Het zit er weer op

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Even een week ertussenuit. De reis ging vanuit Epe naar www.pensionvraz.cz (Beroun) en de vertrekdatum was zondag 27 april. Iedereen had eigenlijk zaterdag al weg gewild, maar het pension was geboekt op zondag. Dus een overnachting onderweg. Normaal rijden we altijd om 4.00 uur weg en dan ben je rond 14.00 uur in Pension Vraz. Maar een overnachting is best wel fijn onderweg, tja we worden allemaal een dagje ouder. :D
Zondagmiddag bij Karel in Pension Vraz en dat is altijd weer thuiskomen, weer even bijkletsen en natuurlijk een pivo en dan op zoek naar de kamer. Het avondeten doen we altijd in het pension, het is daar goed en lekker eten en we beginnen altijd met een heerlijke soep van de dag, de rest van de dag gezellig aan met elkaar kletsen.
Maandag 28 april naar Praag met de auto tot aan Zlicin en dan kunnen de dames los voor een middag winkelen in Metropole.
Dinsdag 29 april Karlstejn www.hradkarlstejn.cz dan weer even de benen strekken voor een leuke wandeling naar boven.
Woensdag 30 april heerlijk weer overdag zitten lezen en spelletjes buiten gedaan, 's avonds bowlen in de Metropole.
Donderdag 1 mei goed weer en een rondwandeling door Praag, nog even in het Hard rock Cafe www.hardrock.com geweest, in een woord geweldig ook al is er geen muziek. Het is een museum op zich, als je er in de buurt bent ga eens naar binnen.
Vrijdag 2 mei Karlovy Vary. Even bij Jan Becher op bezoek geweest (Becherovka) www.becherovka.com
Een leuke rondleiding met de nodige drankjes, een aanrader. Op de terugweg naar het pension hebben we nog sneeuw gehad en het was echt koud. Maar bij Karel is het goed toeven, dus daar kwamen we wel door.
Zaterdag 3 mei, de laatste dag, nog wat inkopen gedaan en je raadt het al: de dames weer op de kooptoer.
Zondag 4 mei de terugreis naar Epe en in dit geval wel in één keer terug. Vertrek om 8.30 en aankomst in Nederland 17.30.

Helaas voor dit jaar zit CZ er weer op, met een kleine kans dat we, als wij in Oostenrijk zijn, in juli op de terugweg toch nog even kijken bij pension Stilec www.stilec.cz tussen Ceske Budejovice en Ceske Krumlov.

Voor iedereen nog een fijne vakantie en kijk goed uit.

Jan
 
Hallo Ad,

Als jou planning dit toelaat zou ik zeggen doen,:top: krijg je geen spijt van.
Stilec is zeker een aanrader en je kunt er goed overnachten maar ook goed eten. Ze hebben appartementen en 2 pers. kamers. De auto staat op een afgesloten terrein achter een hek dat je met behulp van een afstandsbediening opent.
Wij waren daar in oktober vorig jaar en mochten de auto zelfs in de garage zetten. De appartementen staan los van het complex en er is een meer (stilec) waar je zo naar toe kan lopen. Mocht je wat meer foto's willen zien, dan hoor ik het wel.
Onze planning is in ieder geval voor de terugreis vanuit Oostenrijk (juli) nog even bij Stilec een paar overnachtingen te doen. Alvast veel voorpret met het plannen van je vakantie.
 
Bovenaan