Grow Our Humanity; campagne met een optimistische boodschap

Topic in 'Diversen' gestart door Ad Verschoor, 02-10-2020.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Campagne Grow Our Humanity

  #growourhumanity Humanistische inspiratie voor de turbulente wereld in de openbare ruimte in Nederland

  De redding van deze menselijke wereld ligt nergens anders dan in het menselijk hart, het menselijk reflecterend vermogen, de menselijke nederigheid en verantwoordelijkheid.‘ Václav Havel

  havel.jpg

  Net als onze collega’s van het Tsjechisch Centrum in Brussel organiseert nu ook het Tsjechisch Centrum Rotterdam samen met de Ambassade van de Tsjechische Republiek in Den Haag de campagne #growourhumanity.

  We brengen inspirerende quotes van Tsjechische humanisten (Václav Havel, Jan Patočka, T. G. Masaryk, J. A. Komenský) die allen openlijk actief waren naar de Nederlandse openbare ruimte.

  In een tijd waarin de wereld met alle beschikbare middelen vecht tegen een pandemie en voor meerdere mondiale uitdagingen staat, willen we een optimistische boodschap brengen, nadruk leggen op het menselijke en stilstaan bij de toekomst van de wereld, eentje waarin we zelf zouden willen leven. Het humanisme benadrukt de verantwoordelijkheid die we als mensheid ten opzichte van de wereld hebben. Laten we samen nadenken over de waarden waar we op verder willen bouwen.

  De quotes zullen te zien zijn rond het gebouw van de Tsjechische Ambassade in Den Haag, in bibliotheken, cafés en boekhandels. Kijk dus goed rond en mocht er iets tussen zitten dat je bevalt, kun je de quote printen en bijvoorbeeld op je raam hangen of ergens bij je in de buurt (posters zijn op A4 en A3 formaat te downloaden).

  Sledujte #growourhumanity na Instagramu!

  Dit project wordt ook door andere Tsjechische Centra en ambassades gedeeld. Het loopt reeds in Brussel, Stockholm, Luxemburg en Sofia, en ook op andere plekken is men van plan zich bij het project aan te sluiten. Prof. Jan Sokol, Ph.D., CSc., B.A. Francesco Tava, M.A., Ph.D. en Dennis de Gruijter, M.A. waren zo vriendelijk hun medewerking aan dit project te verlenen.

  Plaats: Westersingel 9, 3014 GM Rotterdam
  Datum: 20 oktober t/m 31 december 2020
  Georganiseerd door: České centrum
   
  Saman vindt dit leuk/interessant.

Deel deze pagina