Hoe gaat het met "onze" kopschoppers?

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door camyl, 07-08-2018.

 1. Mogelijk langere straf na mishandeling Praagse ober

  PRAAG - Twee Nederlandse broers die worden verdacht van het mishandelen van ober Miroslav in Praag, kunnen daar langer achter de tralies verdwijnen dan eerder gedacht. Het Openbaar Ministerie (OM) in de hoofdstad Praag beschouwt de vechtpartij nu als een poging tot moord.

  Bron: De Telegraaf
   
  Saman en Luigi vinden dit leuk.
 2. Goede zaak.
   
  Saman vindt dit leuk.
 3. Gerechtigheid!!
   
  Saman vindt dit leuk.
 4. En wat is hier gerechtig aan? Omdat het in de media was wordt de straf hoger?
  Zolang er mensen voor ergere dingen minder straf krijgen kan je in dit geval niet van gerechtigheid spreken.
  En als je het niet met me eens bent, onderbouw je komentaar dan ook gelijk even.
   
  Kohout vindt dit leuk.
 5. Franky

  Franky Donateur

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het die ober vergaat en of hij ueberhaupt zijn oude beroep zal kunnen oppakken. Maar goed, dat is niet waar dit topic over gaat. Maar de media aandacht zal ongetwijfeld van invloed zijn geweest op de strafmaat. Ik kan daar persoonlijk niet mee zitten en voel ook niet de drang zuks te onderbouwen. Maar ik begrijp Kobus wel...
   
 6. Er staat nergens dat de straf hoger is omdat het in de media was. Mensen op deze manier volledig verrot trappen is erg slecht gedrag, als je er dan bij optelt dat ze ook nog kickboxers zijn begrijp ik zeker dat er anders naar gekeken wordt.
   
  Franky, camyl en PuNkEnStEiN vinden dit leuk.
 7. Nee, dat heeft er niets mee te maken.

  Ik zou niet weten waarom, iedereen die zijn hersens kan gebruiken snapt dat je iemand nooit zo mag mishandelen als hij alleen iets tegen je gezegd heeft!!
   
  camyl, dennuzzz en PuNkEnStEiN vinden dit leuk.
 8. Noodweer. noodweerexces, doodslag, gekwalificeerde doodslag en moord. Dat zijn zo ongeveer de smaken waar het O.M. uit kan kiezen. Poging tot moord moet een voorbedachte rade in zich dragen en als simpele lezer van dit gebeuren lijkt mij dit enorm lastig te bewijzen voor het O.M.. Doodslag of gekwalificeerde doodslag lijkt mij haalbaarder. Maar goed, ik ben het O.M. niet.
  En als je de Tsjechische kranten leest is dit ook waar het O.M. op doelt, niet op poging tot moord. Dit laatste bestaat niet eens in het strafrecht trouwens in Tsjechie.

  En dan even Corrie. het valt mij op dat u wel erg vaak wat roept en om vervolgens een ieder die dit niet wil zien of er niet mee eens is, met verbale uitroeptekens te mishandelen. De vraag om uitleg is legitiem in mijn optiek. Die beantwoorden met oogkwetsende uitroeptekens om het eigen gelijk te benadrukken is ietwat abject.

  Het filmpje liet namelijk ook zien dat de agressie ook wel degelijk bij de ober aanwezig was. Dit geeft uiteraard geen enkel excuus iemand helemaal in de kreukels te slaan, maar de ober is ook geen maagdelijk blaadje qua gedrag. Net zoals veel bedienend personeel in de Praagse horeca trouwens. Zelden zoveel gajes als in Praag gezien wat in die bedrijfstak werkzaam is.
   
  Azum, Kohout, zapalky en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 9. Ja, het is waar, ik ben gek op uitroepteken. Neemt niet weg dat ik bij dit onderwerp toch echt vind dat onze landgenoten begonnen en veel te ver door zijn gegaan met schoppen, daar mag van mij een behoorlijke straf op staan. Zo denk ik er over. (Jaja, en dit allemaal zonder uitroeptekens.)
   
  curious, smileyfromcz en camyl vinden dit leuk.
 10. De gene die nog vast zit zal de taal ondertussen wel onder de knie hebben, veel anders heeft hij niet te doen. Kan hij tenminste kletsen met zijn kamergenoten :D
   
  zapalky, Franky en A.Smit vinden dit leuk.
 11. Lool,:lezen: zal hij later weinig aan hebben denk ik, na zijn straf mag hij waarschijnlijk erg lang CZ niet meer in.
   
 12. emailen met opgedane kennissen is ook een optie!! :ja:
   
  A.Smit vindt dit leuk.
 13. Franky

  Franky Donateur

  Vraag me af of daar wel plek voor is in dat hoofdje :kwaad:
   
  zapalky vindt dit leuk.
 14. Oberschoppers ook met kerst in Tsjechische cel, rechtszaak volgend jaar

  Armin en Arash N., de twee Nederlanders die in april van dit jaar een ober in Praag zwaar mishandelden, blijven in de cel. Een poging van hun advocaat om ze onder voorwaarden vrij te krijgen, is afgewezen. Het onderzoek in de zaak wordt als het goed is eind december afgerond. Waarschijnlijk in februari of maart zal de inhoudelijke rechtszitting plaatsvinden.

