Hledam kamarady z Maarnu, nebo okoli Utrechtu

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

No, dovča...teď to bylo spíš takové nabité povinnostmi, ale v září jsem tam byla vyloženě na dovolené. Studuju v Olomouci druhým rokem nizozemštinu a tak se do Nizozemska vždycky hrozně těším a jsem nadšená absolutně vším:ja: Teďka jsme byli akorát na Univerzitě v Utrechtu zakončovat společný projekt studentů z Utrechtu a z Olomouce. Kdybys chtěla pomoct s jazykem, tak dej určitě vědět, mám spooooustu materiálů;)
 
noo jazyk mi do hlavy obsolutne neleze.. :( Jsem si myslela, že mi budou dětičky pomáhat, a zatím mě dohání k šílenství tak akorat, to je same ne a proc a nechci... doufam, ze to bude jen lepsi.. no jo, odesla jim minuly tyden jejich oblibena aupair (holandanka), ktere rozumeli.. tak holt mi to davaji sezrat.. ale holandstinu se chci naucit.. mas nejake materialky pro zacatecniky :) nebo co bych mi poradila abych se naucila nejdriv.. abych se chytla..
 
Já sice s au-pair zkušenost nemám, ale s vlastními příbuznými zkušenosti více než dostatečné:D
To se určitě poddá. Jinak moc fajn jsou na začátek třeba dětské pohádky, jestli znáš Jip en Janneke nebo Nijntje?
To se moc fajn čte a není to ani složité a mohla bys třeba i předčítat dětem :denk:
Něco mám doma, tak bych ti to mohla nafotit a poslat :)
 
ok, diky za info.. Nejake knizky tu maji, tak se kouknu po necem lehkym..
Moc slovicek neznam, slovnicek na netu je sice dobry pro preklad, ale nekdy to pise fakt bludy, tak si nejsem jista zda je to dobry prelozeni..
Mam takovou knizku holandstina pro cechy.. je oranzova.. zatim jsem u 6 lekce.. :)
Nechce to do hlavy ..
 
Ahoj Jann.y,
Maarn se teda moc neda nazyvat mestem, ale budiz. Ja bydlim v Soesterbergu, To je mezi Utrechtem a Amersfoortem (mimochodem Amersfoort je taky krasny mesto).
Do Utrechtu to mam asi pulhodky autobusem. Jestli chces, tak se muzem nekdy sejit o vikendu, ale asi bych sebou musela vzit nasi Elisku.
Muj muz v sobotu vetsinou pracuje a nedele je nas "rodinny den". No a jak probihal druhy tyden v NL?
Aupairky, ktere tu jsou pres Student Agency z CR zajistuje World Wide Aupair and Nanny z Amsterdamu. Ale projela jsem jejich slozku a zadnou Cesku tam nemaji, tak nevim, jak to ted je. Na Xchatu taky byva skupina Holandsko.
A jinak se da s Cechy seznamit v Amsterdamu v ceskem baru. V Haagu je slovensky obchod a casto tady byvaji uverejneny srazy.
 
Bovenaan