Heerlijke vakantie in Nyrsko (Sumava)

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

volgend jaar, gaan we terug naar Nyrsko, mensen daar zijn veel vriendelijker tegen toeristen, en niet zo acherdochtig als de inwoners uit het oosten van cz.
voor ons is het de Sumava of een andere land, 10 punten voor west CZ.
 
Wij staan momenteel op deze camping in Nyrsko. De eigenaar is Alena Hošťálková, Franceska is volgens ons de eigenaresse van het winkeltje. Beide dames zijn erg hartelijk en aardig.

Dit is onze doorgangscamping om verder te trekken, maar ze zijn zó aardig dat we nog steeds niet weg zijn. En het weer zit ook mee.

Het zwembad is nu zo verouderd dat de gemeente geen geld meer durft te vragen. Je kunt er dus gratis terecht. Ik hoop wel dat ze hier wat aan gaan doen. Tegels van de bodem zijn deels verdwenen.Verf is hard nodig en water komt uit de rivier (zoals bij veel gemeentezwembaden), dus groening en koud. Toch wordt het zwembad wél ververst, schoongemaakt en van chloor voorzien. Op de zeer warme dagen deze weej (>30 graden) is een koele duik heel welkom. De camping geeft op de website ook duidelijk aan dat het zwembad niet bij de camping hoort en ze opening niet kan garanderen.

Camping zelf is schoon. Aanrader ook voor kleine kinderen vanwege het kleine speeltuintje.

Douchen gaat op zijn Tsjechisch: met goordijntje ervoor en weinig privacy. En douchemuntje voor 3 minuten. Maar dat hoort erbij. Ik vind het geen probleem, maar puberdochters denken hier anders over. Iets om wel rekening mee te houden.

We hebben het hier zalig en zoals het er nu naar uitziet blijven we hier de hele vakantie.
 
Bovenaan