  Buitenlandredactie 29-11-18

  Armin en Arash maakten deel uit van een groep van zeven vrienden die in april een vrijgezellenfeestje vierden in Praag. Bij restaurant Polpo kregen ze ruzie met de obers omdat ze hun eigen meegenomen drank op het terras wilden drinken. In de vechtpartij die ontstond sloegen de broers het hardst in op ober Mirek, die zwaargewond in het ziekenhuis belandde.

  Dankzij camerabeelden werden de mannen op het vliegveld gepakt. Vijf van hen kregen voorwaardelijke straffen en boetes of werden vrijgesproken, maar Armin en Arash zitten al zeven maanden vast en worden vervolgd voor poging tot moord. Voor de Haagse broers dreigt tien tot achttien jaar cel.
   
  camyl, kobus en A.Smit vinden dit leuk.
 15. kuurgast

  kuurgast Donateur

  De ober die door buitenlanders in Praag werd aangevallen, moest terug naar de operatiekamer.

  "Hij heeft nog steeds problemen met zijn oog, die helaas niet genas, dus besloten de artsen om nog een operatie te ondernemen. De procedure omvatte ook kaken, de getroffen persoon heeft titaniumplaten, die op de een of andere manier moest worden opgelost, omdat de kaken om hem heen de hele tijd opgezwollen waren. De artsen besloten daarom naast de ogen ook met de kaak om te gaan", gaf commentaar op de operatie van woensdag, de voormalige criminoloog en de woordvoerder van de aangevallen man Jiri Brych.
  Het ziekenhuis bevestigde de opname en operatie van Miroslav.
  Bron zpravy.idnes.cz + novinky.cz.
  ----------------------------------------------------------------------------------------
  Toevallig kwam ik vorige maand een berichtje tegen:
  De gehandicapte Adamek werd gesteund door de gehavende ober Mirek.
  Hij zelf ervoer wat hulpeloosheid was. Het is niet zo verwonderlijk dat de ober Miroslav V (35), die in april een groep toeristen die hem bijna heeft gesmoord, helpt anderen.
  Adams Miroslav stuurde Adam 2 222 kronen (circa 85 euro) en vergezelde zijn geschenk: "Veel sterkte en geluk voor Adamek in het gevecht en voor je ouders. Wenst Mirek , zelf napadený číšník uit Praag.'
  Bron extra.cz.
  ------------------------------------------------------------------------------------------------
  Zoals men hier wel zal weten , volg ik regelmatig de discussies onder de berichten in de Tsjechische media.
  Wat me over deze zaak opvalt is het grote aantal mensen die ze op een lijn plaatsen als terroristen.
  Maar er zijn ook andere geluiden , zoals waarom het zolang duurt voor de rechtszaak begint.
  Wat ik begrepen heb is dat de recherche wacht op een rapport wat ze van hun Nederlandse collega's hebben gevraagd.
  Vandaag de volgende reactie die ik wil delen mbv goochelvertaling:

  "Natuurlijk verdienen ze een strenge straf, alleen om het nooit meer te laten gebeuren. Aan de andere kant, ik weet niet waarom ik het gevoel heb dat de heer meer dan de gezondheid is om zo veel mogelijk geld uit deze zaak te schrapen en een beetje een media-gezicht te worden."
   
 16. Tja en zo heeft iedereen er een mening over; er zullen even zovele tegengestelde meningen te vinden zijn. Maar omdat je deze specifieke mening zo nadrukkelijk wil delen, neem ik aan dat jij er ook zo over denkt, kuurtje? :confused:
   
  kuurgast vindt dit leuk.
 17. kuurgast

  kuurgast Donateur

  @PuNkEnStEiN Ja, zie mijn bericht uit een ander topic:
  Als het blonde Hollanders waren geweest werd er heel anders gereageerd.
   
 18. Het is nog maar de vraag of die 7 jaar (wat inderdaad opmerkelijk weinig is) overeind blijft in hoger beroep. Kan zomaar toch weer hoger uitvallen. En die 10 tot 18 jaar voor de kopschoppers is nog niet opgelegd, de rechters moeten hun werk nog doen.
  Ik vind dat in beide gevallen flinke straffen uitgedeeld mogen worden, blond of niet. Niemand heeft behoefte aan dit soort gajes, dus sluit ze maar lange tijd op.
  Waar ik een beetje vieze smaak van in de mond krijg, is dat steeds de suggestie wordt gewekt dat die ober alleen maar publiciteit zoekt om er bekend van te worden. Alsof de feiten daardoor minder erg worden en de straf daarom lager zou moeten uitpakken. Het gaat niet om wat het slachtoffer achteraf doet, maar om wat de daders gedaan hebben.
   
  Franky, A.Smit, Olivier en 2 anderen vinden dit leuk.

Deel deze pagina