Hezké holky, pivo a korupce

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Cizinci hodnotili Česko: Hezké holky, pivo a korupce

Česko by se potřebovalo naučit, jak se prezentovat v cizině a jak prodat svoji značku, ukázal průzkum Univerzity Karlovy. Ministr pro místní rozvoj chystá nový zákon, který má nynější stav zlepšit. Přesto se počet turistů v Česku v minulém roce zvýšil.

Česko je pro cizince zemí piva, pornografie, levného alkoholu, Milana Kundery a Karlova mostu. Ukázal to průzkum studentů Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy, kteří zkoumali Česko jako značku ve světě. Země se podle nich neumí dobře prezentovat.

Kromě jiného studenti odhalili, že současný přístup k budování značky ČR je nejednotný, značka je roztříštěná a komunikační aktivity postrádají strategii," řekla Zuzana Lešková, která se podílela na vedení kurzu. Studenti při něm dělali jednak vlastní výzkum, jednak spolupracovali s vládními úřady a soukromými firmami.

Studenti zjistili, že 75 procent turistů nezaznamenalo před příjezdem do Česka žádnou reklamu, která by je do země lákala. Téměř polovina neznala hlavní město. Zhruba pro stejnou část turistů má Česko „spíše pozitivní“ obraz. Česko je pak podle cizinců nejvíce srovnatelné s Maďarskem, Slovenskem a Polskem.

Více
 
Bovenaan