Graag jullie mening...

Topic in 'Het Archief' gestart door PuNkEnStEiN, 08-11-2018.

 1. Ik wil even een vind ik, zacht uitgedrukt, nogal "eigenaardige" ervaring met jullie delen. Gisteravond heb ik op de website van een Tsjechisch vakantiehuis de volgende vraag gesteld:

  "Reservering/boeking onder voorbehoud: is jullie huis in deze periode inderdaad nog beschikbaar?"

  Het gaat om een periode van eind juli tot half augustus 2019, dus we hebben het dan over zo'n 9 maanden in de verre toekomst.

  Al snel kreeg ik antwoord:

  Er volgde een tweede mail:

  Daar had ik niet om gevraagd en ik mailde vanmiddag terug:

  Tja, en toen begon het feest:

  Ik was met stomheid geslagen. Mijn antwoord:

  Reactie van de verhuurder:

  Teruggeschreven:

  Antwoord van de verhuurder:

  Mijn reactie:

  De verhuurder:

  Let wel: we hebben het hier over een huurbedrag van ongeveer € 2000,00 en daar zouden wij nu 33%, oftewel zo'n € 650,00 van moeten betalen. Had ik voor volgende week of een andere nabije periode geboekt, dan zou ik mij nog iets kunnen voorstellen bij een schadeloosstelling, maar we hebben het hier over een periode van 9 maanden verder.

  Ik ben zeer benieuwd naar jullie mening hierover...
   
  Vašek en Plank vinden dit leuk.
 2. Pelhřimov

  Pelhřimov Donateur

  Punk, heb je een rechtsbijstandverzekering? Leg het daar dan gewoon voor.
   
  PuNkEnStEiN en Plank vinden dit leuk.
 3. Schandalig! Het lijkt me goed in ieder geval de website te noemen zodat anderen gewaarschuwd zijn.
   
  zapalky vindt dit leuk.
 4. wel belangrijk voor de anderen om te weten wie de verhuurder is......
   
  zapalky en Plank vinden dit leuk.
 5. Belachelijke reactie. Wellicht hebben ze strict juridisch gelijk, maar dat hoef je zeker niet te halen op deze manier, 9 maanden voor de boeking.
   
  Bewerkt door een moderator: 11-11-2018
  Plank vindt dit leuk.
 6. Wat een vreselijke mailwisseling... en ook een vreselijke site. Op de startpagina staat niet eens waar het huis staat haha.

  Wat ik overigens erg vreemd vind:
  42 dagen is 1,5 maand vantevoren.
  Normaal gesproken is bij het geval van een huurovereenkomst de periode hierna kostenloos annuleren.
  Hier schijnbaar niet...
  Maar goed, normaal gesproken moet je ook een huurovereenkomst ondertekenen nadat je die binnen krijgt per mail.

  Ik heb de voorwaarden erbij gepakt:
  In ieder geval een vreselijke manier van zaken doen en een poging om geld binnen te halen.
  Ik vraag me sterk af of deze huurovereenkomst wel rechtsgeldig is.
  Als je het hebt zou ik dus rechtsbijstand inschakelen !
   
  PuNkEnStEiN vindt dit leuk.
 7. cor

  cor

  SCHANDALIG dat noemen ze klantvriendelijk???????????????.
   
  PuNkEnStEiN vindt dit leuk.
 8. Punk, maak je eigen niet te sappel. In CZ heb je volgens de wet 14 dagen tijd om via het web bestelde zaken "terug te sturen" Dus.... al zou je al besteld hebben.... toedeledokie.

  Ik denk dat ze je gewoon proberen. Niet meer reageren en ze laten gaan. Het is pas officieel als je iets van de rechtbank krijgt, dus ook van een incasso of wie dan ook....
   
 9. Maar pas op, als je een aanspraak maakt op die 14 dagen erken je dat je geboekt hebt!
   
 10. Schandalig zeg! :kwaad:
   
  PuNkEnStEiN vindt dit leuk.
 11. Dat geldt niet voor het boeken van logies/reizen (en zo zijn er meer uitzonderingen)
   
 12. Misschien een wat vreemde vraag. Was de reserveringspagina opgesteld in het Tsjechisch of in het Nederlands? En zo ja als hij was opgesteld in het Tsjechisch (Engels stopt meestal al na de 1e pagina), heb je deze misschien toen vertaald met een programma als Google? Dat werkt heel gemakkelijk bij elke geopende pagina, met één druk op de knop. Want daardoor (behoorlijk kromme vertalingen) heb ik zelf ook wel eens een vergelijkbaar misverstand(je) gehad.

