5 osob : 25 dkg hovězího masa, 10 dkg vepřového masa, sůl, 5 dkg másla nebo morku, 3 dkg cibule, 5 dkg mouky, 8 dkg zeleniny, na špičku nože kmínu a mletého pepře, 25 dkg brambor, 2 rajská jablíčka nebo lžíce rajského protlaku.
Hovězí a vepřové maso opereme, nakrájíme na kostičky a osolíme. V kastrole na dobře rozpáleném másle nebo rozehřátém morku si usmažíme do růžova drobně nakrájenou cibuli, do ní vložíme připravené maso, rajská jablíčka a chvíli dusíme. Po chvíli zaprášíme moukou, podusíme, aby mouka ztratila syrovou chut´, zamícháme, zalijeme polévkou ze zeleniny a maso dusíme do měkka. Pak je přidáme do ostatní polévky, do níž vložíme oloupané, na kostičky nakrájené syrové brambory, celý kmín a trochu tlučeného pepře. Polévku vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké.
Hovězí a vepřové maso opereme, nakrájíme na kostičky a osolíme. V kastrole na dobře rozpáleném másle nebo rozehřátém morku si usmažíme do růžova drobně nakrájenou cibuli, do ní vložíme připravené maso, rajská jablíčka a chvíli dusíme. Po chvíli zaprášíme moukou, podusíme, aby mouka ztratila syrovou chut´, zamícháme, zalijeme polévkou ze zeleniny a maso dusíme do měkka. Pak je přidáme do ostatní polévky, do níž vložíme oloupané, na kostičky nakrájené syrové brambory, celý kmín a trochu tlučeného pepře. Polévku vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké.