Gulášová polévka

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

5 osob : 25 dkg hovězího masa, 10 dkg vepřového masa, sůl, 5 dkg másla nebo morku, 3 dkg cibule, 5 dkg mouky, 8 dkg zeleniny, na špičku nože kmínu a mletého pepře, 25 dkg brambor, 2 rajská jablíčka nebo lžíce rajského protlaku.


Hovězí a vepřové maso opereme, nakrájíme na kostičky a osolíme. V kastrole na dobře rozpáleném másle nebo rozehřátém morku si usmažíme do růžova drobně nakrájenou cibuli, do ní vložíme připravené maso, rajská jablíčka a chvíli dusíme. Po chvíli zaprášíme moukou, podusíme, aby mouka ztratila syrovou chut´, zamícháme, zalijeme polévkou ze zeleniny a maso dusíme do měkka. Pak je přidáme do ostatní polévky, do níž vložíme oloupané, na kostičky nakrájené syrové brambory, celý kmín a trochu tlučeného pepře. Polévku vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké.
 
Het zal je wel tegen de culinaire borst stuiten, maar wat ik altijd meeneem uit CZ is een flink aantal Knorr-soepen. Versies die ze jammer genoeg in NL niet (of heel anders) hebben, zoals deze Gulášová polévka, maar ook een flink aantal andere. Uiteraard is zelf maken altijd beter.
 
Bovenaan