Hengelsport

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Wie heeft er ervaring met vissen in de Luznice? Waar wordt zoal op gevist, wat voor materiaal, etc etc Graag tips e.d.
B.v.d. Groet Tom
 
Ik heb zelf geen ervaring ermee, maar kan je maar een ding vertellen. Mijn oom in Tsjechie is echt een fanatieke visser, hij zit gemiddeld 3 dagen in de week aan het water. En hij zegt steeds, dat er niets is boven Luznice. Zijn favoriete rivier is dat. Helaas heb ik weinig kontakt met hem, anders zal ik hem wel vragen, of ie wat tips voor je hebt.
Wel een ding weet ik, als hij daar zo over te spreken is, zal jij het vast ook leuk vinden daar.
 
Ha, zoek maar een andere rivier, want ook mijn schoonvader vist 'm al leeg! Het is dus inderdaad een goede vis-rivier; hij vist tussen Tyn nad Vltavou en Bechyne in (beide trouwens leuke plaatsjes). Ik weet weinig van vissoorten en -techniek, maar hij heeft daar wel een meerval van 1,5 meter uit weten te halen. Enge kop hangt nu boven de deur in z'n Praagse huis. Verder karpers geloof ik. Ik kan hem vragen wat voor materiaal hij gebruikt, maar dan krijg ik een Tsjechische term. Kan je daar wat mee? (ik verwacht niet dat 't woordenboek met zo iets specialistisch helpt...)
ps Jelen, waar vist jouw oom precies? Misschien dat ze elkaar kennen, zal je altijd zien...
 
Dat denk ik wel, want dit zijn inderdaad plekjes, waar hij het vaak over had... Ene, die tsjechische termen vertaal ik wel, hoor...
 
Nou Jelen, daar komt 'ie dan: in de Luznice zijn gevangen: kapri (karpers lijkt me), cejni, okouni, stiky, sumci (dat is de meerval), amuri, plotice. En herstel: de sumec (meerval) was 1 meter 60 lang. Maar daar heeft 'ie dan ook een leven lang voor gevist... Type hengel (prut toch?) komt misschien nog... kan niet altijd in SMS duidelijk mijn vraag overbrengen aan m'n schoonvader...
 
Nagekomen bericht: 'vetsinu se chyta na polozenou ale muze to zkusit i na plavanou'. Betekent dat je het zowel staand aan de kant als in het water moet doen of zo???
 
Bovenaan