Herfstvakantie in Harrachov

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Hallo allemaal,

Gisteravond zijn we thuis gekomen van onze eerste vakantie in Tsjechië en het is ons goed bevallen! We hebben prachtig weer gehad en de herfstkleuren waren al heel mooi.

De reis er naartoe is ons erg meegevallen. Op de heenweg hebben we er 11 uur over gedaan (incl. pauzes), de terugreis iets korter. (Ter info: We komen uit het westen van NL, onder de rook van R'dam.) Op de heenweg zijn we er bij Zgorzelec eraf gegaan, naar Frydlant gereden en daar weg 290 genomen. Een prachtige weg, maar vanuit Frydlant was er een omleiding. Na 1 bordje zagen we nergens meer Raspenava staan, dus zijn via de Tomtom en voorzien van een wegenkaart via Nové Mesto op weg 290 terecht gekomen. Iets om, maar het was geen straf.
Op de terugweg zijn we via Jelenia Gora gereden. Was dus iets sneller, maar de route over weg 290 in Tsjechië vonden we afwisselender.

We hebben onder andere de volgende activiteiten ondernomen:
- Wandelen naar Mumlavsky Vodospad
- Jelenia Gora bezocht (hadden we iets meer van verwacht, helaas...)
- De Certova Hora opgelopen vanaf ons hotel en met de skilift naar beneden.
- Wandelen naar Kamienczyka Wodospad in Polen. Mooi in een kloof. (Hier vonden we het jammer dat je eerst al voor de waterval moesten betalen en daarna ook weer als je verder wilde lopen om het nationaal park in te mogen. Bovendien begon je al met betalen voor de P-plaats. Nou is het allemaal niet duur, maar toch, alles bij elkaar kan het dan toch oplopen)
- Verschillende wandelingen vanuit het dorp/hotel
- Elke dag autoritjes over de kleine(re) weggetjes om meer van het land te zien.

Het met handen en voeten "praten" met de Tsjechen in o.a. winkels was erg grappig. Wij zijn zelf gewend dat men meestal wel een andere taal spreekt, maar dat is in Tsjechië vaak niet het geval. Ook niet in het hotel. Gelukkig bij de receptie wel, deze man heeft veel voor ons kunnen betekenen.

We kunnen terugkijken op een geslaagde vakantie, mede met behulp van een aantal forumleden die ons hebben voorzien van tips. Bedankt daarvoor.

Van de zomer gaan we weer naar Tsjechië!
 
Bovenaan