  Ik ben me er van bewust dat de verhuurder een Nederlander is (wat ik hierboven lees), maar dat zegt natuurlijk ook niet alles. Wel vreemd dat een Nederlander (al dan niet permanent in het buitenland wonend) zo op een andere Nederlander geageerd. Het maakt ook uit of de website door de beheerder/ eigenaar vanuit Nederland werd gebruikt (dit is meestal het geval) of vanuit Tsjechië voor boekingen. Want dan speelt het hier (in Nederland) en niet in Tsjechië zoals sommigen nu begrijpelijkerwijs aannemen in hun reacties (ook al is deze site helemaal in het Tsjechisch opgesteld). Volgens mij maakt het dan ook niets uit dat het een S.R.O. betreft in Tsjechië. Woont de eigenaar wel permanent in Tsjechië dan is het volgens mij weer een heel ander verhaal. Het e.e.a. hangt dus wel af van een aantal factoren die nu niet bekend zijn of helaas onduidelijk blijven in je verhaal.
   
  PuNkEnStEiN vindt dit leuk.
 13. De site is Nederlandstalig en de eigenaren wonen in Nederland.

  Nadat ik afgelopen weken meermaals niet kon boeken bij andere vakantiehuizen, kwam ik via via bij dit huis terecht. De periode die ik wilde stond nog als vrij aangegeven, maar niet alle sites zijn geactualiseerd qua reserveringen.

  Ik heb vervolgens het eerste formulier wat ik zag op de site ingevuld, met de vrijblijvende vraag of die periode inderdaad nog vrij was. Ik verwachtte een ja of nee als antwoord, met aan mij de keus of ik al dan niet wilde boeken; niet gelijk een huurovereenkomst waar ik volgens de eigenaar nu aan vast zit.

  We zullen zien waar dit op uitdraait. Als de eigenaar voet bij stuk houdt, dan moet het maar en bewandelen we de juridische weg. Voor mij hoeft het niet, maar ik ben ook niet van plan om ook maar een cent te betalen aan iemand die zich zo formeel, onaangenaam en koud zakelijk opstelt naar zijn klanten.
   
  Plank vindt dit leuk.
 14. Ik zelf zou nu helemaal niets ondernemen om eerst te kunnen bekijken welke stappen de eigenaar gaat ondernemen. Meestal lopen zulke zaken met een sisser af en hoor je er niets meer van. Het kan ook gewoon een flink misverstand zijn tussen 2 partijen, wat je beter niet op de spits kunt drijven (voor beide partijen niet goed). Vaak krijg je na reservering ook nog een mailtje toegezonden, welke je eerst moet bevestigen voordat je ook daadwerkelijk een overeenkomst samen hebt. Dat is hier volgens mij niet gebeurd. Iedereen die de website nu opent kan op deze manier schijnbaar een reservering doen op naam van een ander en dat werkt natuurlijk niet correct. Vandaar vaak deze extra mailhandeling. Soms krijg je deze 2e handeling zelfs nog per post thuis toegezonden ter ondertekening (analoog), om dit soort misverstanden te kunnen uitsluiten.

  Ik zou de reactie van de eigenaar natuurlijk ook wel eens willen horen/ lezen, want hij of zij is vast wel bekend met dit forum. Om nou meteen alle gegevens betreffende de S.R.O. hier op het forum neer te zetten vind ik zelf tamelijk ver gaan, ook al is dit vast en zeker goed bedoelt (om anderen hiervoor te waarschuwen). Maar zolang er nog geen weerwoord is geweest, moet je hier toch wat voorzichtiger mee omgaan vind ik zelf. Hier ligt volgens mij ook een taak van de moderator.

