Gouden straatje in Praag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Praag kent tijdelijk een toeristische trekpleister minder.
Het zogeheten Gouden Straatje wordt opgeknapt en is tot mei volgend jaar niet te bezichtigen.
De werkzaamheden zijn maandag begonnen, aldus de Tsjechische gemeente.

Het smalle straatje met elf piepkleine huisjes moet opgeknapt worden omdat er schade is aan de afwateringskanalen. De restaurantjes en souvenirwinkeltjes zijn tevens gesloten.

Het Gouden Straatje werd in de 16e eeuw vermoedelijk bewoond door mensen die in het nabijgelegen kasteel werkten.
Mogelijk hebben er goudsmeden gewoond, waaraan het straatje de naam zou ontlenen. Ook is het mogelijk dat keizer Rudolf II in de smalle straat heeft geprobeerd om goud te maken.

De straat is verder bekend omdat de schrijver Franz Kafka er in 1916 en 1917 heeft gewoond.

Bron: ANP
 

kuurgast

Donateur
zlata-ulicka-na-prazskem-hrade--1-200x150p0--771017.jpeg


1 Juni gaat om 12:00uur het Gouden Straatje weer open voor publiek.
Van de 16 huisjes worden er 9 gebruikt voor tentoonstellingen en de overige 7 voor commerciële doeleinden.
De nieuwe tentoonstellingen in de huizen zal de bezoekers inzicht geven in het leven van de inwoners van het Gouden Straatje in verschillende historische tijdperken ,maar ook een reportage over de personages door de eeuwen heen die de verschillende huizen hebben bewoond zoals een goudsmid ,tovenares ,kruidkundige en amateur-cineast.
Aan de winkels worden nu eisen gesteld over het soort souvenirs dat er te koop zal zijn. Deze moeten passen in het beeld van het straatje en een einde maken aan de Russische poppetjes etc.

Bron:mediafax.cz.
 
Het Gouden straatje is nu weliswaar nog gesloten, maar naast de ingang van het Gouden Straatje kun je een tentoonstelling bezoeken over dit straatje. Het Gouden straatje is daar deels nagebouwd, je hebt er geluidsfragmenten en er wordt een korte film vertoond. Ook kun je vanuit die tentoonstellingsruimte het Gouden Straatje zien.
 

kuurgast

Donateur
Zlatá Ulička/Golden Lane/Gouden straatje is weer open voor publiek.
Wel moet je nu een kaartje kopen om het te bezichtigen. Het straatje is onderdeel geworden van grote en kleine sightseeing tour van de Praagse Burcht ,de tickets voor een korte of lange rondleiding samen met de Praagse burcht zijn 250 of 350Kč.
Zie de website van hrad.cz/en/prague-castle.
 
Bovenaan