar een vriend heeft het hun verteld dat kan hij, omdat ik een manager ben, "zei Milan M. Hij voerde aan dat de Nederlanders zijn collega's en hem een racist hadden genoemd.
  Rechter Tomáš Kubovec vestigde echter de aandacht op het fundamentele feit dat Milan M de beklaagden hadden vastgepakt. Het is een situatie die duidelijk zichtbaar is op belangrijke camera-opnames. Een groep Nederlandse toeristen besloot om de plaats te verlaten na een verbaal conflict, dat volgens getuigen spuugde en blijkbaar de stoel schopte. Ze waren de rug toegekeerd toen manager Milan Mareš begon te rennen en na drie stappen liet hij een van de groepsleden op de grond vallen. En het is deze situatie dat het hele gevecht is begonnen.

  Dit moment was inderdaad ook cruciaal in de getuigenissen van andere opgeroepen getuigen. Rechter Kubovec vroeg ze allemaal naar dit moment in kwestie. Het lijkt een moment te zijn dat in het hele geval van groot belang kan zijn.

  Uit de ruzie kwam een van de kelners die de restaurantmanager kwam helpen, er het slechtst uit. Na de aanval bleef hij bewusteloos liggen. De ober had onder andere bloedingen in de hersenen, zijn kaak was op drie plaatsen gebroken, een gat in zijn slaap of een oog dat bijna uit de oogkas was ontwricht. Volgens zijn woorden heeft hij een schadevergoeding van 2,6 miljoen kronen geleden.

  De rechter hoorde een deskundig oordeel over de gezondheid van de ober Miroslav, die een ernstig letsel opliep na een gevecht met de Nederlanders en bewusteloos raakte. Zoals de ober hem gisteren vertelde, had hij psychische problemen, gebruikte hij medicijnen, sliep hij slecht en was hij ziek.
  Psychiater, Petr Navrátil, bevestigde dat een posttraumatische stressstoornis is gediagnosticeerd die ontstaat na zware stress.
  Volgens een vraag van de rechter Tomáš Kubovec, wat is de voorspelling voor de toekomst, zei de expert dat de overgrote meerderheid van deze aandoeningen verdwijnt binnen twee jaar.
  "Een kleinere deel blijft na twee jaar over, dan praten we over een posttraumatische verandering van persoonlijkheid. Ik geloof dat de prognose in dit geval redelijk goed moet zijn, "zei Petr Navrátil in de rechtszaal.

  De deskundige getuige van zelfverdediging en gevechtskunst Alois Konečný kwam ook aan het woord.
  "Armin lijkt niet op een krijgskunstenaar. Het is een onstabiele houding als hij staat en zijn voeten bij elkaar heeft. Bovendien zou één trap genoeg zijn voor een getraind persoon, en het slachtoffer zou knock-out gaan, hij zou iemand niet tien keer hoeven slaan, "zei Konečný. In dezelfde geest gaf de expert ook commentaar op Armin's broer Aräsh. Zelfs zijn stoten of trappen vertonen geen tekenen van professionaliteit.
  Bronnen oa blesk.cz, novinky.cz, expres.cz + lidovky.cz.
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  David M, die de avond ervoor in de club James Dean een klap kreeg eist compensatie van 20 duizend kronen. Of dit door de rechter bewezen wordt valt te betwijfelen, want er zijn tegenstrijdige verklaringen in die zaak.
   
  Laatst bewerkt: 16-04-2019
 3. Dus de ober heeft PTSS, wat mij begrijpelijk lijkt. De andere fysieke klachten kunnen volgens de deskundige, binnen twee jaar verdwenen zijn.
  En dan 2,6 mio Kroon eisen? Dat is meer dan de ober in zijn hele leven bij elkaar krijgt met een normale baan in de horeca. Dit opgeteld bij zijn houding, zijn vele interviews en het feit dat zijn manager een onfrisse start aan het geheel gegeven heeft, roept mijns inziens om een woord: Ordinaire geldklopperij; laten we die Hollanders eens uitkleden.

  De Hollandse “ heren” hebben Nederland geen dienst bewezen met hun agressieve gedrag, maar de ober en zijn manager bewijzen Tsjechië een slechte dienst. De vooroordelen over Tsjechië worden weer eens bewezen door beide heren....
   
  dennuzzz en kobus vinden dit leuk.
 4. 100.000 euro lijkt me tamelijk weinig.
  in praag maandelijks minimaal 35.000 kc =1372 eurox12 16470 pj.
  ga er van uit dat je minimaal 3 jr niet kan werken 49000 euro.
  dan zal het nog geruime tijd duren voordat je nieuw werk vindt en dit kunt doen.
  belastingen zdravotni etc. 32% 68000 euro netto.
  en de rest van je leven sappelen,dit kom je nooit meer boven.
  tel daar de inflatie elk jaar bovenop...
  wat veel lijkt in het begin ,blijft niet veel van over.

  ps welke vooroordelen over tsjechie ???
   
 5. Een ober in Praag heeft nooit 35.000 kc. Zelfs daar is dat onmogelijk.

  En de vooroordelen over Tsjechie? Nou, heb je even..
  Onbeschoft volk die om alles proberen buitenlanders af te zetten;
  Als buitenlander verlies je het hier altijd;
  Xenofoob volkje;
  etc..

  Niet perse mijn mening, maar wel de gemiddelde mening van Hollanders die ik gesproken heb...
   
  kobus en Kohout vinden dit leuk.
 6. zelfs hier betalen ze al vanaf 20-25000 kc ongelooflijk.
  en Praag is altijd duurder.
  maar goed, punt is dat die man zijn leven voorbij is.
  naarmate je ouder wordt gaan er ieder jaar deuren (kansen) dicht.
  3 jr uit het arbeidsproces, misschien wilde hij wel net rechten gaan studeren.....
  en elke medische ingreep, plaat in je hoofd, knie operatie, ptss komt op latere leeftijd terug.
  En kom je boven de 50, telt dit een stuk harder.
  Ik vind 100.000 euro een aalmoes voor dit.
   
 7. Naar mijn mening heeft de ober deze keer gewoon de verkeerde uitgekozen om een paar klappen te geven. En dat hij door de media zielig wordt gevonden buiten ze maximaal uit. Had hij die klappen gehad van een Tsjech, dan had er niemand iets van gezegd en was er van schadevergoeding helemaal geen sprake geweest. En zoals het nu draait zouden de broers hem moeten aanklagen wegens schade aan hun goede naam en verlies van hun baan. Een jaar in de bak voor zelfverdediging?
   
  Olivier en Kohout vinden dit leuk.

Deel deze pagina