  Voor de rest is dit echt een prima forum, waarin anderen elkaar allerlei goede tips en praktische adviezen doen (verwarming, internet, tv, permanent gaan wonen in Tsjechië, makelaars, bankzaken etc.). En natuurlijk alle leuke, mooie en soms ook verdrietige verhalen.
   
  elske en PuNkEnStEiN vinden dit leuk.
 15. Je hebt gelijk, Azum. Ik heb bewust de gegevens van het huis verwijderd uit de correspondentie. Had dit inderdaad gedaan om niet gelijk de eigenaar met naam en toenaam aan de schandpaal te nagelen. Hopelijk leest een moderator dit en past e.e.a. aan, maar de ervaring leert dat zoiets niet snel gaat op dit forum. :(
   
 16. Volgens mij is er nog niemand aan de schandpaal genageld. Het ging over de vraag:
  Hiervoor heb ik een openbare bron gebruikt en deze in mijn ( nu verwijderde reactie) ook aangegeven.
  Even goede vrienden, en Punk is op z'n wenken bediend!

  Ik hoop ook dat hij zijn probleempje kan oplossen.
  :top:
   
  Plank en PuNkEnStEiN vinden dit leuk.
 17. Wel eens van de nieuwe privacywet gehoord? Lees die dan eerst er maar eens goed op na. Zoals het hierboven verwoord stond (achternaam, voornamen, achternaam van de echtgenote, adressen etc.) dat kon dus echt niet. Dat je alles terug kunt vinden op internet in allerlei registers, wil dat nog niet zeggen dat je deze informatie ook zo maar klakkeloos op een forum kunt gaan publiceren in een meningsverschil. Tegenwoordig moet je daar toch echt wat voorzichtiger in zijn, ook al was dit natuurlijk nog zo goed bedoelt. Daar moet de moderator dus wel degelijk veel beter op gaan letten in de toekomst.
   
 18. dus

  dus

  Ik ben degene die het huis bezit waarover al het voorgaande gaat.
  Gelukkig werd ik even gewaarschuwd door een vriendelijk iemand :
  Bericht: goedemiddag. Is het u bekend dat u op www.tsjechie.net aan de schandpaal wordt genageld en met naam en toenaam vermeld wordt? Schending van privacy, laster. Dat zijn 2 zaken die direct aan de orde zijn. Ik heb de zaak bekeken en de persoon heeft zelf een fout gemaakt door een reservering te doen. Het lijkt me dat u in uw recht staat, echter hoeveel is u dat waard.

  Meneer Punkenstein vulde een BOEKINGSformulier (en niet een CONTACTformulier waarin hij zijn vraag over huis vrij of niet had kunnen stellen) in met :“Reservering/boeking onder voorbehoud: is jullie huis in deze periode inderdaad nog beschikbaar?”. Meneer werd aangegeven hem aan dat het huis inderdaad nog vrij is. Het voorbehoud was dus daarmee weg. En de boeking daarmee definitief, temeer omdat meneer aan heeft gegeven alle voorwaarden en de prijs te hebben gezien en het daarmee eens te zijn. Dat ik hem meteen na zijn boeking het huurcontract toestuur, lijkt me ook niet raar; snelle reactie wordt in de praktijk door iedereen op prijs gesteld, merk ik.
  Ik verhuur ons huis reeds 18 jaar zonder problemen, gewoon exclusief via internet. Mijn goede naam is nu wel door het slijk gehaald: dankzij onnadenkende personen (o.a. de heren Josef en Kobus, haalt u aub uw verwijzing weg?) die meenden op het forum te moeten zetten om wie en welk huis het gaat. Ik vind dit zó onterecht.
  Dat de correspondentie tussen mij en de heer Punkenstein ietwat vervelend werd, valt te betreuren.
  Meneer Punkenstein hoeft overigens nergens bang voor te zijn; ik zal verder ook niet zo flauw zijn om zijn echte naam te vermelden.
  Ik hoop dat deze hele conversatie met alle al dan niet goedbedoelde opmerkingen verwijderd wordt. Wie kan daar voor zorgen? Er is vast wel iemand die de moderator kan bereiken, toch? Groet, DUS.
   
 19. Nette reactie dus....
   
  zapalky vindt dit leuk.
 20. Heb de moderator gevraagd het bericht te verwijderen, hoewel ik nog wel mijn bedenkingen hebt over de gang van zaken. maar zoals geschreven is dat een zaak tusen punkenstein en dus.
   

Deel deze pagina